Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ciudatenie de aparat de sudura

Dr.L

Postări Recomandate

Subscriu 90% ... am pomenit mai sus despre ESAB , n-am vrut sa intru in amanunte ... totusi preferam Lincoln-ul gen V270 ... aveam ce pune ca IGBT ... cu cei in capsule ISOTOP e o problema ... nu prea se gasesc , busesc consistent si driverele ... multe scheme care merg f.bine in Proteus pe monitor au probleme costisitoare in caz de defect ... cred ca totusi echipele de proiectanti au fost intinerite prea drastic ... am vazut scheme de derulatoare MIG-MAG cu microcontroler , chiar si prin invertoare ... se face acelasi lucru cu un operational cvadruplu de 1 euro ... probabil ca sint promovate scheme pentru concursuri de complexitate ... ma rog , poate asta e trendul ...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

5

• validae

4

• mihaighe

4

• cipriyan123

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tendinta spre consumerism patrunde peste tot. Filozofia e sa fie folosit un timp (cat e garantia plus un pic), crapa si reparatia e asa de scumpa ca-ti cumperi altu' Iar microcontroleru, spun unele guri rele ca are pe la unele un fel de BIOS care "stie" cand s-a terminat garantia si "asigura" defectarea...Ca fabrica tre' sa vanda si alte aparate...Uite de-asta-i bun trafu' lu bunicu', ca n-are termen de expiratie...Sanatate!

Link spre comentariu

Primul filmuletz e OK. "Aparatul" contine o rezistenta bobinata de 1 - 2 ohmi ce limiteaza curentul de scurtcircuit. Existau si la noi asemenea improvizatii cand aveam tensiune de 110 V. Electricienii le foloseau la taiat bare de impamintare sau la gaurit tabla tablourilor electrice. Nu se pot face suduri adevarate din cauza ca rezistenta aditionala se supraincalzeste in cateva secunde.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator cristikiru

Salut!Am vazut pe okazii un invertor de sudura straus din Austria de 250 de amperi la vreo 8 mii de lei,ce crede-ti este bun?se merita?

Link spre comentariu

Salut!Am vazut pe okazii un invertor de sudura straus din Austria de 250 de amperi la vreo 8 mii de lei,ce crede-ti este bun?se merita?

am avut la reparat vreo doua straus-austria de vreo 120 amperi parca....sunt chinezarii ordinare,nu arunca o caciula de bani(8 mii lei...?)pe asa ceva.mai bine cauta ceva second de la LINCOLN(INVERTEC V-270) sau TELWIN(SUPERIOR 240..260)....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări