Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect ceas/temperatura yo6pir

costelusss

Postări Recomandate

Nu vad ce s-ar mai putea retusa. A iesit excelent, felicitari! Daca vei posta si varianta printabila in format pdf am sa-l fac si eu ca sa modific ceasul meu, deoarece in acest moment am o improvizatie cu cei doi digiti adaugati. Asa se intampla totdeauna: "cizmarul umbla cu cizmele rupte ca nu are timp si de el", HI! :da

Link spre comentariu

am verificat din nou cablajul,nu vad greseli...dar a se mai verifica inainte de printareatasez cablajul in format pdf + schema , hex ( varianta noua cu afisare dubla )

Link spre comentariu

Super cablajul, GanMark ! Multumiri ! :aplauze Pentru afisarea temperaturii, exceptand D5 si D6 care merg la anozii celor 2 digiti, celelalte terminale (a,b,...,f,g) se conecteaza la digitii ceasului (a,b,...,f,g) ? Multumesc.

Link spre comentariu

da asa este,cu varianta asta de cablaj poti folosi afisare separata pentru temperatura cat si cea clasica...in functie cum doresti si cu hex-ul corespunzator....

Link spre comentariu

@GanMarkDaca mai faceai si traseele aferente pentru quartz-ul de 32768Hz de pe pinii 9-10 ai lui Atmega, atunci spuneam ca este un cablaj universal pentru RTC; cine vroia planta ce avea pe cablaj si iata un ceas-temp gata. Daca avea DS1302 punea si era ceas cu back-up, daca nu avea punea quartz pe pinii integratului si avea ceas fara back-up. Daca mai vroia si afisare separata pentru temp. punea si cele aferente pe placa, daca nu, ramanea la ceas clasic cu afisare alternanta temperatura. Acu' chiar ca e un ceas-temp universal la cum a iesit. Apropo! daca cineva mai are idei de imbunatatire a proiectului eu sunt deschis la orice colaborare. Succes tuturor!

Link spre comentariu

M-am gandit sa dezvolt ideea acestui RTC si sa fac un artificiu util: un jumper care sa schimbe tipul afisajului Anod-Comun vs. Catod-Comun. Ce ziceti, merita incercat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări