Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator UPS

Postări Recomandate

Te poţi baza pe circa 10A, dar pe durată mai mare de utilizare ar fi bine să-i ceri mai puţin, fiindcă se încălzeşte destul de tare.Eu folosesc astfel de trafuri recuperate din UPS-uri la construcţia de redresoare de încărcat acumulatori auto. Se poate regla convenabil tensiunea de ieşire pe la maxim 13V folosind prizele de reglaj din primar şi înseriind eventual cu primarul şi înfăşurarea suplimentară de 12V, ce era utilizată pentru încărcarea acumulatorului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

eu ma gandeam sa fac din ups-ul asta o sursa de laborator, cu atmega32..digitalpot... am pus in scurt printr-un fir subtire, si m-am speriat de curentul debitat.

eu ....dupa parerea mea, are peste 20A, dar tu cam ai intotdeauna dreptate...mi-a fost teama sa-mi pun aparatul pe el sa masor :)

ups-ul era de 1200W ...

Link spre comentariu

Transformatorul (meu) din UPS  1200W, este bobinat pt. retea, cu sarma al carei diametru este mai mare de  0,6mm. Daca luam J=2,5A/mmp, atunci I=0,7A, deci puterea ar fi peste 160VA. In secundar, sunt disponobili aprox. 150VA, functionare de lunga durata.

Link spre comentariu

Transformatorul (meu) din UPS  1200W, este bobinat pt. retea, cu sarma al carei diametru este mai mare de  0,6mm.

nu am pus sa masor, dar la mine cu siguranță este peste 1mm..intte timp am măsurat, 13A. se încălzește dar nu depășește 88 grade , in sarcina. test pe aproximativ 10 minute, 2 bujii incandescente in paralel. in gol, e rece. cand am timp, imi fac o sursa de lab din el.

Editat de Vizitator
Fara agresiuni!
Link spre comentariu

nu am pus sa masor, dar la mine cu siguranță este peste 1mm..intte timp am măsurat, 13A. se încălzește dar nu depășește 88 grade , in sarcina. test pe aproximativ 10 minute, 2 bujii incandescente in paralel. in gol, e rece. cand am timp, imi fac o sursa de lab din el.

@Aw Genetrix, din propria-mi experienta, te sfatuiesc sa faci anumite determinari ale puterii transformatorului inainte de a te apuca de constructia sursei.

Prima data masoara tensiunea in gol, dupa aceea in sarcina maxima dorita de tine, si vezi ce tensiune iti mai ramane la borne cu sarcina cuplata, in acest fel vei sti exact ce poti scoate din el, ce sursa poti sa iti faci cu el.

Spui ca ai masurat 13A cu doua bujii incandescente legate in paralel, dar nu spui nimic despre tensiune, cat a fost in gol si cat a ramas in sarcina, iar bujiile legate in paralel inseamna ca ai avut 13A la 12V?.

Poti pune te rog o poza cu traful?.

Editat de Eugen Chirila
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări