Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Procesor foarte lent

ionescu liviu

Postări Recomandate

Am revenit cu detalii.Cu overclocking nu a mers, eu nu am optiunea overclocking off, am acolo auto, manual unde te pune sa alegi o frecventa între 100 si 450 e recomandat, ceva de genul, atat scrie, nici nu scrie 100 ce anume... În fine, mai e overclocking profile si îti alegi între 5% si nu mai stiu cât, nu a ajutat nimic de acolo.Am instalat windowsul pe hardul nou, am scos hardul vechi de tot dar la fel se misca, foarte lent, se încarca procesorul foarte repede.Eu am placa de baza Asus P5PL2, cea pe care o folosesc acum si nu îmi merge bine procesorul, si mai am o placa de baza ECS P4M800-M7. Oare pot folosi procesorul ei? I-am scos procesorul şi scrie pe el Intel celeron, tot 2,8 GHz/256/533. Eu am citit că ar merge şi acest procesor pe placa mea, Asus P5PL2... Să încerc?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionescu liviu

8

• DonNCSS

7

• sebi

5

• Th3_uN1Qu3

5

Top autori în acest subiect

După ce am postat am schimbat procesorul cu celalalt, merge mai bine acum, e mai acceptabil, deşi şi procesorul ăsta se cam încarcă ca idiotul dar aşa o fi el, nu mă pricep, poate e mai slab ca ce am avut eu, deşi frecvenţa e aceeaşi.Am dat acum şi factory defaults acolo din bios şi am instalat programele spuse de tine @unique dar cel de cpu nu îmi arată temperaturile, indica 0 grade, iar cel de placa video nu văd unde arată temperaturile. Am măsurat cu un termometru infraroşu la nivelul radiatorului şi la procesor sunt 30 si ceva de grade celsius iar la video 40 şi ceva.În final, deci, cred eu că era procesorul pe ducă. Cel de acum mai mişcă ceva.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare,Am un procesor Amd Althon XP 2500+ pe o placa de baza gigabyte ga 7n400 cu 1,2gb Ram si placa video de 256mb 128bit si se tot incalzeste tare de la o vreme si cand folosesc vlc-ul sa ascult muzica sau sa ma uit la filme sta numai in 100%(lucru ce nu se intampla acum 2 ani),acelasi lucru intamplandu-se si la net.Inainte lucra in stand-by la 40C si in sarcina nu trecea la mai mult de 70C,iar acum in stand-by sta la 65C si in sarcina trece si peste 85C>Pasta i-am schimbat-o de curand cu una de calitate si aceleasi simptome,ce pate avea?

Link spre comentariu

După ce am postat am schimbat procesorul cu celalalt, merge mai bine acum, e mai acceptabil, deşi şi procesorul ăsta se cam încarcă ca idiotul dar aşa o fi el, nu mă pricep, poate e mai slab ca ce am avut eu, deşi frecvenţa e aceeaşi.

Am dat acum şi factory defaults acolo din bios şi am instalat programele spuse de tine @unique dar cel de cpu nu îmi arată temperaturile, indica 0 grade, iar cel de placa video nu văd unde arată temperaturile.

E ceva dubios daca CoreTemp nu iti afiseaza. Sau nu e Conroe, o fi Pentium D. Incearca cu Everest. La GPU-Z temperatura e afisata la tabul Sensors.

În final, deci, cred eu că era procesorul pe ducă. Cel de acum mai mişcă ceva.

N'am vazut procesor care sa faca asa, ori merge perfect ori da bluescreen'uri intr'una daca e defect. Sa incetineasca nu am vazut, decat din motive de temperatura mare.

@ DonNCSS: Vezi ca la Socket A trebuie curatate bine si CPU si cooler'ul, si pusa putina pasta nu multa, altfel mai rau face. Ori nu e pasta buna ori nu e aplicata cum trebuie.

Link spre comentariu

De chestia cu putina pasta pe pastila procului stiam,iar pasta aceasta e pe baza de argint si este foarte buna.De la un timp a luat-o razna,face blackout-uri mai mereu cand ma joc,bluescreen-uri odata la 3-4 zile si-mi mai si magnetizeaza ramurile.Sau sa mai fie din cauza ca un idiot cand eram mai mic mi l-a overclock-at?

Link spre comentariu

De chestia cu putina pasta pe pastila procului stiam,iar pasta aceasta e pe baza de argint si este foarte buna.De la un timp a luat-o razna,face blackout-uri mai mereu cand ma joc,bluescreen-uri odata la 3-4 zile si-mi mai si magnetizeaza ramurile.Sau sa mai fie din cauza ca un idiot cand eram mai mic mi l-a overclock-at?

Mai degraba condensatori obositi pe placa de baza si/sau in sursa. Ia verifica'i. De magnetizat RAM nu am auzit nici eu, memoriile RAM nu au componente magnetice.
Link spre comentariu

nu are treaba cu sursa si magnetizare si nu mai stiu eu ce.din ce tot spuneti nu prea are nici o noima.nu stiu ce sa mai scris mai sus, pune alti rami. freaca-i bine de oxizi pe contate, si placa video la fel. pe acolo sunt problemele de sistem care se misca greu....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări