overdrive Postat Aprilie 26, 2006 Partajează Postat Aprilie 26, 2006 Daca imi faci tu un amplif de impuls care sa nu rotunjeasca impulsul la margini (datorita armonicilor care se suprapun peste fundamentala)eu maninc tot montajul.Tipul ala de pe linkurile voastre e un geniu si ce a facut el acolo este arta.Sincer nu am stiut de el.Pentru a avea forma de impuls perfect dreptunghiular sint tot felul de artificii care se fac incepind de la alegerea punctului de functionare al tubului pina la negativarea f puternica a grilei 1 in timpul ''mort'' si ajungind pina la acordarea transformatorului de iesire la un factor de calitate Q foarte mare.Crede-ma ca m-am curentat destul la lampoase reparind televizoare venus cind eram pustan. :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Aprilie 26, 2006 Partajează Postat Aprilie 26, 2006 thanks to EXPERT! exact asta asteptam.mi-e rusine sa indraznesc sa iti cer si schemele avand in vedere ca exista pe forum cineva care se roaga de luni bune sa ii dau niste scheme de invertoare pentru statii auto si eu nu mai apuc sa le fac niste fotografii sa le pun pe net.daca vrei sa imi trimiti pe [email protected] ceva din ele inseamna ca langa muntele de datorii pe care l-am adunat mai sap si o groapa a marianelor de recunostinta.ca o lamurire pentru cei nedumeriti de ce am lansat ideea unui amplificator pe lampi in clasa d,o sa spun ca nu doar randamentul sau fidelitatea conteaza la un amplificator ci si look-ul sau.si cred ca incercarea de a ingemana vechiul cu noul ar putea naste o rubrica noua si absolut folositoare dupa opinia mea.cred ca zona retro isi are locul ei la fel ca si cea moderna,dar trebuie sa privim mai departe. personal nu ma cred in stare sa o moderez pe nici una pentru ca nu am reusit ,desi am 29 de ani nici macar sa lucrez in domeniu.deocamdata putrezesc intr-o tipografie din piatra neamt ca simplu tipograf asteptand zadarnic sa-mi creasca salariul ,repar vechituri si visez sa fac scule ca cele pe care le vedem pe site-uri din vest.ce-i drept mai este pana cand un amplif in clasa d o sa sune ca un biet radio romanesc Traviata,dar eu nu am facut niciodata doua montaje la fel. totusi nu am reusit sa le termin pe toate cele pe care mi le-am propus. Link spre comentariu
expert Postat Aprilie 26, 2006 Partajează Postat Aprilie 26, 2006 cu cea mai mare placere! principiu de functionare si o schema gasiti la: http://www.davidberning.com/hansen_on_zh270.htm deasemenea patentul original: http://www.davidberning.com/patents.htm din cate stiu eu inca nu a facut nimeni o clona dupa acest amplificator! oricum e remarcabil ca scoate 70w la iesire si foloseste doar 2 pentode in push-pull fiecare avand puterea maxima disipata pe anod de numai 8w Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 am intrat si eu in postul lui hansen privitor la acest amplifficator, dar nu e schema nici acolo.de fapt am urmarit toate paginile si link-urile de pe site.doar patentul din 97 este ceva mai explicit,dar fara date concrete.probabil ca nu s-ar mai vinde cu sase mii de dolari amp-ul daca ar fi mura in gura.totusi patenttul este graitor. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 ca raspuns pentru overdrive, asa cum el insusi spune,solutii exista.am acasa o carte care se numeste :osciloscopul.are vreo opt scheme de deflexii pe lampi pentru y.ce-i drept sarcina nu este inductiva in cazul placilor de deflexie.nu da detalii asupra valorilor rezistentelor din montaj,si eu,personal,nu am incercat sa fac inca un amplificator de impuls pe lampi,dar ma interesez si o sa-l fac...si o sa te invit sa-l mancam impreuna.tektronix-ul avea solutia inca de prin anii '50. Link spre comentariu
luc Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 nu e o noutate dar o spun oricum: se pot face amplificatoare audio chiar si cu tiristoareasa ca .... Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 Sarcina la tuburile alea nu era inductiva!Si asta spune destul..Stiam de amplifuri cu tiristoare chiar firma Telefunken facea asa ceva parca pentru sonorizari pe stadioane. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 sa fiu sincer nu prea inteleg,daca lampile alea sunt intr-adevar de 8w-poate in clasa a,fiindca de multe ori la lampi se specifica doar puterea pe care o pot livra in clasa a,cum pot incarca convertizorul cu 70w ca sa asigure excursia maxima de tensiune.abia duminica am avut timp sa citesc toate detaliile patentului .in rest ...intr-adevar nu e chiar o noutatesi in plus,consumul de 300w pentru a scoate 140 cred ca denota faptul ca lampile acelea chiar sunt de 70w. Link spre comentariu
DorinD Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 Sullivan patented a Class D tube amplifier in 1961. Link spre comentariu
expert Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 daca nu ma insel este si o poza din interiorul amplificatorului!lampile alea sigur nu au 70W putere disipata; spre comparatie el34, care nu disipa mai mult de 30w, gm70 care are 125 w, dar la ce gabarit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum