Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect ceas/temperatura yo6pir

costelusss

Postări Recomandate

Vizitator ir02x6

You don't need datasheet anymore! Take a resistor (470-1K), one battery (3,7-9V)and check the pins step-by-step and write the scheme on paper sheet. It's simple. :ewryt45w

Or, maybee help you this link from my site:

http://www.tme.eu/html/RO/afisaje-cu-led-uri-cvadruplu-14-mm/ramka_2902_RO_pelny.html

tank for reply mr yo6pir

i find pins !

but there is a problem !

Posted Image

"Y" and "B" ,  "X" and "A" , "Z" and "C" are common cathode !

Now , How do I use the two points of clock > ":"!

Link spre comentariu

Simple!

1.Terminal 5 of your scheme you'll use it in place of the DOT pin in clock scheme

2. You'll use the the software for KINGBRIGHT displays from download section of my site. 

That's all!

Link spre comentariu
Vizitator ir02x6

Simple!

1.Terminal 5 of your scheme you'll use it in place of the DOT pin in clock scheme

2. You'll use the the software for KINGBRIGHT displays from download section of my site. 

That's all!

tank for reply mr yo6pir , i did it :  :dsgfds 

Posted Image

​time is correct , but temp is not stable !

please see this video and help me :

http://www.4shared.com/video/ue9_GMXAba/test_ds1302.html

Also , i can't use ":" in time display !
when "Terminal 5 of your scheme you'll use it in place of the DOT pin in clock scheme" both of ":" and " ' " is ON !
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

mi-am cumparat un afisaj LED albastru , model OPD Q5620LB-BM

de curiozitate am incercat sa vad daca afiseaza punctele dintre cifre , merg dar concomitent mi se aprinde si punctul de jos.....

se poate rezolva din codul sursa ?

post-201871-0-85684700-1416919459_thumb.jpg

Link spre comentariu

Interesant , In mod normal afisajele au ori 4 puncte normale jos intre digiti ori cele doua puncte de ceas ... ca sa se foloseasca toate inseamna ca are pini suplimentari care tu i-ai unit din greseala si fara datasheet trebuie studiat afara din montaj cum sunt folositi pinii , nu e de la soft o asemenea problema . In cel mai rau caz vopsesti punctul care se aprinde aiurea :rade:  , glumesc , trebuie sa fie o rezolvare

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

@GanMarK

Da pot sa-ti fac un soft pentru acel tip,nu-i o problema,  numai ca nu am nici unul ca sa-l testez pe placa de test. O sa incerc si-mi spui tu daca merge bine sau nu. Sa vad poate fac rost de o bucata de undeva.

yo6pir,

un ds1307 pot sa iti trimit eu sa faci teste cu el; si eu sunt interesat de o varianta a acestui ceas cu ds1307 sau alte rtc de la maxim cu transmisie i2c!

multumesc

Link spre comentariu

E OK baieti, va ajut cu placere, sa dezvoltam impreuna acest proiect. Cum am mai spus nu detin acele cipuri si de aceea fac cu ce am in sertare. Daca-mi trimiti un cip DS1307 cu bus I2C am sa fac un soft special pentru el. Si voi puteti veni cu idei, chiar alta schema, nu ma supar, dimpotriva, ma bucur ca o idee buna are si sustinere de grup. Astept cipul si tinem aproape! :ewryt45w

Link spre comentariu

astept adresa in MP unde sa expediez cipul!

luni pleaca spre dvs!

Si daca tot e vorba de reproiectare cred ca ar fi util un senzor de lumina, care sa reduca intensitatea afisajului pe timpul noptii! nu stiu cum e mai simplu: ca la majoritatea ceasurilor chinezesti, adica intre orele 22-7 intensitate redusa, in rest intensitate normala, sau cu o fotorezistenta si reglaj continuu!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări