Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un motor monofazic cu 6 iesiri fara schema de conexiune

Vizitator temario

Postări Recomandate

Vizitator temario

motor marca-AKIRA[CONDENSER START-220v-ac 3000/3600rpmin-1,5kw]cu 6 cabluri la iesire motor,fara schema electrica de conexiune a cablurilor,unde,sau cine cunoaste schema de conexiune?sau codul culorilor ale acestui motor?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

motor marca-AKIRA[CONDENSER START-220v-ac 3000/3600rpmin-1,5kw]cu 6 cabluri la iesire motor,fara schema electrica de conexiune a cablurilor,unde,sau cine cunoaste schema de conexiune?sau codul culorilor ale acestui motor?

Fi mai coerent si spune ceva de rezistenta bobinelor sau cate infasurari are?Numarul de 6 fire nu este deajuns ca sa spui ceva despre motor.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator stroex1

Salutare, îmi cer scuze fiindcă nu ofer un răspuns, ci pun şi eu la rândul meu o întrebare pe un subiect care cred că se încadrează în topic...Am recuperat recent dintr-o pompă un motor monofazat de mică putere (cred că are vreo 250W), motor pe care aş vrea să-l transform într-un mic polizor, poate cu o piatră de 150 mm.Motorul are 3 fire de ieşire (un fir comun) şi 2 perechi de bobine dispuse la 90 de grade. O pereche deserveşte 8 perechi de poli şi are cca. 10 ohmi, iar cealaltă pereche de bobine - 4 perechi de poli şi are cca. 25 de ohmi. Părerea mea este că bobina de mare rezistenţă (cea care are 4 perechi de poli) trebuie înseriată cu un condensator. Am făcut câteva probe la o tensiune mai redusă (~154Vca), înseriind un cond de 13 microfarazi, motorul învârtindu-se cu o turaţie relativ mare, absorbind 690mA. Înainte de a-l folosi la tensiunea lui nominală de 230V aş vrea să fiu sigur că îi ataşez un cond de valoare potrivită, astfel încât defazarea să fie corectă, de aceea apelez la forum. Înţeleg că la acest tip de motor n-ar fi totuşi atât de critică exactitatea valorii acestui cond-serie...Menţionez că nu mai există capacul casetei firelor de legătură şi deci nu am nici o dată concretă despre parametri lui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări