Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

gzpw18spl - 10kW

LUCI

Postări Recomandate

Vizitator DJ DNA

Piglett, eu acum am vazut :rolleyes: Tu chiar vorbesti serios atunci cand spui ca nu s-a inventat inca un difuzor cu puterea de 300w rms ?Stii de ce te intreb ?Am in clipa asta vreo 80 de difuzoare de 600w rms.Pentru un pariu serios ( macar 1000 Euro ) as pune la bataie un astfel de difuzor . Il incercam ( tu vii cu traful si il limitam la 600VA ). Punem difuzorul ( tu il alegi din stiva ) si plecam la niste beri sau stam si il pazim ( tu decizi ).Timpul de incercare este nelimitat. Daca vrei, poti sa il incerci si o saptamana, non-stop.Cine pierde, scoate banu' .Ce spui ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• piglett

17

• Sharky

12

• FIXVID

10

• unGuru

10

Top autori în acest subiect

Pigglet...vezi.ca.tuh.dai.o.palma.la.un.kkt :goodman: Mai.bine.stai.in.banca..ta..ca.cei.care.ti-au.dat.explicatii..nu.vb.din.ce.au.citit..vorbesc.din.ce.au.experimentat!PRACTIT!!!!!!nu...bass-box..winsid...programele..alea..nu.spun.intotdeauna..totul..rezultatul..final...proba..la.ureche..este..definitoriu..!!

Link spre comentariu

mda....Bogdi16 si cred ca urechea ta e folosita pe post de referinta internationala in acustica! sa cresti mare!vad ca nu am cu cine discuta aici. am incercat sa va aduc cu picioarele pe pamant in ceea ce priveste puterea in audio.nu aveti nici unul dreptate. imi pare rau sa o spun dar asa sta situatia.ma retrag frumusel din acest topic si va las sa visati la puteri de nivel astronomic.P.S. cand imi veti da explicatii concrete si corecte le voi lua in considerare.....pana atunci.....ma lipsesc

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Bogdi, Eu nu contest experienta lui Piglett si nici nu am de gand sa il pun intr-o situatie neplacuta. Din mesajele trecute , pare a fi destul de in virsta.Eu cred ca nu este rau intentionat in ceea ce scrie si presupun ca a avut experiente negative cu multe difuzoare. Poate ca se refera la puterea acustica, atunci cand spune ca nu s-a inventat difuzor de 300w.Piglett, stai asa si nu pleca !Poti discuta cu mine, daca vrei. Am studiat si studiez continuu electroacustica si termodinamica traductoarleor dinamice.Fii mai explicit si spune concret de ce nu crezi ca se pot disipa niste puteri asa de mari .

Link spre comentariu

multam pentru suport DJ DNA......

dar tot ma retrag..... pur si simplu nu vad rostul de a continua. mi-am expus punctele de vedere si contra-argumentele pe aceasta tema. se pare ca diful asta are ceva magic in el....de i-a vrajit pe toti ca poate duce atat....

voi reveni sa mai citesc ce ati scris....dupa ce pap niste OO.

Cheers!

UPDATE: ar fi si asta o treaba...sa discutam noi....imi pla ce ce preocupari ai...SPOR! in contiunare la studii!....cine a avut de inteles ce am postat a inteles....

m-a dezguztat modul in care e abordata problema si impulsivitatea unora. in momentul de fata nu mai am chef si nici rabdarea necesara sa mai discut pe subiectul asta....

Link spre comentariu

Eu unul sunt curios cum rezista Gz-ul la 10kW, dar totodata la fel de curios sunt de ce spui ca nu sunt difuri ce nu tin 300W.Eu am facut mai demult un experiment pe o chinezarie in care am dat cu sinusoida pe la vreo 80W (masurata la osciloscop, varfurile erau un pic retezate de saturatia amplificatorului, dar am vrut sa fiu sigur ca dau peste 80W :weedman: ) si au rezistat timp de 2 ore, dupa care am intrerupt experimentul sa nu am probleme cu vecinii pt ca trecuse de 10. :axe: Nu a iesit fum, nu s-a incalkzit diful, nici nu a mirosit a ars.Difuzorul este de la kon, cel de 12" cu suspensie f groasa.Nu stiu ce fel de bobina are ca daca nu s-a ars nu am chef sa il desfac degeaba. Oricum sunt destul de convins ca nu voi gasi in el o bobina de kapton sau fibra de sticla capabila sa reziste la temperaturi de peste 200C. De dinafara as putea zice ca e de 2".Deci...daca asta a rezistat 2 ore la 80W de ce nu ar fi alte difuri care sa tina 300W, mai ales ca bobinele lor rezista la temperaturi mult mai mari si au diametru si mai mare ?

Link spre comentariu

Alo ..gradinita!Am scris ca sterg tot ce nu tine de subiect si ma tin de cuvant.Daca vreti sa va dati unul altuia in cap deschideti alt subiect (e sectiune bodega), dati mesaje private, sau folositi YM!Potoliti-va sau rastignim pe careva, ca tot e la moda in perioada aceasta a anului. :snakeman:

Link spre comentariu

Pigglet...vezi.ca.tuh.dai.o.palma.la.un.kkt

Pigglet..te rog sa ma ierti pt acea afirmatie..care a fost total deplasata.!..nu eram inca treaz cand am scris acel mesaj..(totusi..e.sarbatoare)..Din nou imi cer scuze..si tot respectul!
Link spre comentariu

Eu folosesc acest tip de a roda difuzoarele de mai bine de 15 ani. Uneori, mai uit difuzorul la format , chiar si un weekend. Niciodata ( adica N I C I O D A T A ) nu am pomenit ca un difuzor serios ( indiferent de marca lui ) sa se strice cand aplici o sinusoida de 50Hz la Puterea nominala. .

Cum adica pt a roda difuzoarele?Pai de ce trebuie rodate?Sau ce se intampla daca le rodezi?Mai creste QTS-ul sau.... ? Explica te rog.
Link spre comentariu

intra suspensiile si elementele mobile in parametrii normali.Ca si cand formatezi bateriile NiMH, pana dupa cateva cicluri complete de incarcare/descarcare nu ajung la capacitatea scrisa pe ele.La fel si cu difurile, la inceput sunt mai tzapene.Depinde mult si de materialele folosite.

Link spre comentariu

Intreb pt ca si eu am un difuzor Paudio WN18S (18" cu neodinium) cu care am sa fac un subwoofer si am vazut in simulari ca atunci cand ii maresc unpic QTS-ul,imi creste raspunsul in joase considerabil...apoi m-am gandit eu sa le rodez cumva,dar nu credeam ca se practica asa ceva...bineinteles,nu ma astept la schimbari majore,dar ....difuzoarele se rodeaza montate in incinte sau pur si simplu in aer?cam cat timp se tin?P.S. : inteleg ca sunt off-topic,dar eram tare curios si am sa ma abtin de acuma...

Link spre comentariu

ma gandeam io... logic ce spui.Rodajul se face in aer sau in cutie?E diefrenta mare intre parametrii inainte/dupa rodaj?

rodajul se face in aerdiferenta este , dar nu stiu cat de mare (procentual), nu am facut niciodata masuratori fara rodaj, dar pot spune ca exista clar o diferenta in sunet intre difuzorul rodat si cel nou, scos din cutie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări