Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

gzpw18spl - 10kW

LUCI

Postări Recomandate

• Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• piglett

17

• Sharky

12

• FIXVID

10

• unGuru

10

Top autori în acest subiect

Vizitator moga alexxx

Acel dif de 10.000W nu se arde nici daca il bagi in priza direct va oscila la 50Hz pana va sari siguranta din perete :yawinkle: . si in cazul in care nu sare siguranta se topesc firele din pereti ( am vazut ca pe bobina nu au fire de cupru ci platband :supz: :supz: :supz: si de acolo cred ca vine capacitatea lor de a inghiti puteri enorme :tonqe: :tonqe: :tonqe:

Link spre comentariu

Acel dif de 10.000W nu se arde nici daca il bagi in priza direct va oscila la 50Hz pana va sari siguranta din perete :yawinkle: . si in cazul in care nu sare siguranta se topesc firele din pereti ( am vazut ca pe bobina nu au fire de cupru ci platband :supz: :supz: :supz: si de acolo cred ca vine capacitatea lor de a inghiti puteri enorme :tonqe: :tonqe: :tonqe:

inghit puteri enorme datorita racirii pe care o au bobinele, ca daca aveau racire proasta te asiugr ca nu intra in ele mai mult de 5000 Peakla faza cu priza, nu vreau sa sar pe tine dar mai gandeste-te odata :yawinkle:
Link spre comentariu

de bagat in priza am mai vazut...... asta inseamna .....20A*220V=4,4kW......dar.....de unde 10kW? de unde-i dai atata putere? eu zic ca aia e puterea maxima suportata in acea milisecunda in timp ce se arde bobina.....sa ne gandim putin si la limitele mecanice ale membranelor..... eu ii dau max 800W

Link spre comentariu

Pai... una e sa reziste 20 secunde 10000W si alta e sa declari o putere nominala de 10000 deci cel putin cateva ore fara damage.Ca asa sunt si chinezari de MULTI W PMPO si alte chesti.

Link spre comentariu
Vizitator moga alexxx

Io sunt absolut sigur ca nu rezista la 10Kw , nu vad cum mecanic vorbind fie el platband dar cedeaza alceva daca nu cedeaza bobina zic io asta e parerea mea si no cred ca o sa ma fac cineva sa mio schimb . Pt ca io candesc in felul urmator ca sa pompezi 10.000W Rms in acel difuzor iti va trebui un amplif care sa isi ia de la retea cam 25.000W :toimonster:, ori asta intalnesti doar la concerte in aer liber ( zic io acum nush cat de adevarat este ce zic acum ... dar un sistem audio pro de 10.000W zic io ca din punct de vedere al puteri muzicale degajate nu prea se pot face comparati ca sa nu vorbim de cati Km patrati se va auzi acel sistem , in mod normal daca ai putea baga acel sunet intr-o masina cared ca ar sari garantat vopseaua si dupa un scurt timp tabla :axe: .

Link spre comentariu

Cam multe divagari pe tema difuzorului de 10kW.. daca producatorul garanteaza ca "duce" 10kW, atunci cu siguranta asa este. Nu este o firma anonima de pe un vapor chinezesc.. cred ca mare uimire este datorata lipsei de pricepere in domeniul acesta (constructiei de difuzoare). 10KW nu este o putere enorma.. pentru "home audio" evidenta ca este un nonsens, dar nu asta este target-ul acestui difuzor. In ce priveste "platbanda", este un termen generic si nu spune nimic in ce priveste dimensiunile/proprietatile electrice. Sa facem un calcul: P = U*U/R, de unde rezulta ca pentru P=10kW si R=4ohm rezulta o tensiune de 200V. Vi se pare ceva atit de exagerat? Curentul rezultat ar fi de 50A.. iarasi nu e ceva neobisnuit.PS: Un exemplu banal: la un moment dat, realizam incalzirea la casa cu calorifere electrice.. a caror putere insumata depasea cu mult 10kW.. si nu foloseam cabluri exagerate, ce sa mai zic de platbanda. Asadar, usurel cu "reclamatiile", doar sinteti intr-o zona de electronica.. ne facem de kkt cu astfel de divagatii.

Link spre comentariu

Eu am pus o intrebare super simpla la care se putea raspunde cu ''Nu stiu sau nu vreau sa spun'' sau clar cu normele oficiale.Nu face nimeni de de rahat o firma sau alta dar daca maine vine P.Audio si spune ca a realizat un difuzor de 50000 W toata lumea va astepta date tehnice concrete(nu va crede nimeni nici o firma pe cuvant).

Link spre comentariu
Vizitator moga alexxx

Caloriferul electric si un dif nu pot fi comparate in nici un fil din cauza ca au randamente diferite :yawinkle: . Asa daca o luam becurile din toata casa ajung la o putere mare daca le compari cu un sistem audio dar un bec are randament doar de 1% - 2% :partyman: acest randament foarte scazut se datoreaza temperaturi fff ridicate la care lucreaza la 2000K.Pe cand un dif nu cred ca treb sa depaseasca 363K adik 90 de grade celsius . Cea ce le da un randament mai bun mult de cat un bec . Ps caloriferul este conceput sa inghita puteri asa mari din cauza ca este conceput sa se incinga le temp mari rezistenta din el .

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

Ati vazut vreodata un difuzor din ala de comentati ?? eu am vazut de la Ground Zero un model de 2500W sau 5000W nu mai stiu exact , dar pot spune ca te sperii e ca si cum ai ridica un sac de ciment de jos :smt003 avea sarma cred ca de 1,5mm pe bobina :prayer: doar pentru ca are 10Kw nu inseamna ca se va auzii ca la un concert cu 10Kw asta pentru ca are eficienta mica !!

Link spre comentariu

Si mie mi se pare ca 10kW RMS este o putere astronomica pentru un difuzor (fie el si cu bobina din platbanda). Ganditi-va numai putin ce inseamna 10kW. O asemenea putere in regim permanent concentrata in bobina acelui difuzor ar insemna ca platbanda (fie ea si ventilata) ar trebui sa devina "red hot" cum zic americanii. Va dati seama ce sistem de prindere al platbandei de sistemul mobil al difuzorului ar trebui...ca orice "lipici" s-ar topi. Eu cred totusi ca e vorba de puterea de varf si nu de puterea in regim RMS permanent, dar mai stii...Oricum un test concludent ar fi "bagarea" lui in priza (desi nu recomand nimanui sa faca asta :smt003 ). La 220V ar rezulta o putere permanenta disipata de difuzor de 12,1kW "true RMS" la 50Hz. :smt003 .Daca rezista la asa ceva macar un minut, atunci e cel mai tare difuzor. :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări