dem3ntor Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Buna ziua!Vreau sa construiesc pentru masinuta kinderului un indicator de baterie si m-am gandit sa folosesc un AN6884 pe care il aveam prin casa. Credeti ca se poate face? masinuta se alimenteaza la 6V.In foaia de catalog scrie ca se poate folosi si la aplicatii de acest gen iar alimentarea este de la 3,6-16v.Ma interesa parerea cuiva care a realizat practic asa ceva ca practica ne omoara Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Salut!Nu am construit cu acest integrat vumetre,am folosit alte componente, dar din datashetul integratului reiese ca functioneaza foarte bine si pentru indicatorul de baterie ce vrei sa-l construiesti.Pentru tensiune continua la intrare elimini condensatorul de 2,2uF(tensiune pozitiva). La nivelul maxim al bateriei reglezi din potentiometru pina se aprind toate ledurile.Pe masura ce bateria scade incep sa se stinga din leduri.Spor la lucru! Link spre comentariu
dem3ntor Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 l-am realizat dar la testare m-am lovit de urmatoarea problema:cand bateria este incarcata ~6,3v am reglat sa se aprinda toate ledurile.cand bateria ajunge la 4,5v se stinge doar un led iar la 4v se sting 2, ceea ce e prea putin :(Cum pot anula acest inconvenient? as vrea ca in intervalul 6,3-4v sa lucreze toate ledurile, sau macar 4 din 5.Multumesc! Link spre comentariu
emilberculescu Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 AN6884 are indicatie logaritmica ( tipic pentru indicatiile audio )Pentru starea bateriei v-ar trebui o indicatie liniara ( si nici cu aceastanu rezolvati foarte mult )Parerea mea :Folositi un comparator de tensiune ( gen LM339 , e foarte ieftin )si va stabiliti ( calculati ) singur pragurile de tensiune la care sa se aprinda ledurileun 339 are 4 comparatoare , pentru mai multe iesiri ( indicatii ) folositi 2 bucAtentie doar ca LM339 are iesiri "open colector" active low. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 eu am folosit LM3914 pentru a construi asa ceva : http://www.electronicecircuits.com/elec ... or-circuit Compnentele necesare nu sunt deloc scumpe iar rezultatul final a fost satisfacator . Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 l-am realizat dar la testare m-am lovit de urmatoarea problema:cand bateria este incarcata ~6,3v am reglat sa se aprinda toate ledurile.cand bateria ajunge la 4,5v se stinge doar un led iar la 4v se sting 2, ceea ce e prea putin :(Cum pot anula acest inconvenient? as vrea ca in intervalul 6,3-4v sa lucreze toate ledurile, sau macar 4 din 5.Multumesc!Cauza este referinta interna a lui AN6884 asupra careia nu poti interveni.Aplica sugestiile Dl-lui "emilberculescu".La iesirile comparatoarelor aplici cite un tranzistor inversor. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 voi cauta LM3914 la magazinele din galati.daca nu gasesc lm3914 nu pot folosi LM324? Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 se poate folosi si LM324 dar schema ar fi alta ; ceva de genul : http://circuitdiagram-schematic.com/379 ... ing-lm324/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum