Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LNB Dolce

Vizitator karlos12

Postări Recomandate

Vizitator karlos12

Vreau sa pun al doilea receiver la acest LNb.Cum il desfac avand in vedere ca nu pot avea acces la locatiile unde intra mufele.Prin acele orificii nu intra mufa deoarece are o piulita mai lata.Vreau un raspuns precis pentru ca daca incep sa trag de vreo zona , mi-e teama sa nu destabilizez semnalul.

post-55708-139829417751_thumb.jpg

post-55708-139829417758_thumb.jpg

post-55708-139829418004_thumb.jpg

post-55708-139829418012_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MCDragoos

3

• tommymd

2

• japan

1

• Radiotelegrafist

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cel mai usor este sa iei semnal de la primu receiver unde scrie loop out prin cablu coaxial si sa il duci la al doilea receiver unde scrie LNB

Link spre comentariu
Vizitator karlos12

Merge foarte greu.Se intrerupe foarte des prin aceasta modalitatea descrisa de tine.Initial am avut asa, se intrerupea foarte des la al doilea receiver, iar primul mergea snur.Am dat telefon la ei si mi-au spus ca au renuntat la aceasta modalitate de conectare cu mult timp in urma datorita intreruperilor dese.I-as fi chemat sa vina sa rezolve ei problema, numai ca al doilea receiver il am din alta locatie si trebuie sa platesc o taxa ca sa vina echipa rtc.

Link spre comentariu

Buna seara. Referitor la aceasta modalitate de conectare a doua receptoare nu este rentabila :nebunrau: nici la DIGI. Am patit si eu cu doua receptoare la fel, ce-l ma bine schimbi lnb-ul cu unul twin cu 2 iesiri alte solutii am incercat si nu merge :ciuda:

Link spre comentariu

Acolo in prima poza se vede doar o mufa in plus.Aceasta inseamna ca este LNC dublu(dual).Nu trebuie desfacut nimic doar cumparat o mufa care vine pe cel de al doilea receptor.aceeasi mufa ca la receptor este si la LNB. :da

Link spre comentariu

Am avut si eu ceva asemanator, era un LNB quatro, vezi ca are un capacel care protejeaza mufele, tragi de el si iese, apoi introduci cablul prin orificiu, montezi pe cablu mufa care este acelasi model pt. toate LNB-urile, o conectezi la LNB, reintoduci capacul si gata. Ai grija sa nu tragi prea tare de LNB ca sa nu ramai fara semnal, daca antena este fixata bine nu o sa ai probleme, Dolce are un semnal puternic la noi in tara asa ca un milimetru doi stanga sau dreapta nu conteaza prea tare.

Link spre comentariu

Ce se vede la LNC ca acopera mufele este un manson cauciucat si se scoate foarte usor. In rest este foarte usor de pus cablul cum a spus si @tiovidiu. Insa cand scoti acel manson tine de LNC sa nu tragi de brat in jos ca dupa aia nu mai vezi nimic pentru ca iese din focar, mai ales ca daca este antena model nou cu prindere brat LNC la baza antenei se deregleaza foarte usor. Mai nou tehnicienii care vin la instalare nici nu mai pun protectia aia spunand ca domne' se strange apa acolo si strica LNC-ul. (Asa au facut la mine cand au montat-o prima data ca dupa aia mi-am mutat-o eu unde am vrut ca ei spuneau ca nu au semnal cu ea decat in pom si la prima adiere de vant ma uitam la "fara semnal", in plus nu toti au sat-findere si le regleaza la ochi iar cand iti e lumea mai draga si afara e innorat incepe sa piarda calitatea semnalului).

Link spre comentariu

@karlos12 problema cu intreruperile apare datorita faptului ca acum au si transpondere din banda inferioara iar cand primul recive este dat pe un canal din banda inferioara automat al doilea ramane fara semnal pe toate canalele din banda sperioara, functionand decat cele din banda inferioara si viceversa. Din cate stiam pe banda inferioara aveau canalele HD, cele unguresti, tvr3, tvr info si rtv, la restul nu ar trebui sa ai probleme. Mai multe detalii se gasesc pe www.kingofsat.net.

Link spre comentariu

Personal am cumparat un lnb quatro dar nu am reusit sa-l montez datorita conditiilor meteo. Asa ca am incercat cu metoda de loop. Am 4 receivere, cumparate second,nu sunt HD si mi le-am instalat singur. Functioneaza fara probleme, nu exista nici o intrerupere chiar si cand functioneaza toate 4. Singurul dezavantaj e ca trebuie sa fie in functiune cel prin care se face trecerea, nu-l poti scoate din priza daca nu folosesti televizorul respectiv pentru ca nu v-a functiona urmatorul.Am auzit si eu de orizontal si vertical sau alte chestii deastea la care sincer nu ma pricep. Probabil intreruperea e de la cablu de o calitate mai slaba care pierde din semnal. Eu nu am avut probleme nici macar de sarbatori cand nu aveai la ce sa te uiti si am butonat la canale incontinuu in speranta ca gasim la ce sa ne uitam.

Link spre comentariu

@tommymd nu este vorba de o calitate mai slaba a cablului si pierderile de semnal de pe el ci de reglajul antenei si al LNB-ului pentru ca antena daca nu este reglata bine si are o calitate a semnalului sub 80% sau oscilanta (ma refer la meniul conservelor coship) risti ca la o innorare sau o ploicica scurta sa iti sacadeze imaginea sau pentru cateva momente sa ramana fara semnal. Incearca sa dai primul decodor legat din antena pe unul din canalele RTV, TVR 3, TVR Info si vezi daca celelalte mai au semnal? Aceste canale sunt pe frecventa 11104 din banda inferioara si STB-ul "seteaza" LNB-ul pe banda inferioara, ce iese din loop este numai frecventa din banda inferioara in speta merg si pe celelalte decodoare numai canalele respective, dar daca nu sunt folosite aceste canale nu exista nici un impediment si merg foarte bine cascadate din loop-out.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări