Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comutator capacitiv

bogdan exit

Postări Recomandate

Buna ziua tuturorIn urma cautarilor , nu am gasit ceea ce trebuie poate ma puteti ajuta voi care ati mai facut asa ceva Explic aici Am o telecomanda de la DVD pe care vreau sa folosesc contactele INAINTE SI INAPOI Vreau sa le actionez prin 2 electrozi unu pentru inainte unu pentru inapoi cam de dimeniunea de mazim de 10 x10 centimetri de cupru metal inox etcImi trebuie un senzor capacitiv care sa fie alimentat la maxim 3V si sa nu consume mult Am vazut cel mai simplu ar fu cu bc 549 dar e alimentat la 12 VImi trebuie sa fie cat mai simplu Rog pe cei care siau pierdut ceva timp prin copilarie si stiu care ar putea fi cea mai practica solutie

post-424-139829417525_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatorul

2

• bogdan exit

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Uite aici o schema, garantat functioneaza la +4,5V (problema de comutarea releului).

Daca se alimenteaza la 3V releul poate sa nu se actioneze (cadere de tensiune pe Q3 si pierderi pe montaj):

R1=1M

R2=33-36K

R3=4K7

R4=82.-100.

C1=10nF

Q1=BF245

Q2=BC107

Q3=BC107C sau similar.

D1=1N4001/1N4148

K1=releu 3V

PS: se poate simplifica schema la 2 traz., dar..... se schimba valorile pieselor.

O alta solutie ar fi cu tranzistor Darlington.

Obs.: incearca si asta, alimentat la +4,5V (vrs. releu): http://www.niqro.3x.ro/senzor/senzor.htm

Succes!

Link spre comentariu

Uite aici o schema, garantat functioneaza la +4,5V (problema de comutarea releului).

Daca se alimenteaza la 3V releul poate sa nu se actioneze (cadere de tensiune pe Q3 si pierderi pe montaj):

R1=1M

R2=33-36K

R3=4K7

R4=82.-100.

C1=10nF

Q1=BF245

Q2=BC107

Q3=BC107C sau similar.

D1=1N4001/1N4148

K1=releu 3V

PS: se poate simplifica schema la 2 traz., dar..... se schimba valorile pieselor.

O alta solutie ar fi cu tranzistor Darlington.

Obs.: incearca si asta, alimentat la +4,5V (vrs. releu): http://www.niqro.3x.ro/senzor/senzor.htm

Succes!

post-22358-139829419226_thumb.jpg

post-22358-13982941925_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări