Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect ceas/temperatura yo6pir

costelusss

Postări Recomandate

Din pacate nu functioneaza punctul de pe digitul 2 inversat.Pina acum am folosit leduri intre H si M dar o intimplare (un scurt) a facut sa observ ca merg ambele puncte si atunci am crezut ca o sa functioneze.In graba am inversat afisajul si am crezut ca este totul OK dar practica a demonstrat ca am gresit flagrant la proiect.Nu se intimpla nimic in vechiul proiect trebuie retrasate legatura pe digitul 2 conform desen amplasare pdf.

amplasare.pdf

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator lucian_80

Salut!

In primul rand vreau sa felicit autorul acestui proiect si sa va prezint varianta facuta de mine. Am folosit un Atmega8 in capsula TQFP, DS1302 in variata smd impreuna cu 8 afisaje, care stateau nefolosite intr-o cutie, (4 de 14.2mm si 4 de 10mm). Am realizat cablajul separand partea de afisare de partea digitala.

post-176912-0-28852900-1453132329_thumb.jpg

post-176912-0-94244000-1453132439_thumb.jpg

post-176912-0-36225400-1453132549_thumb.jpg

post-176912-0-15157000-1453132594_thumb.jpg

post-176912-0-77736600-1453132750_thumb.jpg

Link spre comentariu

Intr-adevar, proiectul prezentat de stimatul nostru coleg este unul "cu priza la public", fiind usor de realizat si "de efect" !

Urmaresc cu interes proiectele d.lui yo6pir, aici si pe siteul personal.

As fi mare amator de un ceas cu Atmega 8 si DS3231 ... cat mai simplu d.p.d.v. hardware (nu s-ar putea comanda direct afisorul , ca in aceste exemple : http://www.elforum.info/topic/111307-ceas-simplu-cu-atmega-8-ajutor-va-rog/?p=1304393 ???). Partea cu afisarea temperaturii as lasa-o doar optionala ...

Poate cand aveti timp,  va indreptati atentia si catre asa ceva. Toate cele bune !

Link spre comentariu
Vizitator lucian_80

Cred ca ar trebui sa deschid un topic separat pentru a explica toate etapele, sunt multe de spus, am folosit dry-film photoresist pentru corodarea cablajului si pe post de solder-mask.

Link spre comentariu

Intr-adevar, proiectul prezentat de stimatul nostru coleg este unul "cu priza la public", fiind usor de realizat si "de efect" !

Urmaresc cu interes proiectele d.lui yo6pir, aici si pe siteul personal.

As fi mare amator de un ceas cu Atmega 8 si DS3231 ... cat mai simplu d.p.d.v. hardware (nu s-ar putea comanda direct afisorul , ca in aceste exemple : http://www.elforum.info/topic/111307-ceas-simplu-cu-atmega-8-ajutor-va-rog/?p=1304393 ???). Partea cu afisarea temperaturii as lasa-o doar optionala ...

Poate cand aveti timp,  va indreptati atentia si catre asa ceva. Toate cele bune !

Da as putea sa fac modificarile acestea la proiectul actual, dar trebuie sa ma repet:

-Ca sa pot stii ca merge asa cum trebuie, am nevoie de un "cobai", adica un cip samples ca sa experimentez pe el, si DS3231 nu am din pacate!

P.S.

Chiar  ma întreb: daca acest proiect are asa succes la public, de ce sa nu-l fac "open-source" aici pe forum? Numai ca nu stiu câti dintre voi cochetati cu BASIC-ul. Eu sunt mai "de moda veche".

Link spre comentariu
.............................

Chiar  ma întreb: daca acest proiect are asa succes la public, de ce sa nu-l fac "open-source" aici pe forum? Numai ca nu stiu câti dintre voi cochetati cu BASIC-ul. Eu sunt mai "de moda veche".

In todeauna m-am intrebat despre "dedesubturile" softului, cum se sincronizeaza, logica afisarii etc

De asemenea m-am intrebat de ce se mai folosesc tranzistorii de pe iesirile/intrarile comune ale digitilor vazind multe proiecte fara, intodeauna am folosit tranzistori acum insa o sa fac si eu un ceas (in curind, cred) "pe direct", sa vad diferenta.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări