Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte acustice

badrhari

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatorul

3

• badrhari

2

• CBI

1

• kiras

1

Top autori în acest subiect

Daca este vorba de incinte inchise, se pune material fonoabsorbant - din vatelina/material sintetic gros min. 5cm, montat pe toate fetele interioare a incintei. Zona membranei difuzorului o lasi libera.Materialul fonoabsorbant are rol de eliminarea vibratiilor de la nivelul peretilor incintei - care sunt suparatoare la frecventele joase - vibratii care sunt generate de spatele membranei difuzorului/presiunii de aer.Daca ai incinta cu bass-reflex trebuie sa montezi in plus un labirint pentru defazarea/aducerea presiunii sonore-spate printr-o fanta situata pe partea frontala - astfel se amplifica f. mult raspunsul la frecventele joase.

Link spre comentariu

"Dar muieţi-s pormagii?" Din cate stiam, romanii sunt vestiti in inventivitate. :scarpin Mai mult de atat, sunt tot felul de motoare de cautare .... dai cautare "material fonoabsorbant" si gasesti ... incepand de la materiale folosite la confectionarea tapiteriilor (melana), apoi burete cu pori mici, pana la blana/lana de oaie daca ai vreun amic mioritic. PS: versiune mai ieftina si la indemana - melana de la 1-2 perne, dar sa fie bine "scarmanata" si introdusa in boxa sub forma de suluri mici.Obs.: vezi ca s-a mai discutat si aici pe forum: viewtopic.php?f=4&t=6240

de unde cumpar material fonoabsorbant? un link daca se poate

Link spre comentariu

@iulian72,fiecare material are un coeficient de absorbtie in fctie de frecv si grosime(deci nu are efect numai la frecv joase,din contra,actioneaza f slab acolo) si nu are rol de a reduce vibratia peretilor,nici nu are cum.De asemeni nici dispunerea lui nu este stricta,chiar daca exista niste reguli de plecareultima fraza despre incinta br este f ambigua de la un cap la celalaltdaca doresti sa explici ceva unui incepator,scrie corect ca poate ia de bun

de unde cumpar material fonoabsorbant? un link daca se poate

daca ai fi citit regulamentul ai fi aflat ca nu este permisa reclama la magazinele virtuale,dar daca ti-ai pune localitatea la vedere,poate ti-ar sugera vreun coleg unde poti gasi la tine in zona.Inca se gaseste minet ,nu trebuie sa strici pernele,iar burete... este garla la magazinele de profil"ce e bine de pus in interiorul incintelor"difuzoare, filtre,alte lemne,accesorii"la ce ajuta? "pana la urma despre ce se discuta aici? de ce nu cauti scrii intr-un topic in care s-a discutat deja,precum cel indicat(mai sunt si altele)?astuia ii trebuie alt titlu,mai sugestiv
Link spre comentariu

Cu toate ca "badrhari" nu (cred ca) este un incepator, totusi sa o luam cu inceputul.

Cap. 1: notiuni de acustica (pdf):

http://www.bicau.ro/data/MasterLink/h1/f28/acustic.pdf

Ptr. materiale fonoabsorbante cauta dupa termeni (accesorii incinte acustice):

-Panou fonoabsorbant Visaton NG 42,

-Panou fonoabsorbant Audio Alchemy FP,

-Panou fonoabsorbant Audio Alchemy AW, AP

- ......... etc.

Va urma!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

salutare!! in legatura cu acest subiect!..eu am o incinta de joase frecvente si nu are nici un fel de material fono-absorbant!!-si claritatea bass-ilor este ireprosabila!!cel putin d.p meu d.v...si incintele de medii si inalte sunt tot la fel de multumitoare!! conteaza si grosimea peretilor incintelor!! sanatate!!

Link spre comentariu

salutare!! in legatura cu acest subiect!..eu am o incinta de joase frecvente si nu are nici un fel de material fono-absorbant!!-si claritatea bass-ilor este ireprosabila!!cel putin d.p meu d.v...si incintele de medii si inalte sunt tot la fel de multumitoare!! conteaza si grosimea peretilor incintelor!! sanatate!!

Si bunicul meu avea la 1938 o incinta la care se auzeau foarte clar basii , toate frecventele erau redate multumitor ! Nu avea nici un material fonoabsorbant in constructie .Era o goarna de alama care era racordata la un difuzor cu spider central si electromagnet in loc de magnet .Cam asa te-ai bagat in seama @kiras.Daca intelegi ce spun .........Incearca pe viitor sa postezi ceva constructiv.(Noi spre deosebire de tine mai si citim carti / am citit incepand de zeci de ani (CARTI !!!!!) despre acustica in general si in special despre materiale fonoacustice etc. etc...)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări