Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda motor de CC

Vizitator NeoGes

Postări Recomandate

Vizitator NeoGes

salut.vreau sa folosesc un motor de CC pt orientarea unui panou solar dupa soare folosind 2 panouri solare mici genul celor de lampi de gradina. stiu ca daca leg la bornele unui motor 2 surse de curent(panouri solare), una legata normal(+ la + si -la -) si cealalta legata invers(+la - ul motorului si - la +)curentii se anuleaza si motorul nu se roteste. daca soarele bate mai mult pe unu din panouri se va invarti in sensul dat de acesta.1-- cum pot face lucru asta unui motor mai puternic,deci care absoarbe mai mult curent?(parca prin folosirea de relee nu stiu cum mai exact)2-- cum pot face sa se roteasca in 2 sensuri?-sensul sa fie dat de panoul solar care produce mai mult curent? daca ma puteti ajuta.respectdaca a mai fost pusa problema as dori un linkMultumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator NeoGes

imi cer scuze am observat mai tarziu ca era explicat..post-65979-139829417211_thumb.jpgdaca motorul meu merge la 12 V.se poate folosi schema in configuratia data cu sursa de 9V?sau trebuie modificata schema?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări