Vizitator I_robot Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 va rog sa ma ajutati cu schema (detaliata) a unui circuit care sa functioneze la 12 v (acumulator auto):un senzor de prezenta (sa functioneze pe baterii am gasit la un Glade) atunci cand este actionat declanseaza o sonerie (eventual claxonul sa sune intermitent) si se aprind niste becuri TIMP de 1 min. sistemul este activ NOAPTEA, ziua este dezactivat.P.S. Ce alt senzor de prezenta poate fi folosit la 12 V? Genul celor care se folosesc pentru aprinderea becurilor alimentate la reteaua el. de 220v, exista si pentru 12V?apropo, cat consuma un astfel de senzor?ce semnale emit si cum pot fi folositi senzorii wireless (utilizati de alarmele clasice)? Link spre comentariu
salsa Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Sa inteleg ca vrei sa-ti faci alarma auto, cu cuplare automata, noaptea? Misto idee ;)Senzorii pentru iluminat de fapt lucreaza intern la 24V si mai precis la 8V, 24 V e doar pentru releu, care poate fi schimbat cu unul de 12 V. La 12 V lucreaza... chiar senzorii de alarma! Doar ca astia-s mai scumpi si nu-ti ofera temporizarea de care ai nevoie, doar cateva secunde. Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 'Senzorii pentru iluminat de fapt lucreaza intern la 24V si mai precis la 8V, 24 V e doar pentru releu, care poate fi schimbat cu unul de 12 V. 'fain. banuiam eu ca nu se alimenateaza direct la 220... totusi senzorii de prezenta alimentati de la retea ma gandesc sa nu consume mult... poate cei proiectati sa fie alimentati de la baterii sunt mai economici. Link spre comentariu
salsa Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Fii linistit, nu consuma mai mult decat un LED. Nu are decat un operational. Uite o schema, sper ca nu se supara colegul nostru, posesorul sitului: http://www.niqro.3x.ro/PIR/PIR.htm De obicei stabilizarea de 8 V e facuta cu un zenner, ala e cel mai mare consumator! Rectific: Zennerul de 24 V (dioda din diagonala puntii) e cel mai mare consumator din schema (cand nu e cuplat releul) dar pe noi nu ne mai intereseaza partea aia daca-l alimentezi la 12 V... Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 interesant. multam ptr. linkapropo. e tare Niqro.3x asta, un adevarat profesionst Link spre comentariu
addytzu_123 Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Salut, iti recomand o alarma simpla, ce functioneaza la 12 V, cu reglarea timpului de actionare al releului si al intarzierii la intrare (am folosit semireglabili in locul rezistentelor fixe din circuit). Personal am realizat schema, e foarte fiabila prin simplitate, cu componente uzuale (nu mi-a declansat "fals" niciodata). Site-ul original aici http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Alarm/tza.htm O folosesc impreuna cu un detector de miscare PIR (are o raza de detectie de pana la 12 m) si o sirena piezo la 12 V (are cam 122 dB la 1 m) cu rezultate foarte bune. Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 mishto schema, foarte simpla. si faptul ca deja ai relizat-o si testat-o e beton. Thx.PIR-ul e unul conectat prin cablu, nu? am vazut ca acum majoritatea sunt sunt wireless, oare se mai gasesc de-aia normali?P.S. voi de pe unde va luati piese? Link spre comentariu
addytzu_123 Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Sigur, PIR-ul e cu fir (am un cablu subtire cu 4 fire pe el - doua de alimentare din aceeiasi 12 V ai alarmei si doua pentru contactul normal inchis conectat la alarma).Sincer prefer cablul in locul celor wireless, cauta insa senzori de calitate (ce au si compensare si calibrare automata - sunt in jur de 60-70 de RON).din motive de reclama am preferat sa atasez un word cu lista de magazine din care achizitionez piese de obicei (inclusiv cablaje) :)Spor! Magazine.txt Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 multumesc! bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum