LUCI Postat Aprilie 18, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Nu era vb de eficienta sau de cum se va auzi ci doar de faptul ca bobina(in acest caz bobinele) trebuie sa inghita 10000W .Da mai bine o lasam moarta ca ca am unplut o pagina cu calorifere si becuri. lolCand putea sa fie un singur post care sa sune de genu''S-a folosit un semnal de tipul X timp de Y minute'' si cam gata eventoal si norma(un indicativ doar) Link spre comentariu
unGuru Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Vad ca se continua bascalia pe seama acelui difuzor.Ce dreaq norme aveti nevoie? Asa cum exista difuzoare de 10W RMS si de 400W RMS, asa exista si de 10kW RMS. Ce intelegeti(?) prin RMS la un difuzor de 1W se intelege si la cel de 10KW. Caloriferul electric si un dif nu pot fi comparate in nici un fil din cauza ca au randamente diferite.Eu zic ca ar putea fi comparate.. de exemplu, ar putea costa la fel.. sau ar putea fi amindoua albe.. sau s-ar putea abera pe tema eternei rivalitati calorifer/difuzor.. :axe: Ce sa mai comentez, la asemenea afirmatii.. pai eu ti-am spus ceva legat de randamente sau caldura degajata? Ti-am spus ca alimentam in regim PERMANENT, la o frecventa de subwoofer :supz: (50hz) o "coloana" de calorifere ce depaseau cu mult 10kW, si nu a trebuit sa folosesc "platbanda" pentru circuitele de alimentare. Iar randamentul unui calorifer electric este aproape 100%, daca nu stiai.. toata energia electrica consumata se transforma in caldura. Asadar, daca aia au facut un dif de 10kW, inseamna ca de-atita este, ce dreaq trebuie facute atitea comentarii neincrezatoare? Eu zic ca in mileniul 3, la citiva ani de proxima invazie extraterestra, dispunem de suficienta tehnologie sa facem difuzoare si de 800 kW, nu de 10 kW.. chit ca-l racesti cu ventilatoare, cu azot sau cu ce mai vreti voi si-l faci cu platbanda de 50x5 impletita-n cinspe. Ideea este ca n-ai ce face cu un astfel de difuzor, nu ca ar fi imposibil de realizat. Probabil ca pentru sonorizarea in aer liber de mari dimensiuni (stadioane etc) se ajunge cumulativ tot la acest ordin de marime (kW).. deci in loc sa folosesti 10-20 difuzoare, folosesti unul singur.. so what? Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 18, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2006 ok mai bine olasam moarta ca vb degeama si fara sens.Daca aveai putin habar stiai ca sunt mai multe metode de a masura puterea unui difuzor.Deci acelasi difuzor poate avea 10000 dupa o norma sau 3000 dupa alta.In cazul difuzorului deun watt el poate ajunde si la 120W pmpo deci...Oricum nu inceraca nimeni sa sustina ca acel difuzor nu are 10000.Da na vad ca uni se aprind ca si cum ar face laei acasa diful ala. :axe: Link spre comentariu
unGuru Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Eu ti-am spus sa studiezi oferta GroundZero si dupa "principiile" dupa care un difuzor din oferta are 80W RMS, dupa aceleasi principii cel in cauza are 10kW RMS. Daca ala de 80W are prezentata puterea PMPO (evident ca nu, e vorba de RMS), atunci si la ala de 10KW e la fel. Difuzorul asat nu a fost prezentat de unul singur, face parte dintr-o oferta completa, in care puterile mentionate sint exprimate dupa aceleasi "principii" (cum le numesti tu).Si vad ca iar incerci sa muti discutia in derizoriu, cu "100w PMPO" & stuff.. dintre noi doi, nu stiu care tre sa mearga la culcare. Link spre comentariu
Vizitator moga alexxx Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Mai baieti io zic sa lasam cearta si sa vedem intrebare care a fost pusa intial :finga: . Ps nu cred ca un calorifer electric are randament 100% din simplu motiv ca nu exista nimik care sa aiba randament 100% ( uitete in fizica de clasa a 11 a :weedman: ) acel ceva care are eficienta 100% se numeste ideal :axe: Link spre comentariu
unGuru Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Nu stiu ce intelegi prin "ideal" in domeniul randamentului.. in ce priveste caloriferul electric, este vorba de randamentul termic.. energia electrica este transformata in energie termica in proportie de APROAPE 100%.. nu de alta, dar n-are unde sa se piarda, ca lumina nu face (ca la resouri sau becuri).. cimp magnetic nici atit.. probabil ce se mai pierde pe cablu de alimentare! Dar, apropo.. randamentul de conversie din energie electrica (de ex) in alte forme de energie chiar este de 100%.. ca doar "nimic nu se pierde, totul se transforma". Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 uitati si amplificatorul acare a fost creeat pt a fi folosit in regim de COMPETITIE cu acel difuzor se folosesc 2 amplificatoare pt fiecare difuzor http://www.ground-zero-audio.com/english/08_pa16000.htm comentarii? nu este nici primul si nici ultimul difuzor cu puteri aberante creeat pt entuziastii dB drag racing P.S. adezivul cu care este lipita bobina rezista la temperaturi de pana la 400 grade celsius Link spre comentariu
FIXVID Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 ar trebuii sa testati odata naibii difuzorul ala la zece mii de watti ca sa nu se mai certe lumea.. avem incredere in producator, asa ca nici nu ne incumetam sa bagam o sinusoida de 10kw in acel difuzor ... sau nu?da totusi e interesanta mentalitatea firmelor "car hifi". ei fac difuzoare de mii de wati de eficienta redusa, dar asta presupune amplificatoare puternice si rezerve de energie din belsug, pe cand firmele de difuzoare pro fac difuri de putere mica (apoi sd-21 ii fix p**a pe langa asta de 10kw) dar de eficienta mai ridicata fara a fi nevoie de nushtiu ce amplificaredaca ati fi voi producatori ce ati alege? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 acel difuzor a fost creeat pt a functiona in incinte de un volum extrem de mic sub 100 de litride ex Sd21 are nevoie de o incinta de genul 3-400 e litri pt a functiona corectchestiia asta se vede in splnu poti avea spl mare si incinta mica , se bat cap in cap Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 nu poti avea spl mare si incinta mica , se bat cap in capSi frecventa f joasa..toate 3 se bat cap in cap :axe: , 2 din ele se inteleg :goodman: Fixvid..ca producator alegi ce iti cere piata.DAca sunt clienti pt cabluri de 300E/m atunci te apuci sa vinzi cabluri...nu?Asa exista si oameni care le place sa aiba o boxa relativ mica in masina in care pot pompa mii de W numai asa ca sa se dea mari....ca nu cred ca o folosesc in scopuri nobile. :weedman: Habar nu am cum e SD21, dar banuiesc ca proiectantii s-au gandit sa scoate ceva de calitate, adica SPL mare si distorsiuni reduse, ceea ce sigur nu se poate zice despre cel de 10kW unde la 50A treaba se impute rau :toimonster: Oricum la 10kW trebuie sa aiba o bobina al naibii de bine racita. :weedman: Nu prea poti face o comparatie intre cele doua pt ca destinatiile lor sunt diferite (concerte/car-audio), fiecare merge mai bine in mediul sau.E ca si cand ai incerca sa cari varza cu un Ferrari si sa faci curse cu un tir, ca doar ambele au motoare puternice. :finga: Link spre comentariu
FIXVID Postat Aprilie 19, 2006 Partajează Postat Aprilie 19, 2006 in cazul difuzorului de 10kw va inselati :smt003 , ia uitativa ce scrie in pdf-ul de pe saitul lui nexus la dreptunghiul ala unde scrie gzpw18spl "..... Fs 36 Hz, Qts 0.20, SPL 95.1 dB" :rolleyes: deci avem de toate: incinta "relativ" mica, fr joase si spl mare (ca doar 95db e ceva) :finga: de acum incolo organizatorii de concerte trebuie sa i-a in serios si alternativa asta la boxe :smt001 cred ca difuzorul asta a fost proiectat de Dumnezeu :weedman: Link spre comentariu
Adi Florin Postat Aprilie 19, 2006 Partajează Postat Aprilie 19, 2006 uitati si amplificatorul acare a fost creeat pt a fi folosit in regim de COMPETITIE cu acel difuzor se folosesc 2 amplificatoare pt fiecare difuzor http://www.ground-zero-audio.com/english/08_pa16000.htm comentarii?Pai...sa nu fie cu suparare...dar in datasheet-ul acelui amplificator scrie ca scoate 1x6000W RMS / 1Ohm si ca pot fi legate 2 astfel de statii in punte si vor scoate 1x12000W RMS / 2 Ohm. Dar difuzorul are 4 Ohm parca, deci utilizand 2 astfel de amplificatoare se poate debita in acel difuzor o putere maxima de 6000W. Si apun putere maxima (adica nu RMS) deoarece o putere RMS de 6000W se va obtine doar daca se "baga" semnal sinusoidal pur in acele amplificatoare. Deci, cum spuneam, cred ca acel 10kW se refera la puterea maxima si nu la cea RMS. A mai facut cineva o comparatie cu caloriferele electrice si altii spuneau ca nu sufera comparatie cele 2 probleme din cauza randamentelor diferite. Acum depinde cum se defineste randamentul... Daca se defineste randamentul din punct de vedere al conversiei energiei electrice in alte forme de energie, atunci randamentul este de 100% (cum a mai spus cineva, totul se transforma, numic nu se pierde, si asa si este). Daca se defineste randamentul din punct de vedere al energiei electrice transformate in caldura, atunci randamentul caloriferului nu mai este 100% deoarece o parte din energie se va transforma in camp magnetic. V-as aduce aminte ca rezistenta de incalzire a caloriferului este una bobinata si are inductanta deloc neglijabila.Prin acelasi rationament, se observa ca si difuzorul este un calorifer, dar cu un randament ceva mai bun (dar nu mult mai bun). Tind sa cred ca un difuzor (considerat ca un calorifer) are un randament maxim de 80% (poate gresesc; daca stiti voi mai bine va rog sa ma contraziceti cu argumente). Deci circa 80% din energia introdusa in difuzor se transforma in caldura si 20% in lucru mecanic ce produce vibratia mecanica in aer.Deci iata ca cele 2 sufera comparatie chiar daca nu au randamente identice. Oricum, chiar si cu aceasta diferenta de randament (care, cum spuneam nu e foarte spectaculoasa) trebuie avut in vedere ca in cazul difuzorului trebuie disipata o cantitate enorma de caldura intr-o masa mica de material (4 platbande) care are suprafata de contact cu aerul foarte mica (chiar daca se ventileaza), iar in cazul caloriferului exista un ulei care preia caldura de la rezistenta si o disipa pe o suprafata imensa (suprafata caloriferului). Ca sa privim si "ochiometric" situatia, imaginati-va ce masa si ce suprafata de contact cu aerul au 5 calorifere electrice de 2kW si ce masa si se suprafata de contact cu aerul au cele 4 platbande ale difuzorului. Iar daca luati in considerare faptul ca pe un calorifer de 2kW dat la maxim nu poti sa pui degetul, puteti sa va dati seama ca platbandele difuzorului depasesc 400 gr. Celsius la 10 kW RMS, putere continua.Ramane totusi posibilitatea verificarii practice si atunci chiar ca nu cred ca ar mai zice nimeni nimic. :rock: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Aprilie 19, 2006 Partajează Postat Aprilie 19, 2006 Pai...sa nu fie cu suparare...dar in datasheet-ul acelui amplificator scrie ca scoate 1x6000W RMS / 1Ohm si ca pot fi legate 2 astfel de statii in punte si vor scoate 1x12000W RMS / 2 Ohm. Dar difuzorul are 4 Ohm parca, deci utilizand 2 astfel de amplificatoare se poate debita in acel difuzor o putere maxima de 6000Wdifuzorul asta are 2 bobine de 1 ohmdeci daca pui cate un amplificatoar pe fiecare bobina - ai 12000 W http://ground-zero-audio.com/english/05_pw18.htm Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 19, 2006 Partajează Postat Aprilie 19, 2006 uitativa ce scrie in pdf-ul de pe saitul lui nexus la dreptunghiul ala unde scrie gzpw18spl "..... Fs 36 Hz, Qts 0.20, SPL 95.1 dB" :rolleyes: deci avem de toate: incinta "relativ" mica, fr joase si spl mare (ca doar 95db e ceva) :finga: Asta e un dif mai controversat...care nu respecta legile fizicii.SPL ala e trantit la plezneala acolo, mai ales ca nu scrie in ce incinta l-au masurat deci probabil e vb de panou infinit. Pus in incinta lucrurile se schimba drastic mai ales sub 100Hz, unde valoarea aia e nerelevanta.Ia mai bine fa rost de parametrii si simuleaza-l. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum