Vizitator sorrrrrin Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Aici cred ca ai dreptate. Cat despre transmisie, am mai incercat dar cu hyper terminalul din windows, si vad ca receptioneaza datele mai bine decat programul meu din visual basic, dar in functie de frecventa de 38khz pe care si asa o prind cu greu dintr un semreglabil. Ce cred ca ar merge mai bine,chiar 100% receptie/transmisie, este sa mai folosesc un microC. Adica , comunicatie intre 2 microC, si daca vreau si cu calc, leg unul la calc. Inca nu am incercat cu codearea Manchester 10,01 pt 1 si 0 o sa ncerc, cu prima ocazie cand am timp.Ce parere aveti de comunicatia mC-mC-PC.Asta presupune sa ma apuc sa mai fac un circuit de comunicatie :( ...iar timp pierdut , sa nu mai vorbesc de bani in + pt noul mC. Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Aici cred ca ai dreptate. Cat despre transmisie, am mai incercat dar cu hyper terminalul din windows, si vad ca receptioneaza datele mai bine decat programul meu din visual basic, dar in functie de frecventa de 38khz pe care si asa o prind cu greu dintr un semreglabil. Ce cred ca ar merge mai bine,chiar 100% receptie/transmisie, este sa mai folosesc un microC. Adica , comunicatie intre 2 microC, si daca vreau si cu calc, leg unul la calc. Inca nu am incercat cu codearea Manchester 10,01 pt 1 si 0 o sa ncerc, cu prima ocazie cand am timp.Ce parere aveti de comunicatia mC-mC-PC.Asta presupune sa ma apuc sa mai fac un circuit de comunicatie :( ...iar timp pierdut , sa nu mai vorbesc de bani in + pt noul mC.Personal cred ca ai mai multe sanse cu un alt uC la PC. Stiu ca e mai neplacut, dar parca e nitel mai sigur. Dar incearca mai intai cu codificare Manchester si faca un nou uC. Si vezi dupa aia ;) Link spre comentariu
Vizitator sorrrrrin Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 cu manchester, am incercat , dar nu iese nimik, am codificat in programul picului,dar dupa cum ma asteptam la calc nu citeste nimik corect:). varianta sigura e cu 2 microC Link spre comentariu
Vizitator senoctar Postat August 28, 2007 Partajează Postat August 28, 2007 Stiu ca e threadul de 3 ani, dar acum fac si eu asta. Incerc sa comunic prin IR intre un PIC si un PC. Prima incercare a fost cu diode IR, modulare la 38KHz si decodor. Cum se vede pe pagina : http://www.rentron.com/Infrared_Communication.htm Insa la calculator nu a ajuns nimic. Apoi mi-am luat un TFDU4100, am conectat direct TX si RX pe pinii UART a PIC-ului, si tot la calculator nu ajunge nimic. Am descfacut modulul IR care il am pe calc si inauntru are un TFDS4500, care e acelasi lucru cu TFDU4100 numai ca are alt design. M-am gandit si de unde ar fi problema. Una ar fi din vina mea, cred ca nu am lipit bine pinii la TFDU, sunt la 1mm distanta, aparatul de masura ar arata k's OK, trebuie sa mai incerc o chestie. Totusi, chestia cu leduri IR simple si modulare a fost buna sigur. A doua posibila cauza : pe care COM de la calc te conectezi ? Modulul meu IR e pe portul intern a calculatorului, si nu apare nici un COM nimic, si as vrea sa folosesc Hyper Terminal. Mi-am instalat IRCOMM2k ca sa am un port COM asociat adaptorului IR. Din cate am inteles insa asta nu ar fi o legatura chiar directa, ar fi un protocol anume de handshaking mascat de IRCOMM2K. Imi ajunge si o legatura nesigura, oricum am de gand sa folosesc ceva asemanator CRC. Viteza nu conteaza, e pentru comenzi scurte. Link spre comentariu
lucicop Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Io zic sa incerci cu o telecomanda sa vezi daca ajunge ceva la PC pentru a verifica daca e activat modulul IR. Link spre comentariu
Vizitator senoctar Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Nu am cum sa testez cu o telecomanda. Daca deschid Hyper Terminal, nu am nici un COM pt. adaptorul IR. Apoi am instalat IrCOMM2k, care imi creaza un port COM asociat dispozitivului infrarosu. Problema e ca IrCOMM2k, nu creaza un port direct la IR, ci de fapt foloseste IrCOMM, un protocol bazat pe IrDA. Asta inseamna daca vreau sa primesc ceva folosind metoda asta, dispozitivul ce trimite trebuie sa cunoasca IrDA. O telecomanda sigur nu transmite asa, ci direct. Nu pot implementa IrDA pe microcontroller, specificatiile protoculului costa 500 USD. Singura optiune ar fi un controller anume, care costa undeva pe la 40-50 ron, cum e MCP2150.Oricum, prin IrCOMM2k nu se poate. Eu ma gandeam ca a mai reusite cineva. Cum sa fac sa am un port COM care sa fie direct legat de IR, si sa nu treaca prin IrDA. Pana si PDA-urile pot face asta, oare chiar pe un calculator nu am acces deloc la hardware. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum