DonNCSS Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Nu e vorba de magnetizarea in sine,ci de atragerea electronilor din placa de baza pe suprafetele de contact ale memoriilor.Iar cat despre oxidare,acesetea sunt perfect curate,la fel si soclurile. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Nu are niciun sens ce spui tu acolo. Poate te referi la electromigratie, care are loc dupa niste ani de folosire intensa, si are ca rezultat distrugerea integratelor. La Pentium 4 a fost o problema destul de serioasa. In orice caz, problema se rezolva cu componente noi, daca pui alte memorii nu o sa ti le "magnetizeze" si pe alea. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Nu cred ca se mai merita sa pun alte piese,caci deja e destul de batran,asa ca drive to the death. Link spre comentariu
sebi Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 pe socket 1155 sant destul de ieftine componentele Link spre comentariu
DonNCSS Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Tre' mai intai sa faultez pc-ul asta si dupa ma dau pe langa tata sa-mi fac altul.Deja m-am gandit la o configuratie destul de buna la 2000 lei:-Placa de baza Gigabyte 990XA-UD3 sk AM3-Procesor AMD Phenom II X4 965, 3400MHz, socket AM3, Black Edition-Kit Dual Channel 8gb Memorie Kingston 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM -Placa video Sapphire Ati Radeon HD6770, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E -HDD Western Digital 500GB, 5400rpm, 64MB, SATA 3, WD5000AZRX-Sursa Antec EarthWatts 620W HCG-620 Link spre comentariu
sebi Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 ca si rami sant mai valabili kingston hiperX cu latenta cl7hdd sa fie pe 7200rpm,nu cred ca va ajunge in veac la viteza maxima sata 3. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Veşti noi. Înainte de toate vreau să vă spun că folosesc din nou procesorul meu şi că acum calculatorul meu merge, fără să exagerez, mai bine decât atunci când era nou. Cu ajutorul unui cooler Deep Cool Ice Edge Mini FS. Este 50 de lei şi m-a ajutat enorm. Nu îmi explic de ce coolerul vechi stock al placii de bază, intel D34017-002 0.45A nu mai răcea aşa bine, nu cred că aşa a răcit mereu. Turaţia lui cred că era cea corectă, nu mai ţin minte exact, în jur de 2400 rpm. Oricum nu se compară cu acest cooler nou având alt mod de funcţionare. Am schimbat pasta termoconductoare la cel vechi, am pus strat cât mai subţire dar uniform, am pus puţină pastă, nu am pus prea multă, dar tot nu a ajutat prea mult, cu vreo 2-3 grade. O pastă ieftină de 5 lei tub micuţ, poate el a venit iniţial cu o pastă mai bună. După aceasta operaţiune temperaturile erau aşa, la 22,5 grade în cameră: idle 55.5°C, full load 77.5°C. Acum, după ce am montat noul cooler cu pasta cu care a venit el deja aplicată, tot la 22,5 grade în cameră: idle 39.5°C, full load 50°C. O îmbunătăţire considerabilă. Acum se mişcă excelent procesorul, nu se mai încarcă aşa uşor. Parcă am alt calculator. Recomand oricui. Se explică şi de ce mergea o idee mai bine cu procesorul single core 2,8 GHz, decât cel de acum dual core 2,8 GHz, cel single core degajă ceva mai puţină căldură, s-a văzut asta. Am înţeles că aceste coolere cu ţevi au un lichid cu punct de fierbere scăzut şi la temperatura de la nivelul procesorului se evaporă şi urcă pe ţevi ducându-se la radiatorul cu cooler, fiind gaz, lăsând să coboare alt lichid de sus, răcit, gazul urcă, se răceşte, se transformă iar în lichid, iar coboară, şi tot aşa, se face un schimb rapid de căldură. Ai avut dreptate >Th3_uN1Qu3<, temperaturile erau de vină, eu nu m-am gândit la asta. Mulţumesc mult! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 N-am mai stat sa citesc acum 3 pagini din urma insa sper ca ai curatat radiatorul cel vechi.Degeaba ii pui pasta si sufla bine ventilatorul daca el e imbacsit de praf si fluxul de aer nu mai circula prin el sa-l raceasca. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Ma bucur ca ai rezolvat. Pentium D contine doua procesoare P4 lipite unul de celalalt, din acest motiv este un CPU foarte fierbinte si mosteneste si celelalte proaste obiceiuri ale P4. Cel mai enervant, de care te'ai lovit si tu, este throttling'ul termic, care incepe de pe la 63C, temperatura sub care e imposibil sa stea cu coolerul stock, poate doar iarna sau daca ai aer conditionat in casa, plus racire foarte buna pe carcasa, si daca il cureti mereu de praf. Practic aceste procesoare merg mai tot timpul in limitare termica, de asta se si misca asa prost. Cu un cooler mai de doamne'ajuta se simte diferenta. Daca vrei sa monitorizezi aceasta limitare termica, poti folosi urmatorul program: http://www.softpedia.com/get/Tweak/CPU- ... atch.shtml si vezi daca iti intra in limitare in full load (bara rosie). Unele placi de baza permit dezactivarea acestei limitari, dar ea nu e pusa acolo degeaba, procesoarele pe arhitectura Netburst devin instabile la temperaturi mari. Sa se arda nu am auzit decat daca cresti tensiunea (am ars un P4 Northwood dar a durat aproape un an de zile la 2 volti Vcore, ceea ce e enorm), dar in loc de incetinire o sa ai bluescreen'uri si restarturi, ceea ce e si mai rau. Daca il suporta placa de baza, ia'ti un procesor pe nucleu Conroe, chiar si unul slab (E2180 de ex), si atunci chiar o sa ai alt calculator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum