Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84 quad-paralel SE

liteon2005

Postări Recomandate

Este redresare dublalternanta..,ma rog,nu mai conteaza oricum schema trebuie pusa la punct si mai este o problema;...nu vad despre ce naiba ar fi vorba acolo????....aveti vre-o idee?.

Si eu m-am tot gandit de unde naiba e "quad".In mod sigur de la cele 4 finale.Altceva nu-mi explic.

E foarte departe de "quad"-ul(celebru de altfel) cunoscut pe acest forum.

Spor tuturor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

5

• liteon2005

5

• adigh

2

• allexx1968

2

Top autori în acest subiect

Este redresare dublalternanta..,ma rog,nu mai conteaza oricum schema trebuie pusa la punct si mai este o problema;...nu vad despre ce naiba ar fi vorba acolo????....aveti vre-o idee?.

Si eu m-am tot gandit de unde naiba e "quad".In mod sigur de la cele 4 finale.Altceva nu-mi explic.

E foarte departe de "quad"-ul(celebru de altfel) cunoscut pe acest forum.

Spor tuturor.

CORECT!

Nu m-am gandit la asta,eu am privit doar tehnic schema nu m-am gandit ca ar veni de la faptul ca se folosesc patru tuburi in final.

Oricum suna bine cand spui cuiva ca :".....am un amplificator QUAD....",problema de marcheting!!! :da

....ma gandesc ce rezonanta comerciala ar avea un amplificator cu ;5,6,7...8 tuburi in paralel!!!!!

imi cer scuze,am fost rautacios,acum in Saptamana Mare cand ar trebui sa fim mai buni si mai ingaduitori cu toata lumea :jytuiyu

Link spre comentariu

Da aşa este (nu am văzut linia şi cele două noduri prin care se unesc catozi , am deschis documentul nu lam salvat ,acum lam salvat) curentul pe canal rămâne estimat la circa 220mA aşadar L+R 440mA .

Link spre comentariu

[ Oricum suna bine cand spui cuiva ca :".....am un amplificator QUAD....",problema de marcheting!!! :da ....ma gandesc ce rezonanta comerciala ar avea un amplificator cu ;5,6,7...8 tuburi in paralel!!!!!Da se poate numi: quintet ,se(x)stet,septet,octet.. :rade: important e sa-l si faca cineva,dar e sarbatoare... icon_jook

Link spre comentariu

Pentru cineva care vrea sa faca asa o schema si sa se bucure de muzica e mai putin important cum se cheama, important e sa functioneze iar schema originala e functionala. La punerea in functie aproape intotdeauna mai trebuie niste ajustari dar asta e normal. Daca sa zicem trafo out e deja gata facut mai trebuie ajustata tensiunea de alimentare cu o rezistenta si ajustat bias-ul si gata. Sa fim seriosi, cine pune in functie un amplificator fara sa verifice tensiunea de alimentare in sarcina sau fara sa verifice bias-ul ? Cu amendamentele aceste, cit se poate de normale dealtfel, schema originala e perfect functionala.

Link spre comentariu

Atrag si eu atentia asupra alimentarii...presupunand ca cineva pune 2200uF acolo...ce diode s-ar folosi? Mie mi-au pleznit niste diode de 3A la 680uF/400V. Inteleg ca patru lampi pe canal au un anumit consum, dar sa pastram proportiile...Si lasand la o parte pretul, sa nu uitam de gabarit...un asemenea condensator e comparabil cu o cutie de bere deja...cutii de ceai folosite la amplificatoare am vazut, chiar cu succes, dar cutii de bere... :nas: In ce priveste schema, sincer, la ce complicatii apar eu as fi abordat ceva SE cu 6S33S...dar "de gustibus..."Probabil urmeaza un amplif cu (8...16)X6N6P pe canal...de aici la OTL nu e decat un pas...Am fost si sunt si eu adeptul paralel se, dar cand deja apar patru lampi in paralel parca ar merita doua lampi mai mari...sau ar merita genul asta de constructie cu lampi finale de tv-uri, pentru filamentele in serie. Se poate valorifica astfel un transformator cu iesire de 60...90V la curent mare - din TV-urile color mai vechi, de exemplu.

Link spre comentariu

Ce vreau sa fac eu....Dispun de trafurile (alimentare si iesire) mentionate mai sus.. m-am hotarat sa renunt la PP si sa optez pentru SE...Pana acum singurul SE a fost facut cu tubul EL84 la care renunt in acest urmator proiect pentru ceva mai puternic.Singura "piedica" sunt trafurile de iesire de 11 cm*2 pe care le am. Nu vreau sa le inlocuiesc, ci doar rebobinarea lor.In varianta SE, 6P3S (E), EL34, KT66, Kt88 sau ceva mai "exotic" , se "pupa" cu trafurile de iesire si cel de alimentare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări