Vizitator AndreiV Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 In primul rand rog adminu sa mute topicul la sectiunea corespunzatoare, chiar nu stiu unde se incadreaza.Si acum, as vrea sa cumpar un senzor 2d. Care masoara distanta, pe un plan. Am gasit in strainatate, dar la preturi astronomice.Orice link este binevenit, dar preferabil sa fie sub 300roni.PS: Stiu ca cer imposibilul si ca sunt tehnologii scumpe, dar mam gandit ca nu strica sa intreb:D Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 În afară de preţ, cu ce precizie trebuie să măsoare, căt de mari sunt distanţele, ce fel de plan, căt de repede se fac măsurătorile, ce dimensiuni poate avea senzorul, ce alte condiţii de funcţionare se impun (temperatură, presiune, mediu inflamabil, ... ... ...), ... ... ..., lista de întrebări ar putea continua la nesfărşit, lumea nu are cum să ghicească la ce te gândeşti.Ori dai specificaţii complete pentru senzor ori, mai bine, spui ce vrei să faci.Dacă spui ce vrei să faci, poate vine cineva cu o idee total diferită de a rezolva problema, în care nici nu trebuie senzor. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Un mouse optic+un soft ar fi o solutie... Link spre comentariu
Vizitator AndreiV Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Pai vreau sa fac un robot mai mare. Am deja unu mic dar unele zone sunt inaccesibile. Deci: precizie undeva la +-5cm, temperatura ambientala(10-30grade C), sa masoare 180grade si distanta maxim un metru, desi ii suficient si 50cm. In rest nimic special si in legatura cu dimensiunea, sa fie rezonabil, ceva de genu 8x8x8 cm, nu cat un filtru de cafea. Daca nu am sa abordez tot aceas varianta ca si la cel mic cu servo si IR, dar vroiam sa gasesc findca acest senzor masoara automat si este si mai precis si mai rapid. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 În cazul ăsta, cred că ar merge foarte bine un senzor cu ultrasunete. Costă cam 10-20 lei bucata şi îndeplineşte condiţiile cerute. http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... Categories http://ashishrd.blogspot.com/2006/11/ob ... m-and.html Mouse-ul optic este şi el o idee foarte bună dacă vrei să masori deplasarea robotului şi direcţia. Am încercat asta dar e destul de greu de adaptat partea optică. O altă metodă, ceva mai complicată, se bazează pe o rază LASER înclinată şi un webcam, cam ca aici. http://cs229.stanford.edu/proj2008/Papu ... Finder.pdf Încercă mai întâi metoda cea mai simplă, cu LED-uri IR şi un receptor de telecomndă cum ar fi de exemplu TSOP1738. Aproape orice metodă are punctele ei slabe, ideal ar fi să faci o combinaţie cu mai multe feluri de senzori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum