liteon2005 Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Ce spuneti de schema, a mai incercat cineva? Ma cam bate gandul... Am un traf de alimentare toroidal de 200 watt...260 v--400mA...6,3 v---8A.. suficient? http://www.pastisch.se/faktiskt/EL84%20Quad%20SE.pdf Link spre comentariu
liteon2005 Postat Aprilie 8, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Am atasat un link, nu merge? Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Merge(linkul).E ciudata schema,pare un SE cu 4XEL84.Transformator de iesire de 1,25K,iarasi o raritate. Link spre comentariu
liteon2005 Postat Aprilie 8, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Asa este....................... Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Schema de aici : http://www.pastisch.se/faktiskt/EL84%20Quad%20SE.pdf este un mic circ,postat de cineva fara prea mult discernamant tehnic.Daca luati schema exact ca acolo va veti da seama ca Pda pentru fiecare EL84 in parte este de 19W,adica ceva extrem rau pentru aceasta lampa, EL84... ,cred ca vor pocni bietele lampi ca petardele. Grila primei triode nu descarca sarcina la masa prin nicio rezistenta,alta greseala,Ra pentru 4XEL84 este un pic "contra naturi"...,cred ca aceasta schema a fost "dedusa" de cineva dintr-o schema cu 4XEL34,sau poate un PP(a doua trioda are configuratie de defazor!)..,nu stiu(!?),dar daca cineva doreste sa realizeze aceasta schema trebuie sa o faca ca mai jos.Am pastrat si a-2-a trioda chiar daca amplificarea este cam unitara. Din simulare reies niste performante frumusele,adica un 20W si 3%THD,dar pentru un Ra=2000ohmi,la Ra=1250ohmi THD-ul va fi de peste 13%.In desenul de mai jos mi-am permis sa fac o schema asa cum trebuie,mai ales ca este vb. de patru tuburi in paralel si asa am fost "indulgent" legand in paralel doi cate doi catozii tuburilor finale,corect ar fi fost ca fiecare catod sa fie "legat" la minus(masa) printr-o rezistenta de 320...330ohmi.Traful de iesire trebuie sa aiba o suprafata a sectiunii de cel putin 18cm*2,avand in vedere un curent DC de 143mA si o frecventa minima redata de 20Hz[20W/8ohmi]. schema: Link spre comentariu
300B SE Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 DOMNILOR UN EXERCITIU DE GANDIRE PENTRU TOTI:Cum ar arata forumul acesta fara munca, daruirea si prezenta domnului Lazaroiu?Pentru cele aratate mai sus si nu numai ii spun:Va multumim! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Sper ca dl Lazaroiu sa nu va hraneasca doar imaginatia ci si vointa de a pune in practica ...........adica sa existe totusi un feedback !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Schema de aici : http://www.pastisch.se/faktiskt/EL84%20Quad%20SE.pdf este un mic circ,postat de cineva fara prea mult discernamant tehnic.Daca luati schema exact ca acolo va veti da seama ca Pda pentru fiecare EL84 in parte este de 19W,adica ceva extrem rau pentru aceasta lampa, EL84... ,cred ca vor pocni bietele lampi ca petardele. Nu există problema invocată adică "Pda pentru fiecare EL84 în parte este de 19W" ... ,undeva să strecurat o eroare în calculul dumnevoastră (disipaţia la anod EL84 din acea schemă se încadrează în limite normale pentru clasaA ).Nu ştiu cum de aţi ajuns la 19W cu Pda... Rezistenţa de negativare automată din catod în cazul EL84(un singur tub) când Ua=250V-300V pentru clasaA-SE poate avea 130Ω(Ua=250V) sau 160Ω(Ua=300V) sau valoare intermediara(functie de Ua), două tuburi EL84 paralel conduc la 82Ω(catozi conectaţi împreună),schema criticată nu pune în pericol tuburile EL84(în situaţia respectivă NU avem 19W-Pda pentru fiecare EL84 in parte ). Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Schema de aici : http://www.pastisch.se/faktiskt/EL84%20Quad%20SE.pdf este un mic circ,postat de cineva fara prea mult discernamant tehnic.Daca luati schema exact ca acolo va veti da seama ca Pda pentru fiecare EL84 in parte este de 19W,adica ceva extrem rau pentru aceasta lampa, EL84... ,cred ca vor pocni bietele lampi ca petardele. Nu există problema invocată adică "Pda pentru fiecare EL84 în parte este de 19W" ... ,undeva să strecurat o eroare în calculul dumnevoastră (disipaţia la anod EL84 din acea schemă se încadrează în limite normale pentru clasaA ).Nu ştiu cum de aţi ajuns la 19W cu Pda... Rezistenţa de negativare automată din catod în cazul EL84(un singur tub) când Ua=250V-300V pentru clasaA-SE poate avea 130Ω(Ua=250V) sau 160Ω(Ua=300V) sau valoare intermediara(functie de Ua), două tuburi EL84 paralel conduc la 82Ω(catozi conectaţi împreună),schema criticată nu pune în pericol tuburile EL84(în situaţia respectivă NU avem 19W-Pda pentru fiecare EL84 in parte ). Da,aveti dreptate,imi cer scuze,se pare ca am eu modelul gresit de EL84,am incercat cu 6P14P si se incadreaza in cele spuse de dv. Vb. lui ,fiecare are dreptul la greselile lui! Multumesc pentru atentie si corectie! Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 ....nu vi se par cam mult pentru G2, 317V (curent nelimitat de niciun rezistor!) sau chiar mai mult,din schema originala???? in foaia de catalog de mai jos se da Ug2[max]=300V... Link spre comentariu
liteon2005 Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Multumesc pentru comentarii...Am doua trafuri de iesire pe care le-am folosit la un amp cu EL84-PP si traful de alimentare mentionat la inceputul topicului... Traf iesire> 11.22 cm*2 ( suficient pentru schema postata de mine ?) bineinteles, rebobinate..Transformatorul de retea il pot lasa asa? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 ....nu vi se par cam mult pentru G2, 317V (curent nelimitat de niciun rezistor!) sau chiar mai mult,din schema originala???? in foaia de catalog de mai jos se da Ug2[max]=300V... De ce consideraţi/estimaţi că ar fi 317V pentru g2 ? (în schema originală).Văd acolo 225Vca , după redresare-o singură alternanţă-filtrare într-adevăr sunt 317Vcc dar în lipsă totală sarcină , în sarcina (patru tuburi finale EL84 clasaA )?!, estimez circa 210mA-220mA încărcare sursă(tot montajul) şi probabil Ua=275Vcc-280Vcc(primul +),sesizaţi vă rog ca redresarea se face mono alternanţă !(în schema originală),poate sunt prea "indulgent" estimând 275-280Vcc (remarcaţi "disperarea pentru un filtraj bun" 2200μF/385V/canal...) Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Văd acolo 225Vca , după redresare-o singură alternanţă.................sesizaţi vă rog ca redresarea se face mono alternanţă !(în schema originală)...Redresarea se face dubla alternanta. Catozii diodelor redresoare sunt legati impreuna. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Este redresare dublalternanta..,ma rog,nu mai conteaza oricum schema trebuie pusa la punct si mai este o problema;...nu vad despre ce naiba ar fi vorba acolo????....aveti vre-o idee??? ...iar filtrajul este chiar exagerat,2X2200uF/385V in paralele,probabil ca sa justifice lipsa unui reactor inductiv,eu cred ca 2X220uF si un droser de 5H/300mA ar fi fost suficient.Condensatorii de 2200uF/385V cred ca se gasesc mai greu si sunt destul de scumpi,parerea mea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum