AlpHso Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Detin in jur de 100 magneti identici recuperati din harduri si as vrea sa fac un generator cu ei. Generatorul va fi antrenat de o sursa de apa, un parau mai exact. Nu doresc sa obtin o putere prea mare, in jur de 100w cred ca ar fi suficient pt ce-mi trebuie mie. Imi puteti da ceva idei legate de generator? Eu as face unul cu flux axial, 16 poli, 12 bobine dar trebuie sa sparg magnetii in doua si parca nu am chef. Aveti vreo idee prin care i-as putea folosi intregi? Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 De ce trebuie sa spargi magnetii in doua? Vrei sa separi Nord de Sud? Link spre comentariu
asyx Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 te poti orienta din link-urile respective Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 "De ce trebuie sa spargi magnetii in doua? Vrei sa separi Nord de Sud?"Esti asa de rau! sau MISAparut . Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 12, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Desi pare de ras, nu e. Intr-adevar trebuie sa separ nord de sud pt ca magnetii¡ de la hdd au 4 poli, cum s-ar zice is compusi din doi magneti lipiti unul de altul... Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Daca-i rupi ii distrugi. Link spre comentariu
asyx Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 nu e nevoie sa-i rupi.la hard ai doi magneti cu polaritati opuse Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 12, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Asta si urmaresc, sa-i folosesc intregi desi nu am gasit nimic concret realizat cu ei in starea care se afla. Si sa muncesc ca sa fac o struto-camila in care folosesc doar jumatate din magnet iar jumatate sta in aer iar nu vrea. Pot sa-i separ, merg taiati cu flexul dar nu mai sunt asa frumosi, le sare smaltul ala de pe ei, si se vad ca dracu. Pt. cine nu stie cum vin magnetii la hard aici aveti o schita reprezentativa. (scuzati calitatea, este facuta in graba) Link spre comentariu
asyx Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 este foarte bine.ai urmarit filmuletele trimise?trebuie doar sa montezi bobinele dedesupt.oricum ai nevoie de 2 polaritati la trecerea peste bobine.iar daca-i tai se vor oxida foarte repede.de aceea sunt imbracati cu nichel Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 12, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Le-am urmarit, si in primul filmulet nu se vede prea clar, desi ma indoiesc ca trec ambii poli simultan pe bobina iar in celelalte doua filmulete sunt generatoare cu magneti normali, generatoare cu flux axial inventate de Piggott parca. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Mai complicat mecanic,dar nu ar merge sa ai mai multe bobine prin care sa treci magnetul?Ceva cam asa, bobinele pe laturile a ceva de forma literei U iar magnetii trec prin interior.N-am cum schita ceva simplu ca sunt pe tel acum,sper ca s-a imteles ideea mea.Din ce-mi amintesc sa fi vazut,e un disc pe care se monteaza bobinele si unul mobil antrenat de pale pe care sunt magnetii, nu s-ar putea face ceva de genuldisc fix cu bobinele,un sistem gen rulment dar mare pentru a asigura fixarea mecanica si cablurile de legatura.pe acest sistem e montat discul cu magnetii.Apoi inca un disc fix cu bobine.Deci doua discuri fixe cu bobine si intre ele un disc pe care sunt montati magnetii.Gresesc cu ceva? Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 salut, in urma cu 2 ani am facut o tentativa de eoliana cu doar 16 magneti de hhd in 6 bobine 8 poli gen pigott si am obtinut aprox,25w la o elicie de 60 cm diametru MAGNETII AU FOST TAIATI PE JUMATEsfatul meu e sa faci acelasi stil de generator dar cu poli mai multi ,bobine mai multe turatie redusa , din 100 de magneti pe care ii ai scoti sigur cei 100w doriti ,spor la treaba Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Aprilie 15, 2012 Partajează Postat Aprilie 15, 2012 Salut si eu am facut un generator cu magneti HDD 12 poli 9 bobine intradevar trebuie taiati si suprapusi pina la inaltimea dorita si atentie ca ruginesc odata taiati ar trebui ingropati in rasina , recomand si eu minim 16 poli pe disc 12 bobine . Link spre comentariu
arcadius Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Desi pare de ras, nu e. Intr-adevar trebuie sa separ nord de sud pt ca magnetii¡ de la hdd au 4 poli, cum s-ar zice is compusi din doi magneti lipiti unul de altul... Hristos a Inviat!! Sfatul meu , daca tot nu vrei sai separi ,atunci sa nui mai separi, faci cum ati spun eu si va produce le puipe lungimea lor iar bobina so faci spira langa spira adica sa nu aibe golul bobinii.Asa Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 16, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Ar fi o idee pe care merita sa o incerc. Acum intrebarea e:Cati poli si cati magneti?Pastrez raportul dintre magneti si bobine de 4/3?Pun magnetii lipiti, sau las o distanta de 1 pol sau doi intre ei? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum