Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas PIC 16F84A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@10vid: Multumesc pentru observatia cu Delay01. Eu nu am analizat in amanunt rutinele delay pentru ca nu ma asteptam ca o rutina de intarziere sa includa si modificari asupra perifericelor. In ce priveste simularea cu Proteus sunt cateva amanunte. Eu nu agreez simularea software si din acest motiv nu cunosc bine Proteus. Insa la ora 1 sau 2 dimineata nu am avut cum sa implementez pe breadborad montajul. De curiozitate am modificat proiectul Proteus prezentat pe bogdi.ro si sa vezi surpriza. A functionat simularea insa intr-o exprimare plastica sa vezi ce-mi spune Proteus: "Omule, vezi ca dual-core care-l ai tu, nu e suficient de puternic sa-ti afisez tie in timp real ce se se intampla pe afisajul ala. Fii multumit ca afisez un digit la vreo cateva zeci de secunde si te descurci tu". Am ramas masca. Totusi observatia ta legat de CLRF PORTB explica de ce afiseaza cifra 8 pe toti digiti inainte de afisarea cifrei normale.

Dupa amiaza asta fac teste reale pe breadboard (in caz ca nu intervine ceva).

Link spre comentariu

pai sa incerc si eu cu ultima versiune de hex? (acum am ajuns acasa)am pus hexul ... e jale ... segmentele 2 si 4 de la stanga la dreapta palpaie inexplicabil , daca apas pe butonul de setat minutele incepe si urca singur si nu se mai opreste, la ala de ore apsa sa setez ora si cand il las se face iar 0 .... ledul de la secunde sta aprins ce merge e doar butonul de resetmentiune nu am decat 1 condensator din aia 2 de ordinul picoF, caut acum sa pun 2 la fel, daca influenteaza cu ceva

Link spre comentariu

Hex-ul postat de marinp e pentru display CA, doar ca a uitat sa deseneze in schema niste tranzistori PNP in loc de aia originali. Am testat in Proteus si butoanele merg ok, dat minutul dureaza 30s (@4MHz) iar display-ul palpaie puternic cu frecventa de 12.5Hz (in loc de 50Hz). Deci ar mai fi de lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări