Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas PIC 16F84A

briobit

Postări Recomandate

• Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

54

• MatyC

15

• adicontakt

6

• 10vid

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am incercat ceva dar din lipsa timpului si a experientei in Eagle asa a murit ( la partea cu digitii imi daduse cu virgula tare)

ultima data vorbisem cu colegul MatyC, am facut arhiva tot folderul din Eagle si l-am expediat pe mail .... poate a facut ceva mai avansat ca mine si vrea sa imparta cablajul si cu noi .... daca nu cand mai prind un pic de timp liber o sa incerc sa avansez...

Link spre comentariu

O varianta de cablaj ai? As dori sa realizez si eu acest ceas !

Multumesc !

am incercat ceva dar din lipsa timpului si a experientei in Eagle asa a murit ( la partea cu digitii imi daduse cu virgula tare)

...

Am desenat cablajele pentru ceasul realizat de colegul @briobit.

Valorile pieselor NU erau pe schema trimisa de colegul @briobit, asa ca le-am notat eu (aproximativ).

Am sa mut butoanele pe cablajul afisajului, nu pe "placa de baza" a ceasului.

Trebuie verificate cablajele dupa schema.

post-17385-139829453467_thumb.jpg

post-17385-139829453483_thumb.jpg

post-17385-139829453498_thumb.jpg

post-17385-139829453512_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am primit arhiva, a trebuit sa instalez ultima versiune de Eagle, am incercat sa introduc in schema si un TCXO si incepuse ceva erori care m-au iritat si am lasat pe alta data. Cum am spus si mai sus nu cred ca-l voi construi nefiind un proiect prioritar.@briobit: nu vad rostul la butonul de reset sa fie atat de usor de accesat. Poate fi atins accidental si nu e necesar decat in cazurile cand se blocheaza procesorul. Eu as prefera ca butonul de reset sa fie accesbil cu un bat de chibrit sau scobitoare printr-un mic orificiu de 2-3 mm. Pe panou sa fie vizibile doar doua butoane de reglaj.

Link spre comentariu

MatyC GeoMar ms frumos de ajutor, sincer nu ma deranjeaza ca butonul de reset este pe panou nu prea se baga nimeni in jucariile mele , acum am observat ca digitii din dreapta sunt invers ( dupa mintea mea sa folosesc punctele de pe digit in locul ledurilor care pulsau )

GeoMar aveti o comanda ferma din partea mea pentru realizarea fizica a cablajelor, detaliile le stabilim pe MP.

LE: o intrebare am .... se pot modifica dimensiunile digitilor nu mai stiu exact dar au cam 45 mm inaltimei astia de ii am acum in ceas.... ajung acasa si postez dimensiunile exacte

Link spre comentariu

...acum am observat ca digitii din dreapta sunt invers ( dupa mintea mea sa folosesc punctele de pe digit in locul ledurilor care pulsau ) ...LE: o intrebare am .... se pot modifica dimensiunile digitilor nu mai stiu exact dar au cam 45 mm inaltimei astia de ii am acum in ceas.... ajung acasa si postez dimensiunile exacte

Da exact, de aceea i-am montat invers.Se poate modifica (putin mai greu) dupa afisajele tale, numai sa masori exact, sau sa-mi dai seria lor sa caut un datasheet.
Link spre comentariu

Pentru colegul #Geomar: Se poate si un pdf sau eagle cu cablajele te rog mult?

Se poate un PDF, dar dupa verificarea cablajului dupa schema, cu siguranta :da

Eagle nu se poate, pentru ca eu lucrez in "Sprint Layout 5", nu prea " m-a impac" de fel cu Eagle. :rade:

Am sa revin cu un PDF sc 1:1 al cablajului dupa verificare.

Link spre comentariu

Va multumesc inca o data D-le GeoMar cum spuneam aveti o comanda sigura de cablaj pentru varianta finala ( posibil 2 ca ma bate un coleg de munca la cap ca vrea si el ceas ca asta )

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

revin cu o parere despre ceas .... :aplauze 2 minute avans in 3 luni (si e cablaj din ala cu gaurele ) :rade: maine termin si cutia si pun niste poze (inca il astept pe colegul GeoMar cu cablajul dar nu stau in apa)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări