Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filmare in IR

Vizitator CDV ORION

Postări Recomandate

Vizitator CDV ORION

Buna seara! Am o idee de pus in practica dar nu pot fara niste sfaturi profesionale! Am cumparat de la ALDI la oferta un visor nocturn marca NEWTON NV 14063 4X50 si m-am gindit sa montez pe masina (sa fac) un sistem de filmare, vizualizare si inregistrare pe laptop sau HDD in domeniul IR. Pasul doi este sa cumpar un proiector in IR cu un unghi de deschidere mic care sa bata peste 250 metri ; si altul cu unghi mare (60-90 grade) pentru faza "mica". Mai este nevoie de un tablet PC cu diagonala mare (format 16/9) asezat culcat deasupra instrumentelor de bord (pentru conducere pe timp de noapte), camera video digitala (eventual cu functie de filmare in IR) montata (adaptata) in spatele visorului nocturn, HDD sau laptop. La conducerea pe timp de noapte, avantajele unui sistem night vision sint f. mari. Din postura de pasager (dreapta) am vazut un un asemenea sistem (de fabrica) pe un Jaguar si am ramas impresionat pozitiv; pentru ca de la 200 metri vedeam clar si cu definitie orice soarece, sobolan, pisica, liliac etc. Dezavantajul era afisajul cam mic (7 pulgadas) dar avea claritate buna. Daca merg mai departe cu nebunia; cum ar fii acest sistem portabil!? (ar fii bun de ex. pentru vinatoare;...) Stiu ca la o camera video normala trebuie scos filtrul IR , dar poate ca exista si altceva. Aici chiar ca este nevoie de sfaturile unui prof. in domeniul foto-video. M-am gandit ca in paralel cu vizionarea live pe tablet nu ar strica si inregistrare video pe un HDD portabil. Intrebarea este ce camera video(CCD sau CMOS) ar fii compatibila (la iesirile video) cu un tablet PC si HDD portabil (totul la 12V) !? Poate cu ajutorul vostru sa putem face un sistem functional cit mai accesibil (ieftin) posibil si de care sa beneficieze oricine este interesat!! Multumesc anticipat pentru orice sfat!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• avolocaru

1

Top autori în acest subiect

Vizitator CDV ORION

Din cite stiu sistemele prof. sint scumpe "nejustificat" ; eu sper sa gasesc ceva mai "subtire" de ex. pe eBay! Cred ca mai ieftin ies daca cumpar pe bucati de unde pot! Dar se pare ca interesul pentru acest subiect este prea mic! Asa ca tot eu voi fii nevoit sa gasesc alte solutii !! Multumesc de interventie !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări