Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie boxe

Vizitator DjToxyk

Postări Recomandate

Merge fara probleme sursa aia, amplificatorul nu are 400W,  are o siguranta de 20A si tensiunea maxima de 15v. 15v*20A=300W. 

Mai jos spune ca consumul maxim pe difuzoare de 2ohm  este de  12A, 14,4v  adica  12*14.4= 172,8W.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu
26 minutes ago, bogdan Iacob said:

Si imi trebuie doar un singur cablu  de semnal  sau mai multe ?

Tie iti trebuie asa ceva:

res_9e24f7f4245b174c00adf166dfd01180.jpg

sau asa:

res_1cd2d5ebad16d4ebbacab11d09712afe.jpg

Ai grija ca sunt si cabluri cu mufe RCA :

res_374b6db20d91c3a6f1b204b3d85ed44f.jpg

asta fiind un cablu audio-video

sau:

res_1ff5145e044a28c988b94fe60e91f187.jpg

asta fiind un cablu audio digital.

Iti dai seama ca ele sunt la fel (sunt ieftine si sunt identice, la alea scumpe este alta mancare de peste, cablul fiind diferit) insa daca cumperi un cablu cum sunt cele din ultimile doua poze, mai trebuie sa mai cumperi inca unul identic. 

Link spre comentariu

Si consumul pentru difuri de 4ohm care este la acest amplificator .As putea sa alimentez si sursa asta pe acelasi cablu cu  care am alimentate cealalta sursa ?

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Tu înțelegi ce scrii, că eu nu. Ești român sau turc? 

Scrie corect să înțelegem și noi, ce dracu. 

Ai conexiuni RCA către boxe?

Dacă da, cumpără mufe RCA tată, cablu pentru boxe și leaga-le. Ai nevoie de un letcon pentru treaba asta.

Editat de Defro
Link spre comentariu

Defro.Omul intreba ce consum are pe boxe 4 Ohmi.Probabil se gandea ca are consum diferit pe 2,4,8 ohmi.Si n-am inteles ce cablu si despre ce surse e vorba de legat.Cred ca RCA-urile urmeaza...Si inca n-are amp cumparat...

Link spre comentariu

Mi-e tare greu să inteleg ce vrea. Am dedus citind puțin din urmă.

E groaznic cum se exprimă în românește.

N-aș vrea să știu unde e angajat, și ce prestează.:rade:

Editat de Defro
Link spre comentariu

Ma refeream cu alimentarea de la 220V adica sa le alimentez pe amandoua sursele in comutatie  pe acelasi cablu de 220V.Asa arata amplifi .Sau sa pun cablu separat la cealalta sursa in comutatie pentru alimentarea de la 220V

Screenshot_20200922-094854_YouTube.jpg

La input conectez cablu de semnal de la casetofon si celelalte doua mufe le las libere adica alea prea out ?

Screenshot_20200922-095025_YouTube.jpg

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

N-ai treabă cu pre-out. Alimentarea surselor smps d la rețeaua de 230V o poți face cu aceeași pereche de cabluri punând intrerupator și siguranță.

Deocamdată văd că doar cumperi cabluri. Restul le lași la urmă, ampul, sursă, difuzoarele? Sau cum procedezi?

Editat de Defro
Link spre comentariu

Cumpar deocamdata ce imi permit n am un job deocamdata.Boxele ,amplif si sursa le voi cumpara impreuna.Acuma mi am dat seama in caz de vreau sa pun in viitor amplificatorul  in masina imi trebuie cu 4 canale il voi cumpara pe acela cu 4 canale.Siguranta nu au ele înăuntrul lor.Am făcut un calcul si mi a arata ca ,are 315W nu 780W inseamna ca e bun cablu de 6mm² si la acesta

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

In cazul ăsta visezi prostii și pierzi timpul la modul nepractic.

Amplificator și difuzoare de câteva sute de lei bune și toate noi, că ceva ieftin la mana a doua îți dă cu virgulă.

Și tu n-ai un ban in buzunar... Nu-ți pare că ceva este in neregulă la spectacolul ăsta.

E bine totuși că ai mașină:rade:

Editat de Defro
Link spre comentariu

Ti-a mai zis si Mircea.Pe iesirea surselor sunt mai multe conexiuni.De exemplu poti avea V+ cu 3 conectori,V- cu 3 conectori,etc.Acolo poti pune cabluri in paralel ca sa duca amperajul.

Dar chiar nu inteleg.Vrei sa folosesti sistemul in masina si apoi sa-l scoti si sa-l bagi in casa?In masina e mai simpla afacerea ca alimentezi din +12V.Pentru casa iti trebuia ceva separat,alimentat direct din 220V.Fara complicatie sursa comutatie + amplificator auto.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări