Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie boxe

Vizitator DjToxyk

Postări Recomandate

I am facut o probă cu niste box auto mai veche pe care le aveam la indeamana sa vad daca fuctioneaza si a funcționat din prima 

Acuma il am conectat la masina,ca mi sa stricat navigatia,dupa ce o repar navigatia  o sa montez casetofonul in incinta

Este un media player alpine.Si se auzea ok dar boxele baraiau deorece nu prea erau bune cand l am test cu incinta lui

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Sursa in comutatie are 3 iesiri de minus si 3 iesiri de plus (adica are 3 surburi pe iesirea de plus ,respectiv 3 suruburi pe minus) ,trebuie sa leg minus la toate cele trei  suruburi de minus, respectiv plusul la cele trei suruburi  de plus sau doar pe un singur surub de minus ,respectiv un sigur surub de plus.?

Link spre comentariu

Da, cate conexiuni faci pe plus atatea faci si pe minus. In general, cate un fir pe polaritate ajunge. 

Daca pui mai multe fire pe minus, de exemplu, poti ajunge sa ai o tensiune mai mica pe minus fata de plus. 

Link spre comentariu

Amplif are 400W si sursa pe care am gasit-o pe net este de 360W cu 30A .M am gandit, daca  am doar  un fir pe fiecare polaritate ,are amperajul necesar pentru amplificator nustiu daca m am exprimat corect .?

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu
3 hours ago, bogdan Iacob said:

Sursa in comutatie are 3 iesiri de minus si 3 iesiri de plus (adica are 3 surburi pe iesirea de plus ,respectiv 3 suruburi pe minus) ,trebuie sa leg minus la toate cele trei  suruburi de minus, respectiv plusul la cele trei suruburi  de plus sau doar pe un singur surub de minus ,respectiv un sigur surub de plus.?

Datorita amperajului mare, producatorul punand cate 3 suruburi pe iesirea de plus si 3 pe iesirea de minus te ajuta sa folosesti  cabluri mai subtiri in loc de un singur cablu gros. Cu un singur cablu gros se lucreaza mai greu decat cu 3 cabluri subtiri. 

Poti folosi doar un singur surub de minus si un surub de plus, insa vei fi obligat sa folosesti un cablu mai gros. 

Amperajul este "gatuit" doar de sectiunea cablului (sau cablurilor daca folosesti mai multe in paralel) si nu de faptul ca tu folosesti un surub sau 3 suruburi la fiecare iesire de plus respectiv minus. 

Daca folosesti un singur cablu mai gros vei fi nevoit sa folosesti papuci care necesita sertizati. Surubul de strangere calca (face contact pe toata suprafata) foarte bine pe papuc. Nu merge sa pui cablul doar in stanga sau in dreapta surubului si sa strangi. Daca vrei sa scapi de papuci sertizati la capetele cablului, pune macar doua cabluri cositorite la capete la un surubul (un cablu in stanga si celalat in dreapta surubului astfel incat surubul sa calce pe ambele cabluri si sa fie drept). 

Uite cum arata papucii si clestele de sertizat:

45050.jpg?itok=Tn9_Ed-L

Editat de merck
Link spre comentariu

Este suficient 6mm². Dar l-ai cumparat din talcioc sau de la un magazin mai serios? Cand te joci cu amperaj asa de mare, nu este indicat sa cumperi ieftineli! Daca nu eviti ieftinelile ai sa ai surpriza neplacuta ca se incinge si miroase a ars. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări