viopa Postat Ianuarie 28, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 (editat) PS. Am deschis topic nou cu subiectul legat de bobine. Sper ca nu vor fi doar citate de prin carti sau internet.Moderatorul nu mai este nevoit sa deschida subiect nou. Rog moderatorul sa mute comentariile in topicul nou deschis. Care sunt moderatorii de la aceasta sectiune? Editat Ianuarie 28, 2016 de viopa Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 Am mutat intrebarea lui skaarj impreuna cu replicile ulterioare in noul topic. Moderatorii (cei verzi) sunt trecuti in dreptul fiecarei sectiuni: Vintage(adica lucruri vechi, facute odinioara) Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Multumesc de lamurire. Topicul deschis cu intrebarea pusa de skaarj este cu subiect ce se epuizeaza repede. Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 29, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Avand nevoie de o bobina de intrare la rr Bicaz , am pus masina de bobinat la munca. Rezultatul este cel asteptat, aparatul functioneaza. 2 Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2017 Are cineva miezul acestei bobine? Are diametrul de 9,2 mm. Link spre comentariu
viopa Postat Iulie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2017 Are cineva miezul acestei bobine? Are diametrul de 9,2 mm. Link spre comentariu
viopa Postat Mai 2, 2020 Autor Partajează Postat Mai 2, 2020 O noua masina de bobinat in fagure sau universal .Ca numarator am folosit un mic calculator. 5 Link spre comentariu
AFCtin Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 (editat) Buna dimineata, Super masina. Felicitari Vreau sa-mi fac si eu una. Voi folosi contorul din poza. Il m de la decatlon. Ieftin. Butonul din stanga e pentru reset. Cama este circulara? Ce sistem de pretensionare fir folositi? Cu stima Editat Mai 2, 2020 de AFCtin Link spre comentariu
-Atlas- Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 Buna Ingenioasa ideea cu excentricul.Mai ales ca este si reglabil. Toata stima pentru realizare. Se poate folosi ca numarator unul cu electromagnet.Asa ceva am montat la o masina de bobinat pe care am construit-o pe la 16 ani.Era din centrale telefonice si contorizau impulsurile.Din pacate nu putea fi resetat.A fost inlocuit recent cu unul care poate fi resetat. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
AFCtin Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 (editat) La 18.04.2012 la 12:44, YO7DIG a spus: ....... problema mai dificila au fost cele doua rotzi dintate conice dar se poate face si fara ........... Buna ziua Se gasesc in targ perechi de roti dintate conice (acum cu covidu' targul inchis). Se poate folosi accesoriul asta pt masinile de gaurit. se gaseste la L- - L Cu stima Editat Mai 2, 2020 de AFCtin Link spre comentariu
AFCtin Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 Buna ziua, O schema cinematica de masina de bobinat fagure interesanta aici: Cu stima 1 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 2, 2020 Partajează Postat Mai 2, 2020 Foarte simplă de construit și îmbunătățit.La materiale nu se pune problemă. Link spre comentariu
viopa Postat Iunie 8, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2020 Firul este pretensionate chiar de carcasa pe care se afla.În interior am pus cauciuc, am dat gaura cu burghiu de diametrul axului. Link spre comentariu
AFCtin Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Buna seara, Asa cum spuneam mai sus cu 3 post-uri, vreau sa-mi realizez si eu o masina de bobinat fagure. M-am apucat de treaba. Materiale folosite: placa de baza fibrolemnos MDF de la H---bach. suporti voi folosi accesorii metalice pentru imbinari piese din lemn in constructii acoperisuri case numarator-ul si angrenajul la 90 grade le-am rezentat mai sus. ax-ul masinii va fi un ax de inox de la un scaner cu diametrul de 7mm. Intrebare: ce diametre interioare au in mod obisnuit carcasele pentru bobinele fagure? Parca M6? Sau termin ax-ul masinii cu o mandrina, sa pot astfel schimba dupa necesitati axul port bobina? Orice sfat este binevenit. multumesc anticipat Cu stima Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 (editat) Cred ca mai utila este mandrina. Am vazut bobine fagure pe corpuri de rezistente. In general, bobinutele au carcasa de 6mm diametrul exterior. P.S. Userul YO7DIG facuse o masina de bobinat extrem de interesanta. Nu stiu daca mai activeaza pe forum. Editat Septembrie 10, 2020 de yo9hrb Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum