Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator de baterie cu AN6884, se poate?

dem3ntor

Postări Recomandate

Buna ziua!Vreau sa construiesc pentru masinuta kinderului un indicator de baterie si m-am gandit sa folosesc un AN6884 pe care il aveam prin casa. Credeti ca se poate face? masinuta se alimenteaza la 6V.In foaia de catalog scrie ca se poate folosi si la aplicatii de acest gen iar alimentarea este de la 3,6-16v.Ma interesa parerea cuiva care a realizat practic asa ceva :) ca practica ne omoara :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

3

• iuli09

2

• Nostalgic

2

• emilberculescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut!Nu am construit cu acest integrat vumetre,am folosit alte componente, dar din datashetul integratului reiese ca functioneaza foarte bine si pentru indicatorul de baterie ce vrei sa-l construiesti.Pentru tensiune continua la intrare elimini condensatorul de 2,2uF(tensiune pozitiva). La nivelul maxim al bateriei reglezi din potentiometru pina se aprind toate ledurile.Pe masura ce bateria scade incep sa se stinga din leduri.Spor la lucru!

Link spre comentariu

l-am realizat dar la testare m-am lovit de urmatoarea problema:cand bateria este incarcata ~6,3v am reglat sa se aprinda toate ledurile.cand bateria ajunge la 4,5v se stinge doar un led iar la 4v se sting 2, ceea ce e prea putin :(Cum pot anula acest inconvenient? as vrea ca in intervalul 6,3-4v sa lucreze toate ledurile, sau macar 4 din 5.Multumesc!

Link spre comentariu

AN6884 are indicatie logaritmica ( tipic pentru indicatiile audio )Pentru starea bateriei v-ar trebui o indicatie liniara ( si nici cu aceastanu rezolvati foarte mult )Parerea mea :Folositi un comparator de tensiune ( gen LM339 , e foarte ieftin )si va stabiliti ( calculati ) singur pragurile de tensiune la care sa se aprinda ledurileun 339 are 4 comparatoare , pentru mai multe iesiri ( indicatii ) folositi 2 bucAtentie doar ca LM339 are iesiri "open colector" active low.

Link spre comentariu

l-am realizat dar la testare m-am lovit de urmatoarea problema:cand bateria este incarcata ~6,3v am reglat sa se aprinda toate ledurile.cand bateria ajunge la 4,5v se stinge doar un led iar la 4v se sting 2, ceea ce e prea putin :(Cum pot anula acest inconvenient? as vrea ca in intervalul 6,3-4v sa lucreze toate ledurile, sau macar 4 din 5.Multumesc!

Cauza este referinta interna a lui AN6884 asupra careia nu poti interveni.Aplica sugestiile Dl-lui "emilberculescu".La iesirile comparatoarelor aplici cite un tranzistor inversor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări