Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AM 1100

nicu82

Postări Recomandate

Hristos a inviat!

Am intrat de curand in posesia unui AM 1100, produs de E.I. L-am desfacut si am vazut ca are 2 transformatoare inauntru.Unul alimentare si unul pentru iesire(cred).

Posted Image

Posted Image

Eram curios ce putere are , in caz ca isi mai aminteste cineva de el :nas: .Nu l-am incercat, deoarece nu stiu cat scoate si sa nu pun boxe mai slabe sa le arda.De la cine l-am luat spunea ca este functional.

Daca a avut cineva, se aude bine? Ar merita facut in caz ca este stricat?

Link spre comentariu

Din moment ce are un singur trafo de ieşire, are un singur canal de amplificare, ce vezi în faţă probabil sînt nişte becuri care nu apar în schemă. Sau poţi să verifici ce sînt acele ornamente.

Link spre comentariu

da, se poate modifica in stereo. daca ai ceva cunostinte minime in electronica....se elimina traful de iesire si conectezi sarcina dupa C-ul de iesire.nu se vede pe schema ca acolo e indoita pagina. o sa postez eu schema marti, acum nu am cum sa o scanez.elimina si trafurile de intrare si aplici semnalul pe condensatorul c601.

Link spre comentariu

Asa as fi si eu de parere sa nu te ma chinui cu schema aia comunista si depasita de vreme, te folosesti de carcasa, alimentare si radiatoarele care mi se par destul de tapene si ii infigi niste etaje asa cum a spus si userul zal

Parerea mea e sa faci etajele de la zero, sa vezi acolo satisfactie :da scheme gasesti aici cu doldora si destui useri care sa te ajute :da

Spor la mesterit si multe ''succesuri'' !

Link spre comentariu

O fi o variantă mai ciudată, trebuie verificat ce fac ambele montaje acolo, oricum e un singur trafo de ieşire. Ar fi interesant ca un amplif să fie ptr radioficare şi celălalt ptr difuri normale. În acest caz, modificarea e simplă, dar rămîne cu schema aceea primitivă. Am văzut şi unele cu un singur montaj, radiatorul celălalt era gol. Alimentarea e ca în schemă, doar că sînt cîte doi cond în paralel. Becurile de sus par să fie legate pe ieşire, clipesc cu semnalul. Mai multe poze detaliate cu legăturile şi mufele interne - externe ar fi folositoare.Partea asta ''industrială'' a fabricantului I.E.I. e cam lipsită de documentaţie.

Link spre comentariu

are doua etaje finale conectate ,,in punte" pe primarele trafului de iesire in punctele A1 si A2. semnal defazat aplicat la intrare. o sa postez schema care o detin. e mai usor de inteles. in secundarul trafului de iesire in functie de ce contacte se scurtcircuiteaza lucra pe sarcini de 4, 8 sau 100 ohmi.

Link spre comentariu

Da, domnul adrian_p68 are dreptate

Posted Image

Este doar o intrare care merge in amandoua palcile, la iesire mai avea un cablu cu o placa cu 4 mufe de difuzor de tip vechi, cu un picior rotund si unu lat, toate legate intre ele.Nu stiu daca asa era original, dar nu am mai luat-o.

Stie cineva cam ce tensiune scoate in secundar transformatorul de alimentare?Pe schema de mai sus nu scrie...vad ca , conzii de filtraj sunt la 40 v(dupa schema)

Link spre comentariu

Stie cineva cam ce tensiune scoate in secundar transformatorul de alimentare?Pe schema de mai sus nu scrie

Mai bine masoara tu direct la iesirile transformatorului si vezi ce tensiune ai.
Link spre comentariu

Exista versiunea AM1040 ,cu doar un etaj final , premplificatoare de microfon si corectii de ton ,si un traf. de adaptare (iesire) evident mai mic.Sursa de semnal pentru AM1100 era un mixer ce "ducea" 5 blocuri finale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări