Vizitator NeoGes Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 salut.vreau sa folosesc un motor de CC pt orientarea unui panou solar dupa soare folosind 2 panouri solare mici genul celor de lampi de gradina. stiu ca daca leg la bornele unui motor 2 surse de curent(panouri solare), una legata normal(+ la + si -la -) si cealalta legata invers(+la - ul motorului si - la +)curentii se anuleaza si motorul nu se roteste. daca soarele bate mai mult pe unu din panouri se va invarti in sensul dat de acesta.1-- cum pot face lucru asta unui motor mai puternic,deci care absoarbe mai mult curent?(parca prin folosirea de relee nu stiu cum mai exact)2-- cum pot face sa se roteasca in 2 sensuri?-sensul sa fie dat de panoul solar care produce mai mult curent? daca ma puteti ajuta.respectdaca a mai fost pusa problema as dori un linkMultumesc Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 salutari, cred ca puteti rezolva cu ceea ce se numeste"H bridge". Cel putin asta imi vine in minte. Link spre comentariu
Vizitator NeoGes Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 ma poate auta si me mine cineva cu o schema pt asa ceva. http://www.instructables.com/id/How-to- ... ge/...sunt incepator.nu prea stiu ce si cum. ms Link spre comentariu
Vizitator NeoGes Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 imi cer scuze am observat mai tarziu ca era explicat..daca motorul meu merge la 12 V.se poate folosi schema in configuratia data cu sursa de 9V?sau trebuie modificata schema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum