Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

gzpw18spl - 10kW

LUCI

Postări Recomandate

dar nu am inteles nimic din ultimul tau post. baga-l direct din traf.....daca duce 450W va suporta totul. asta daca puterea aia nu-i data la peste 200 de HZ....

la frecventa retelei de 50hz (300W) o sa am o excursie mare si risc sa ating limita mecanica a difuzorului (nu electrica) si din aceasta cauza as fol o frecventa mai ridicata dar care totusi sa miste diful un pic ... altfel se va incinge repede :toimonster:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• piglett

17

• Sharky

12

• FIXVID

10

• unGuru

10

Top autori în acest subiect

Eu atentionez pe toata lumea...dar nu toti inteleg.Te rog nu il fa "amarat de tehnician" ..nu cred ca il cunosti si va bateti pe burta ca sa iti permiti una ca asta.Duelati-va in argumente obiective, nu in insulte!De inchis nu inchid topicul deoarece e interesant, dar cum vad un mesaj aiurea il sterg.Fixvid... pune parametrii sa vedem daca atingi limita mecanica sau nu...Mai scrie si tensiunea care o da traful in secundar.Oricum stresul va fi considerabil

Link spre comentariu

Acum.ma.duc.in.oras..Poate..va..pune..***** sa inchideti.topicu :axe: Sper.sa.il.vad.deschis..si.cand.ma.intorc..pt.ca.e.pacat.ca.pt.un.user.mai."rasarit"..sa.se.intrerupa..o.discutie..inceputa.amical...sa.se.termine..asa.!..Nu vad motivul!!!Scuza-ti.scrisul.dar.e.busita.tastatura.TOt.respectul.si sarbatori fericite!

Link spre comentariu

Te rog nu il fa "amarat de tehnician" ..nu cred ca il cunosti si va bateti pe burta ca sa iti permiti una ca asta.

Iti dai seama ca a fost o metafora, care reflecta modul lui de gindire/analiza.. oricum, vad ca te-ai legat de mine (concret) inainte de a-i atrage lui atentia pentru ca a initiat acest "scandal", prin atitudine si limbaj. OK, ma retrag din discutie.. si-asa este lipsita de sens.
Link spre comentariu

pai ziceam la peste 200 de hz tocmai pentru ca sa nu atingi limita de cursa a pistonului....cu toate ca daca scrie 450W ar fi normal sa suporte puterea asta la orice frecventa......in limitele benzii lui de frecventa.sharky.....da, stresul va fi imens pe dif...il compatimesc...... cred si INSISt sa faci experimentul pe traf. amplificatorul ala s-ar putea sa distorsioneze la asemenea puteri si sa nu obtii o sinusoida perfecta.oricum e mult 300 de W. ATENTIE la raspunsul in faza a ansamblului amplificator-filtre-difuzor!exista risul sa depasesti limita de disipare termica a tranzistorilor finale. recomand tranzistori in capsula TO-3 si un radiator de jumatate( cel mai bine un sfert) de Watt pe grad pt experiment.....asteptam vesti...sa vedem ce iese...AI UITAT DE POZA!

Link spre comentariu

fs: 46hzvas: 62lqts: 0.35sd: 530cm^2xmax: 4.3mmxmech: 8mmbl: 19.4tmre: 6.3le@1khz: 1.663din cate spuneam mai sus inca nu am traful necesar ca sa scot 300W@8ohm din amplifacum am doar 70vca .. nesimetric

Link spre comentariu

exact nush cati A poti sa sugi de pe el dar iti pot zice ca in secundar iam pus sarma de 2mmoricum daca vrei neaparat sa legi difu direct pe traf at el iti va suge 8.75A, asta calculat la impedanta difului, dar la 50hz e mai mica asa ca suge si 10A de pe traf .. ceea ce ar rezulta 700W :rolleyes: .. deci e prea mare tensiunea

Link spre comentariu

nuuuuuuuuuuuuuunu e mareeeeeee.......da-i asa.......haide....te rog frumos.....please......pretty please....... :smt007am eu traf de doi ori 36Vac.....600W.....cu sarma de 1.4 in secundar si 1 in primar...... :tonqe:

Link spre comentariu

Poate mai gresesc si ei....dar nu vei intalni NICIODATA difuzor pro care scrie pe el 200 W RMS si are defapt 20-30 RMS(sau nici atat) !

ei nu gresesc....cifrele de putere sunt calculate dupa niste standarde.....care nu bat de nici o culoare cu realitatea.....
tu esti chiar comic

ACELE STANDARDE SUNT F APROPIATE DE SEMNALUL MUZICAL REAL

recomandarea mea ar fi sa lasi atitudinea asta de atotstiutor si sa te apuci de citit

in caz ca nu ai realizat pana acum, muzica NU este o sinusoida PURA asa cum crezi tu, si puterea difuzoarelor NU se da masurata in acest mod.

ar fi indicat sa incepi prin a citi documentele legate de masurarea puterii difuzoarelor de aici http://www.aes.org/

Link spre comentariu

tu esti chiar comic

ACELE STANDARDE SUNT F APROPIATE DE SEMNALUL MUZICAL REAL

recomandarea mea ar fi sa lasi atitudinea asta de atotstiutor si sa te apuci de citit

in caz ca nu ai realizat pana acum, muzica NU este o sinusoida PURA asa cum crezi tu, si puterea difuzoarelor NU se da masurata in acest mod.

ar fi indicat sa incepi prin a citi documentele legate de masurarea puterii difuzoarelor de aici http://www.aes.org/

dragul meu Nexus

de ce te bagi in seama? in primul rand nu ma cunosti si apoi nu ai nici cea mai vaga idee despre ce stiu sau nu stiu. si ....hai sa-ti cand un pont

tot esti tu ala mare cu boxele: semanlul muzical este ceva relativ. daca BassBoxPro-ul tau ar simula in funtie de semnal muzical ai fi vai de capul tau. difuzoarele, dragul meu, se masoara pe sinusoida pura...in caz ca ai uitat cum se face....

inca ceva: de unde pana unde ai inteles tu ca eu cred ca muzica e sinusoida pura? ai ceva pasarele in cap? vezi undeva pe forum ca am postat asa ceva? am folosit eu cuvintele alea?

fii cuminte si vezi-ti de bandpass-urile tale cu hp-uri

Link spre comentariu

MESAJ catre persoana care are drepturile de admin aici.propun ca userul PIGGLET sa fie eliminat de pe acest forum deoarece toate discutiile la care participa se transforma in niste atacuri la persoana sau discutii in contradictoriu, fara nici un fel de suport tehnic .nu cred ca are rost sa umplem forumul de tot felul de injuraturi pt ca o persoana se crede atotstiutoare intr-un domeniu.eu sunt satul sa-i explic acestui user metodele de masura si sa-i citesc aberatiile, si sunt convins ca mai sunt si alti useri care gandesc la fel.

Link spre comentariu

Discutiile se transforma in cearta ca nu va inghititi voi unul pe altul si nu puteti sa discutati fara sa il faceti prost pe celalalt!Daca aveti hartogaraiele de la AES atunci dati si voi un copy-paste la niste paragrafe sa lamurim treaba si pt cei necredinciosi. Din cate imi amintesc puterea dupa nu stiu care standard e egala cu puterea unei sinusoide, atata tot ca semnalul este un zgomot roz limitat intre anumite frecvente si cu 6dB diferenta intre val medie si cea de vf, dar puterea sa este aceasi. (poate nu e asa...nu va sfiiti sa ma corectati :smt003 )piglett: nu cred ca mai are rost sa te atentionez.Daca ai ceva de spus pt a demonta teoria celuilalt spune, suntem atenti...dar fara calificative la adresa altora.Unguru nu inteleg de ce te-ai ofuscat...Metafora sau nu tonul in care ai spus-o e insultator.Fixvid: nu te apuca sa legi diful ala la traf ca membrana va avea cursa periculos de mare, aproape de limita mecanica si chiar daca nu se loveste bobina de ceva s-ar putea ca stresul sa ii scurteze viata sau sa produca deformari ale membranei.Mesajele care nu aveau legatura cu subiectul au fost sterse.

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Piglett, eu iti pot spune foarte sigur ca un difuzor adevarat si cu parametri corecti, pe care scrie ca are 200w rms, rezista fara probleme la 200w sinusoidali ( luati dintr-un trafo care livreaza 200VA, la frecventa retelei ).Eu folosesc acest tip de a roda difuzoarele de mai bine de 15 ani. Uneori, mai uit difuzorul la format , chiar si un weekend. Niciodata ( adica N I C I O D A T A ) nu am pomenit ca un difuzor serios ( indiferent de marca lui ) sa se strice cand aplici o sinusoida de 50Hz la Puterea nominala. Fac exceptie difuzoarele cu Fs>50Hz ( logic, nu ? ) sau tweeterele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări