Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AWELCO ARC90

cipriyan123

Postări Recomandate

caut schema acestui invertor-AWELCO ARC90-,sau poate a mai reparat cineva asa ceva.ma intereseaza care este frecventa de comutatie din acest aparat,pentru a-i schimba toata partea de comanda.comanda este cu 2 module hibride pe care nu le gasesc nicicum.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

4

• em2006

3

• gauss

2

• cipriyan123

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tocmai am primit un Awelco Micro164 la care se reclama ca nu poate suda (in sarcina intra in protectie).E primul Awelco cu care am de-a face.N-am nici o schema, dar incep sa sap, am vazut deja ceva discutii pe elektrotanya.L-am bagat in priza si se pare ca pleaca corect, apare tens de mers in gol.Daca ti-e util pun osciloscopul pe borne si-i trag o poza, ca sa vedem frecv de lucru. Nu cred ca e prea mare daca ma iau dupa droselul de pe iesire, e pe ferita EE sau EI, cu intrefier vizibil de ordinul mm.M-am uitat prin zona unde e partea de comanda, are uc3845, L6386 si 324.Partea de putere e cu tranz si diode smd, toate pe acelasi radiator, de marimea placii.

Link spre comentariu

multumesc de ajutor,dar aparatul nu se mai merita reparat...mai avusese interventii pe la diversi meseriasi (trasee smulse),drept urmare propietarul a renuntat de tot la el iar aparatul a ramas la mine.aparatul d-voastra are componentele de forta pe cablaj cu substrat de aluminiu?asta al meu este un model mai vechi cu cablaj normal dar comanda este compusa din 2 hibride.

Link spre comentariu

Au ajuns si pe la mine astfel de aparate nu numai Awelco face asa ceva si de regula sint cam de "unica folosinta", rar se mai merita facute, necesita mult timp investit sau poate din "pasiune" la un Awelco i-am gasit una din diodele de pe iesire arsa, am inlocuit-o cu una in capsula "normala", spatiul permite trebuie gaurire, tarodare etc etc....

O schema de Awelco, poate ajuta: http://www.2shared.com/document/TzC3G__ ... ec125.html

L.E.; am si eu nevoie de un pic de ajutor, am un Solter la reparat, printre altele are trei diode smd puse pe alimentarea auxiliara formata din traf + punte redresoare direct pe "+/ -" dupa punte, arata ca niste zenere de 3W din sticla puse intre + si -, fara acestea tensiunea de mers in gol e pe la 26V, sa fie acestea zenere? stie cineva precis ce sint?

Le-am desenat in poza.....

post-9441-139829441367_thumb.jpg

Link spre comentariu

Care-i treaba cu schema asta, sigur e Awelco? Am descarcat-o si eu anul trecut de undeva, dar nu se specifica nicaieri ca ar fi Awelco. In schimb, Gysmi 183 are o sch aproape identica.

Nu stiu sigur, nu am avut ocazia sa verific, tot pe "incredere" am descarcat-o si eu, cu ocazia asta speram sa o verific astfel sa stiu in ce categorie sa o incadrez, in cea de Awelco sau Gysmi, Spark etc
Link spre comentariu

Awelco nu e o marca in sine ... cumpara placi de unde gaseste ( mai ieftin ... ) , am vazut cu placi de Gysmi , Stanley cu asa-zise Awelco , Wurth cu Fimer si Selco , Mahe cu Saf-Fro , etc. ...

Link spre comentariu

Awelco nu e o marca in sine ... cumpara placi de unde gaseste ( mai ieftin ... ) , am vazut cu placi de Gysmi , Stanley cu asa-zise Awelco , Wurth cu Fimer si Selco , Mahe cu Saf-Fro , etc. ...

Himmm, aici: http://www.awelco.com/eng/inverter.php?IDcat=3 zice ca e o firma "maricica".... oricum ce e aici in manualele masinilor nu seamana cu "schema" de mai sus asa ca o incadrez in "altele".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări