Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere masina de spalat

ctepeo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

19

• doru3160

12

• Spitfire

5

• romica-b

3

Top autori în acest subiect

• 5 luni mai târziu...

La naiba. Iară s-a bulit IndeShitul. Precis tot ceva pe la placa ielectronică. :sparge: Mai iegzită maşini de spălat cu cuva din inox şi cu rulmenţi neîncastraţi (mama vrea neapărat nouă din păcate! :cry: ).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am mai scris ceva prin primavara; am vazut si eu ca direct-drive-ul a scazut la valori mai accesibile, insa l-am vazut cuplat cu tot felul de "floricele" de gen 7-9kg de rufe...Totusi zgomotul produs de o masina de spalat e 97% pe stoarcere si asta daca are continut ne-centrabil (am pomenit bocanci si perne), chestie care nu depinde de faptul ca solutia clasica e pe curea. Singurul avantaj e legat de faptul ca disparand cureaua si periile (carbunii) de la motor, dispare manopera si cheltuiala aferenta inlocuirii acestor piese de uzura. Totusi la Arcticul meu de 10 ani vechime nu s-a simtit nevoia de a le inlocui, si masina a functionat, poate nu in regim de spalatorie, insa in medie a cam spalat de 2-3 ori pe saptamana.Si vechiul Automatic a trecut printr-o perioada "urlatoare" cand rulmentii uzati semnalizau acustic turatia de stoarcere!!Pana la urma, tot mai multe bunuri trec din categoria "folosinta indelungata" in categoria "de consum" si persane ca Dl Stefan Stereo/pe ruseste fac figura de excentrici. Ma indepartez de subiect insa tentativa mea de a resuscita in PC cu P3 se loveste de tot mai multe obstacole: OS ul care incape pe hardware (RAM, video card) e win98; pentru asta merge doar un Opera 10 sau IE6, care sunt "obsolete" pentru majoritatea site-urilor; incercarea de a-i pune un DVD writer a esuat pentru ca probabil nu suporta asemenea periferic si de altfel nici cele mai economice burnere nu le place sub XP...Sigur ca o masina de spalat e mai simpla, insa...Hai noroc!

Link spre comentariu

Daca erau de calitate,puteai spala nonstop si nu aveau cum sa se duca asa repede...

Pe asta am mizat si eu cand nu am optat pt direct drive...n-a fost nevoie sa schimb cureaua niciodata ,periile sunt si acum bune la masina veche la care a cedat programatorul electromecanic(dupa mai bine de 15 ani de utilizare),iar asta noua,e destul de silentioasa ca sa nu ma deranjeze absolut de loc in timpul functionarii.Pe de alta parte,toata comanda motorului la cele fara curea se face electronic,si sa zicem ca elementele de executie,la nevoie,se pot aschimba usor(daca dupa plesneala,nu trag dupa ele si elementele de comanda),dar cum majoritatea componentelor se fac la kg in china,am avut oarece retineri in ce priveste perioada medie de functionare intre 2 defecte a placii de baza.

Probabil timpul ne va demonstra daca cei mai conservatori au avut dreptate sau nu...un lucru e sigur si verificat,cu cat un produs e mai sofisticat,cu atat probabilitatea de defectare e mai mare,de asta masinile de spalat produse mai vechi,tineau mai mult decat tin actualele,indiferent de tip :rade:

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Gorenje poate o fi o firmă de "ancredere", dar nu de încredere...a fost cândva bună, înainte de destrămarea RSF Jugoslavia. Acum e un turcism mizer, fabricat pe platforma Bayondur.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Gorenje poate o fi o firmă de "ancredere", dar nu de încredere...a fost cândva bună, înainte de destrămarea RSF Jugoslavia. Acum e un turcism mizer, fabricat pe platforma Bayondur.

Gorenje a fost cumparata de turci ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări