Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv cu lampi pe telecomanda

ciresel27

Postări Recomandate

as dori sa atasez a un tv cu lampi o iesire video de la un tuner tv.in felu asta as putea avea un tv cu lampi care sa prinda posturile de pe cablu plus ca voi avea si telecomanda.la audio e usor dar la video?pe care potentometru sa ma leg?de contrast?mai trebuie oare si traf intercalat pt a izola galvanic?astept niste sugestii..va rog

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciresel27

7

• sorinpavel

3

• Toni Marginean

3

• raileanu florin

2

In urma cu 30 de ani ma gandeam sa escaladez Everest-ul, asa ca mi-am pregatit tenisii de Dragasani, pantalonii scurti si tricoul, am luat o sticla de Brifcor si una de Pepsi, doua sandwich-uri cu salam de Sibiu si cascaval, dar in cele din urma, am renuntat, ca nu venea nenorocitul de tramvai, asa ca m-am intors acasa si am terminat aeromodelul de placaj si carton Delta, poate cine stie!-va reusi sa zboare pe Luna, sau macar in stratosfera...

Link spre comentariu

Probabil nu m am facut inteles,ce anume vreau eu sa fac si poate de aici mistourile gratuite!Deci eu am un tuner extern care are iesire atat VGA cat si euroscart.Pt ca tv ul meu este pe selector vechi din ala rotativ si nu gasesc maj posturilor de pe cablu,as dori sa conectez aceste tuner la tv.Problema este ca nu stiu exact unde.Banuiesc ca semnalul auDio se pune pe potentometru de volum.dar cel video?

Link spre comentariu

Pai n-ar fi mai simplu cu un video recorder care are iesire RF? In cel mai rau caz ii schimbati selectorul cu unul hiperbanda (la video).

Link spre comentariu

Scuze de "misto", dar nu era deloc gratuit...e o utopie ce doriti Dvs., sa utilizati acel TV ca monitor.Nu e vorba ca nu e posibil, dar in nici un caz nu consta in simpla injectare unui semnal provenind de la euroscart/D15SUB pe bornele unui potentiometru, trebuie o interfata video complexa, construita special pt. aplicatia de mai sus...

Link spre comentariu

pai eu asta nu stiam..in cazu asta o sa fac rost de un video cu tuner incorporat si voi folosi iesirea de 75 ohmi.ramane de vazut daca tv ul meu va gasi frecventa pe care emite videorecorderul

Link spre comentariu

Nu te grabi sa iei decizii pripite.

In primul rand, vezi daca ai activa banda UIF pe tv-ul tau cu lampi (ce model de TV lampi ai? banuiesc ca ai tv cu diagonala mare - de genul Diamant cu diagonala 61cm. Unele TV-uri au doar butonul de UIF, iar selector de canale UIF ba" ).

Apoi, tunerul tv trebuie sa aiba si alte iesiri in afara de mufa EuroSCART. Daca ai mufa RCA pe video si audio poti folosi cu succes

un modulator TV de cumparat (cu intrare video pe RCA si cu iesire RF in banda UIF, cred ca in banda FIF nu se mai fabrica).

Ex. cauta pe net Modulator TV UIF SAT-MOD1

O alta optiune ar fi sa-ti construiesti tu singur un modulator TV simplu (gen emitator TV):

http://www.schemeelectronice.com/104/em ... anzistori/

Si totusi, daca nu ai banda UIF activa poti sa-ti construiesti modulator TV in banda FIF pe canal 3-4 (max. 100Mhz):

http://bancuriblog.blogspot.com/2010/03 ... m1889.html

... oricum nu ai nevoie de semnal de crominanta - video complex ..... asta asa ca se te distrezi si tu un pic!

PS: modulatorul TV achizitionat poate avea f. multe intrebuintari in aria video (fara a transmite in eter - pentru ca te certi cu legea).

Succes!

as dori sa atasez a un tv cu lampi o iesire video de la un tuner tv.in felu asta as putea avea un tv cu lampi care sa prinda posturile de pe cablu plus ca voi avea si telecomanda.la audio e usor dar la video?pe care potentometru sa ma leg?de contrast?mai trebuie oare si traf intercalat pt a izola galvanic?astept niste sugestii..va rog

Link spre comentariu

multumesc tuturor pt sfaturi.acum am vb cu cineva care are videouri defecte,sa mi caute un astfel de modulator.am inteles ca este modul separat de obicei...tv ul inca nu a ajuns la mine...dar va veni sapt asta si voi vedea daca are uif sau nu..

Link spre comentariu
Toni Marginean

Sunt cateva modele de videorecordere care au modulatorul cu iesire in canalele 1-5 (exemplu cateva tipuri de Akai). Daca gasiti asa ceva nu mai aveti nevoie de UIF la televizor.

Link spre comentariu

am aflat ce model e tv ul(fiind vreme rea n sv nu am avut posibilitate sa la aduc inca acasa) care vreau sa l modific : Electronica E47C.ce mi puteti spune despre acest tv?am inteles ca este de prin 64...este facut cu piese romanesti?luan in considerare vechimea ma indoiesc ca ar avea uif!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări