Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum depistez daca am difuzoarele in scurt

Vizitator mariustrost

Postări Recomandate

Vizitator mariustrost

va salut am si eu o rugaminte la cine stie si se pricepe sa imi zica si mie cum depistez daca am difuzoarele in scurt pt ca mi-a ars finalu la amplificator l-am dus la reparat si l-am prajit iar abia atunci a doua oara mi-a zis nenea ala de acolo ca ar fi boxele adica difuzoarele in scurt acum nu am cum sa ma duc cu difuzoarele la el pt ca sunt foare mari si nu au loc in masina ,mentionez ca inauntru in boxe sunt niste filtre si la alea sunt legate difuzoarele eu trebuie sa masor difuzoarele sau pun pur si simplu pe mufele de conectare.Cand masor cu aparatul trebuie sa dau pe semnul de ohm dar la ce gradatie si ce trebuie sa imi arate .va multumesc si astept un raspuns

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

3

• zal

2

• kuchta Petru

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dai pe pozitia ohmi, prima treapta de la 0-200, si ai sa citesti valoarea.Eu nu cred ca doua difuzoare mari se pot strica din senin. Cauta defectul pe la vre-o bobina a filtrului, poate este desprins firul.

Link spre comentariu

Sau ampliful e de cacao şi cine l-a reparat a pus piese mai de cacao decît cele originale.Dacă ai difuri de 4 Ohmi, o rez de 2,5...3,5 Ohmi e normală, iar ptr 8 Ohmi între 5...7 Ohmi. Mai întîi testează dacă aparatul chiar măsoară de la 0 şi ce rezistenţă au firele testerelor.

Link spre comentariu

Să sperăm că are un amplif de firmă, ceva comercial, nu făcut pe genunchi în bucătărie, fără nici o protecţie. Ăsta e un obicei vechi al începătorilor, nu dau de la început toate detaliile, ceilalţi trebuie să ghicească ce au ei acasă şi să le rezolve problemele.

Link spre comentariu

Ca bine zici ... "sa speram"

"mi-a ars finalu la amplificator l-am dus la reparat si l-am prajit iar abia atunci a doua oara mi-a zis nenea ala de acolo ca ar fi boxele adica difuzoarele in scurt"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări