Vizitator madalinu13 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Buna ziua am 14 ani si as dori sa stiu ce mi-ar trebuii pt a construii acest amplificator(daca se poate sa imi faceti o lista cu piesele ce trebuie cumparate) Kitul este acesta http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=11131&category_id=182. Mentionez ca totusi mai stiu cate ceva despre electronica Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Kitul din linkul tau e de proasta calitate, ai face mai multa treaba cu doua TDA2030, ca sa nu mai zic de TDA7294. Cumpara doua kituri cu TDA7294 si gata, astea le gasesti si la tine in oras, iar in caz de se arde un integrat nu trebuie sa schimbi tot. Citeste aici despre integratul ala "2100" viewtopic.php?f=5&t=18103&p=286078&hilit=amp+2100&sid=9b1fba398d5a47405b25f29909b304d5#p286078 http://elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=7 ... 00#p696283 Link spre comentariu
Vizitator madalinu13 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 aham atunci imi poti explica cum pot fac 2x TDA7294Ce putere are un TDA7249 /unde as putea gasi pe interntet un kit cu tda7294 Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 viewtopic.php?f=5&t=39655&hilit=tda7294+punte Link spre comentariu
Vizitator madalinu13 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Imi poate da cineva o schema pentru cablaj si sa imi spuna cum se face ,este pentru prima data cand incerc sa fac asta Multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Ai acolo ditamai topicul cu SUTE de postari... Ti-e asa de LENE si trebuie sa caute altcineva pentru tine? Link spre comentariu
strombi Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Cel mai bine ar fii sa incepi cu lampi filatoare sirene lucruri usoare cu 2 tranzistori,si dupa ce capeti putina experienta in domeniu proiectatului poti trece galopant la ceva mai complicat. Link spre comentariu
Vizitator madalinu13 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Eu caut o schema pt cablaj pentru cu 2 tda7294 care sa aiba fiecare un canal. Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Cablajul poti sa-l gasesti din mai multe surse: Prima data trebuie sa citesti datasheetul daca vrei sa intelegi ce e cu integratul asta, la pagina 4 ai cablajul, de asemenea gasesti schema (fig.1), performante, rolul fiecarei piese din schema. http://www.st.com/internet/com/TECHNICA ... 000017.pdf Un search pe google aduce multe rezultate, este foarte folosit acest integrat. https://www.google.ro/search?client=ope ... el=suggest Si pe forum s-a vorbit mult: viewtopic.php?f=5&t=39655&p=780680&hilit=tda7294+cablaj#p780680 Totusi cred ca ar fi o idee buna sa cumperi kiturile, cred ca esti un pic prea incepator ca sa le faci. Bafta ! Link spre comentariu
Vizitator madalinu13 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Multumesc pt datasheet , as fi vrut sa cumpar kiturile dar nu gasesc am cautat pe toate siteurile de electronica pe care le stiu . Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Se gasesc. Nu ai cautat tu suficient de bine... Link spre comentariu
Vizitator madalinu13 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Sa zicem ca folosesc 2 kituri tda7294 http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/kit-amplificator-mono-100w-p-3804 Tinand cont ca vreau sa pun si un preamplificator, un wu metru analog si un preamplificator de 2 microfoane. Imi puteti recomanda o sursa de alimentare sau transformator pt a alimenta toate cele mentionate . Multumesc anticipat! Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Sa zicem ca folosesc 2 kituri tda7294 http://www.un%20magazin%20online.ro/catalog/product_info.php/kit-amplificator-mono-100w-p-3804Tinand cont ca vreau sa pun si un preamplificator, un wu metru analog si un preamplificator de 2 microfoane.Imi puteti recomanda o sursa de alimentare sau transformator pt a alimenta toate cele mentionate .Multumesc anticipat!Probabil semnalul o sa-l iei din PC, CD-player, etc deci nu o sa ai nevoie de preamplificator pentru ca nivelul semnalului e destul de mare. Oricum poti modifica un pic amplificarea kiturilor daca este necesar dar sigur nu o sa fie.Ca sa stabilesti tensiunea transformatorului trebuie sa te hotarasti pe ce impedanta vei folosi amplificatoarele. Pentru 4ohmi trebuie un transformator de 2*20-22V iar pentru sarcina de 8ohmi trebuie un transformator de 2*25V. Eu ti-am dat valorile maxime recomandate. Puterea trafo trebuie sa fie de macar 200VA. Dupa traf mai urmeaza o punte redresoare de minim 10A (chinezesti) si 2 condensatori de filtraj de minim 4700uF/50V (au si kiturile ceva filtraj).Trebuie sa stabilesti ce fel de alimentare are preamplificatorul de microfon: simpla sau dubla alternanta, sa zicem ca vrei sa obtii +/-12Vdc. Tensiunea pentru acesta o poti lua tot din transformatorul mare prin intermediul unor regulatoare de genul LM7812/LM7912 sau circuit clasic cu dioda zener si repetor pe emitor. Tot din tensiunea de 12V obtinuta de la stabilizatoare poti sa alimentezi si vu-metrul.O alta varianta este sa folosesti un transformator de putere mica care sa scoata 2x12Vac. Link spre comentariu
Vizitator madalinu13 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Trebuie 2*22v pentru fiecare amplif ?Unde as putea gasi un traf care sa nu fie mai scump decat ambele kituri la un loc Si cum pot seta volumul bassul si treble doar prin intermediul amplificatoarelor ?Multumesc!! Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Alimentezi ambele amplificatoare din acelasi transformator, poti sa pui transformatoare separate ca sa faci un dual mono dar nu e cazul aici pentru asa ceva.Urmareste vanzarile pe forum, ai rabdare macar vreo 2 saptamani. Eventual pune si un anunt la cumparari. Ca sa cumperi de nou traful e prea scump si nici nu gasesti usor.Oricum te costa traful cel putin cat kiturile...Vezi ca la kituri mai trebuie si un radiator serios.Volumul se face doar dintr-un potentiometru, se poate face corector de ton in bucla de reactie a amplificatoarelor dar ar insemna sa modifici kiturile si sa te complici cam mult. Mai bine corector separat facut cu operationale ca oricum ai alimentarea de +/-12V de la preamp de microfon.Eu as face fara reglaj de ton daca il folosesti la PC, doar la alte surse de semnal ai nevoie de reglaj bass-treble.PS: devine cam amplu proiectul tau, fara experienta o sa fie cam greu, sa nu dai banii pe piese si sa le strici. Mai bine incepi cu ceva mai simplu in prima faza, doar kiturile de amplificare+volum+alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum