Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de ajuto pentru HEX cod Led cube 5x5x5

Postări Recomandate

Salutare

Am nevoie de ajutor in realizarea hex-ului pentru :

http://forum.clubedohardware.com.br/resolvido-led-cube/962939 deasupra schemei este un buton, Mostrar, care deschide fereastra cu codul

http://forum.clubedohardware.com.br/attachment.php?attachmentid=83059&d=1313269162 schema pe care vreau sa o realizez

Am incerc eu sa realizez hexul in micropic, dar , cand pun hexul facut de mine in proteus zice :

" [PIC16 LOAD] Program or EEPROM data has invalid adress [2000] for this device

[PIC16 LOAD] Program or EEPROM data has invalid adress [2001] for this device

[PIC16 LOAD] Program or EEPROM data has invalid adress [2002] for this device

[PIC16 LOAD] Program or EEPROM data has invalid adress [2003] for this device

CFGWORD2 not implemented "

Nu stiu daca codul este functional, nu prea am inteles respectiva limba,( din mai multe incercari in google translate cea mai apropiata pare a fi portugeza), nu am cunostinte de programare, asa ca nu stiu daca am facut pasi care trebuie pentru realizarea hex-ului.

Am atasat cod-ul, fisierul hex realizat de mine si fisierele din proteus

Orice ajutor este binevenit si daca este necesat rasplatit.

[attachment=0]LED CUBE 5X5X5.rar[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

forumul e brazilian, iar limba lor e portugheza braziliană. adică e un fel de dialect local al portughezei :)codul dat e pentru 16f628A, schema dată de tine e cu 16f877, pentru ce pic ai compilat codul respectiv ca să-l faci hex?nu de alta dar 877-le ”știe” mai multe ca 628, și are inclusiv mai mult ram, deci nu sunt chiar de mirare mesajele de eroare pe care le-ai primit la compilare...tipii discută de faptul că un 628 are cam puțin ram ca să ”țină” în el modurile de comandă, și discută dacă să treacă la un pic cu mai mult ram, sau la o memorie eeprom externă, gen 24cxxx...mă cam tentează și pe mine ideea unui led cube, dar am de gând să fac unul mai mic, 3x3x3, pentru care sunt disponibile o grămadă de posibilități... personal o să apelez la 16f690, pentru că am deja 2 bucăți, și are suficient ram pentru un cub de 3...

Link spre comentariu

forumul e brazilian, iar limba lor e portugheza braziliană. adică e un fel de dialect local al portughezei :)codul dat e pentru 16f628A, schema dată de tine e cu 16f877, pentru ce pic ai compilat codul respectiv ca să-l faci hex?nu de alta dar 877-le ”știe” mai multe ca 628, și are inclusiv mai mult ram, deci nu sunt chiar de mirare mesajele de eroare pe care le-ai primit la compilare...tipii discută de faptul că un 628 are cam puțin ram ca să ”țină” în el modurile de comandă, și discută dacă să treacă la un pic cu mai mult ram, sau la o memorie eeprom externă, gen 24cxxx...mă cam tentează și pe mine ideea unui led cube, dar am de gând să fac unul mai mic, 3x3x3, pentru care sunt disponibile o grămadă de posibilități... personal o să apelez la 16f690, pentru că am deja 2 bucăți, și are suficient ram pentru un cub de 3...

Link spre comentariu

Salut

Uitandu-ma mai atent am vazut si eu ca zice in cod ca e pentru 12F628 :jytuiyu , Gabriel-Kun prezinta schema pe care vreau sa o fac, si ma gandeam ca poate e ce trebuie ca si hex.

Eu am facut deaja un led cube cu 628

realizat dupa schema atasata.

Program or EEPROM data has invalid adress [2000] for this device

mai putin acesta : CFGWORD2 not implemented "

Revin cu detalii

Link spre comentariu

Salut

Uitandu-ma mai atent am vazut si eu ca zice in cod ca e pentru 12F628 :jytuiyu , Gabriel-Kun prezinta schema pe care vreau sa o fac, si ma gandeam ca poate e ce trebuie ca si hex.

Eu am facut deaja un led cube cu 628

realizat dupa schema atasata.

post-19775-139829419579_thumb.png

3x3x316f628a.HEX.txt

Acum as vrea sa realizez schema cu 16F877A ( de asta pot face rost fara sa mai dau comanda special doar pentru el)

Cautand un pic mai mul am gasit :http://electronicsdiy.webs.com/3dledcube.htm dupa un pic de somn o sa incerc sa o realizez in proteus, am pus hex-ul oferit de el in schema precedenta si blinkaie , dar nu stiu daca e cum trebuie si tot da aceleasi mesaje :

" [PIC16 LOAD] Program or EEPROM data has invalid adress [2000] for this device

mai putin acesta : CFGWORD2 not implemented "

Revin cu detalii

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

O solutie ar fi sa inlocuiesti pic16f877a cu pic18f4685 care este compatibil pin la pin si are o memorie mult mai mare. Dar trebuie rescris putin programul si adaugat "variatii" noi.

ei, aicea e si problema mea, ca nu le am deloc cu soft-ul :jytuiyu si rasplatesc $ pe oricine e dispus sa ma ajute
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări