FlorinNTh Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Salut, Poti te rog sa atasezi si un silkscreen pentru cele doua pcb-uri? Multumesc. Link spre comentariu
Feretech Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 (editat) Salut, Poti te rog sa atasezi si un silkscreen pentru cele doua pcb-uri? Multumesc. Nu prea dau importanta pt silksreen, asta a generat Proteusul. amplasare.pdf Editat Decembrie 20, 2015 de Feretech Link spre comentariu
Feretech Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Digitul 2 nu este corect legat modificarile sint minore dar trebuie corectate! ceas digital.pdf Link spre comentariu
Feretech Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Din pacate nu functioneaza punctul de pe digitul 2 inversat.Pina acum am folosit leduri intre H si M dar o intimplare (un scurt) a facut sa observ ca merg ambele puncte si atunci am crezut ca o sa functioneze.In graba am inversat afisajul si am crezut ca este totul OK dar practica a demonstrat ca am gresit flagrant la proiect.Nu se intimpla nimic in vechiul proiect trebuie retrasate legatura pe digitul 2 conform desen amplasare pdf. amplasare.pdf Link spre comentariu
Feretech Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Am reusit, functioneaza punctul zecimal de la digitul 2.Varianta finala cablaj fara greseli in format pdf. ceas digital.pdf soft.rar Link spre comentariu
Vizitator lucian_80 Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Salut! In primul rand vreau sa felicit autorul acestui proiect si sa va prezint varianta facuta de mine. Am folosit un Atmega8 in capsula TQFP, DS1302 in variata smd impreuna cu 8 afisaje, care stateau nefolosite intr-o cutie, (4 de 14.2mm si 4 de 10mm). Am realizat cablajul separand partea de afisare de partea digitala. Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Foarte frumos realizat ! Daca nu e secret ..unde sunt facute PCB-urile ? Link spre comentariu
Vizitator lucian_80 Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Pcb-ul este facut de mine, am atasat cateva poze din timpul realizarii. Editat Ianuarie 18, 2016 de lucian_80 Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Intr-adevar, proiectul prezentat de stimatul nostru coleg este unul "cu priza la public", fiind usor de realizat si "de efect" ! Urmaresc cu interes proiectele d.lui yo6pir, aici si pe siteul personal. As fi mare amator de un ceas cu Atmega 8 si DS3231 ... cat mai simplu d.p.d.v. hardware (nu s-ar putea comanda direct afisorul , ca in aceste exemple : http://www.elforum.info/topic/111307-ceas-simplu-cu-atmega-8-ajutor-va-rog/?p=1304393 ???). Partea cu afisarea temperaturii as lasa-o doar optionala ... Poate cand aveti timp, va indreptati atentia si catre asa ceva. Toate cele bune ! Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Pcb-ul este facut de mine WOW ! Cum e facut solder mask-ul ? Link spre comentariu
Vizitator lucian_80 Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Cred ca ar trebui sa deschid un topic separat pentru a explica toate etapele, sunt multe de spus, am folosit dry-film photoresist pentru corodarea cablajului si pe post de solder-mask. Link spre comentariu
GanMark Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Chiar e fascinant ! felicitari in realizarea proiectului si metoda folosita a PCB ! asteptam topicul dedicat..... Link spre comentariu
yo6pir Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Intr-adevar, proiectul prezentat de stimatul nostru coleg este unul "cu priza la public", fiind usor de realizat si "de efect" ! Urmaresc cu interes proiectele d.lui yo6pir, aici si pe siteul personal. As fi mare amator de un ceas cu Atmega 8 si DS3231 ... cat mai simplu d.p.d.v. hardware (nu s-ar putea comanda direct afisorul , ca in aceste exemple : http://www.elforum.info/topic/111307-ceas-simplu-cu-atmega-8-ajutor-va-rog/?p=1304393 ???). Partea cu afisarea temperaturii as lasa-o doar optionala ... Poate cand aveti timp, va indreptati atentia si catre asa ceva. Toate cele bune ! Da as putea sa fac modificarile acestea la proiectul actual, dar trebuie sa ma repet: -Ca sa pot stii ca merge asa cum trebuie, am nevoie de un "cobai", adica un cip samples ca sa experimentez pe el, si DS3231 nu am din pacate! P.S. Chiar ma întreb: daca acest proiect are asa succes la public, de ce sa nu-l fac "open-source" aici pe forum? Numai ca nu stiu câti dintre voi cochetati cu BASIC-ul. Eu sunt mai "de moda veche". Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 felicitari lucian_80 arata super profi Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 .............................Chiar ma întreb: daca acest proiect are asa succes la public, de ce sa nu-l fac "open-source" aici pe forum? Numai ca nu stiu câti dintre voi cochetati cu BASIC-ul. Eu sunt mai "de moda veche". In todeauna m-am intrebat despre "dedesubturile" softului, cum se sincronizeaza, logica afisarii etc De asemenea m-am intrebat de ce se mai folosesc tranzistorii de pe iesirile/intrarile comune ale digitilor vazind multe proiecte fara, intodeauna am folosit tranzistori acum insa o sa fac si eu un ceas (in curind, cred) "pe direct", sa vad diferenta..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum