Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere masina de spalat

ctepeo

Postări Recomandate

Mi s-a bulit partea de electronică la maşina de spălat (o "Indesit", desigur) şi cum reparatul costă mult trebuie să-mi iau o altă maşină de spălat (de data asta sper să fie maşină, nu băşină). Mi s-au recomandat mărci diverse - unii zic că marca X e bună, alţii că marca X e proastă.Deci eu vreau de la o maşină:- Să ţină măcar 10 ani (fără prea multe reparaţii)- Să nu fie extrem de zgomotoasă- Să nu aibă probleme dacă pun 1 k.g. de rufe sau 4,5/5 k.g.- EVENTUAL să aibă partea de electronică încastrată într-o cutie sigilată- EVENTUAL hubloul să se deschidă spre dreapta, sau dacă îl deschid la stânga să poată deschide la 180 de grade.Deci ce să aleg dintre?:- 1) "Ardo"- 2) "Artic"/"Beko"- 3) "Electrolux"- 4) "Gorejne"- 5) "L.G."- 6) "Zanussi"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

19

• doru3160

12

• Spitfire

5

• romica-b

3

Top autori în acest subiect

Păi dacă ştiţi vreo maşină de spălat mai bună decât cele spuse de mină în listă, nu ezitaţi s-o recomandaţi. De "miere" nu cred că am bani totuşi :speriat

Link spre comentariu

asta e tare nici nici nu o sa gasiti masina de spalat in veci asa cum doriti poate sa va duceti la fabrica si sa va faca una pe comanda :limb: vasi recomanda una din germania sunt foarte bune si la reparat cam cit cer depanatori loati alta :rade: am pe cineva care are servis cu asa ceva pe tot judetul teleorman si jupoae tot ce prinde 1 daca inlocuie 2 rulmenti undeva la vro 3 milioane cere mai pui 2 si ei una nouarecomand LG

Link spre comentariu
Toni Marginean

Eu merg la electrocasnice pe Bosch "copilul" lui Siemens si nu m-am inselat niciodata (in cei 27 de ani de cand m-am insurat si a trebuit sa cumpar asa ceva). :daFlorine ce firma e asta: GORANGE?

Link spre comentariu

asta e tare nici nici nu o sa gasiti masina de spalat in veci asa cum doriti poate sa va duceti la fabrica si sa va faca una pe comanda :limb: vasi recomanda una din germania sunt foarte bune si la reparat cam cit cer depanatori loati alta :rade: am pe cineva care are servis cu asa ceva pe tot judetul teleorman si jupoae tot ce prinde 1 daca inlocuie 2 rulmenti undeva la vro 3 milioane cere mai pui 2 si ei una nouarecomand LG

De ce nu o să-mi găsesc niciodată cum îmi doresc? :nas: În afară de fiabilitate şi partea cu electronică încastrată în cutiuţă sigilată am găsit :nebun:
Link spre comentariu

E naspa de facut recomandari...sunt sigur ca sunt detinatori de Indesit,care le folosesc de multa vreme fara probleme,ori daca vine ala si iti recomanda Indesit,zici ca face misto :rade: Trebuie sa te obisnuiesti(si in general toata lumea,nu numai tu) ca acum lucrurile nu se mai fac pt folosire de lunga durata,la max 5 ani trebuie schimbate,e studiata problema,altfel astia de le fabrica ar da faliment,si e valabil nu numai la masini de spalat.Eu tura asta de ex. am mers pe Whirlpool,am luat o AWO/D 65135,nu stiu cat va tine,dar daca 5 ani va merge fara probleme,ma declar multumit( 2 au trecut deja),stii tu vorba cu popa care doar boteaza...astea sunt pline de plasticaraie,doar tamburul e din inox(la a mea,ca am vazut modele care nu mai foloseau inox nici la tambur),si parca vad ca la prima schimbare de rulmenti,cuva exterioara din poliacrilat,va face un mare fas...dar e un risc asumat,nu vad cine iti poate garanta ca iti cumperi modelul X de masina si te va tine 10 ani.Grea incercare,iti doresc succes,si nu uita,e o vorba,oricum ai face,peste 10 ani tot o sa-ti para rau,asa ca uneori mai mergi si la noroc,nu le poti avea pe toate intr-un singur model,ca nu s-ar mai vinde celelalte :rade:

Link spre comentariu

Să dea famliment dacă produc prostii :sparge: Oare din a mea se pot vinde unele piese (electrovalvă, motor, pompă, garnitura de la cuvă?) icon_jook

Link spre comentariu

Pai tocmai ca au o armata de oameni care lucreaza in domeniu si fac recomandarile de rigoare in ce priveste calitatile materialelor folosite,pt a tine mai mult decat perioada de garantie,dar nu prea mult in plus,ca bate la ochi.Eu zic sa te axezi pe nevoile tale de folosire,spatiu alocat,brand si nu te lacomi la ieftineli,tatoneaza piata si vezi care sunt preturile la diverse magazine pt acelasi produs,cand te-ai hotarat ce vrei.Cat despre valorificare,e drept ca se poate,dar putin probabil sa gasesti atatia musterii in durere ca sa poti vinde ce se poate de pe aia veche...cel mai bine negociezi cu unul de la centrele de depanare,si daca nu obtii un pret convenabil,cumpara si tu un model la care iti face discount daca predai relicva in loc,si ai scapat(asta binenteles daca te poti opri la o marca la care ai facilitatea asta),pana la urma nu sunt convins ca nu sunt toate la fel de proaste,dar imi permit sa iti recomand sa fugi de arctic si beko,prea am auzit multe de la cunoscuti si nu numai despre marcile astea ca sa ma abtin de la recomandare.Dintre marcile enumerate de tine as merge pe Gorenje,dar e doar o parere,nu recomandare,nu vreau sa ma dusmanesti,in cazul cand dai gres :rade:PS- de curiozitate,te-ai interesat(la o reprezentanta sau atelier mai serios) cat te-ar costa reparatia celei vechi,sau nu mai merita reparata ca mai are si alte hibe,cum ar fi rugina sau alte alea mecanice...?

Link spre comentariu

Asta-i alta gasca in alta traista,daca i-a venit sorocul asta e...intrebam pt ca prin dec,m-a solicitat un nepot care sta in chirie la o baietiera dotata cu centrala termica,sa vin sa vad ce are centrala de intra pe avarie...sfatul meu a fost sa cheme de la reprezentanta,si asa a si facut,a venit nevinovatul,s-a uitat,s-a uitat,si a concluzionat ca e placa,dupa ce in prealabil a dat cateva telefoane sa intrebe cate una alta...baiatul era nevinovat(ca sa nu spun altfel).Dupa ce a tras concluzia,a venit cu surpriza,placa noua cu tot cu manopera e 700 lei,dar in marea lui bunatate,daca i se da placa veche,poate aduce el alta cu doar 500 lei.Nepotul a cam luat apa in gura la faza asta(oricum intelegerea era ca plateste el si se scade din chirie) si m-a chemat macar sa fie convins ca nu e altceva...am demontat placa si am gasit pe spatele ei,fix in locul unde erau firele de la sonda de ionizare un gandac,infipt pe cablaj intre 2 puncte.Am dat cu pensonul,am montat la loc,si centrala a iesit din iarna cu bine,si merge si acuma fara probleme.De regula evit sa ma bag la centrale,pt ca miza e mare si daca face plici din orice alt motiv,ultimul care a intervenit e bun de tras de par,dar asta am spus-o doar pt a evidentia fenomenul meseriasului...de asta am intrebat daca esti convins ca asta e si nu altceva.

Link spre comentariu

Placa e 5 bulioane,dar mai incearca si la altii,se executa si reparatii ceva mai ieftine.Eu mi-am luat un Daewoo de vreo 2 ani,dar nu ti-o recomand(am gura pocita la recomandari).Merge bine masina,multumesc lui Dumnezeu.

Link spre comentariu

Reparatiile la electrocasnice renteaza daca le faci tu, in week-end. Altfel e o imensa pierdere de vreme/nervi/bani, ajungi sa dai pe 3-4 reparatii succesive mai mult decat pe un aparat nou, cand incep sa se strice o tin intr-o sarabanda de defecte succesive, etc. Sa dai minim 200 lei pe o placa electronica apoi la cateva saptamani sa crape rulmenti/semering/ motor/electrovalva, no way!Cat despre achizitionat o masina de spalat noua, daca tot cumperi un lucru, macar sa iei ultima tehnologie, asa ca as opta pt. "direct drive", macar ca n-am incredere in firma coreeana cu doua litere in nume.

Link spre comentariu

Cauta la magazinele de electrocasnice noul model de Samsung (cel cu rezistenta ceramica anticalcar), sau modelul de LG ala cu direct-drive (fara curea, motorul antreneaza direct tamburul ala care se invarte). Cele 2 se invart undeva in jurul sumei de 9-11 mil. As merge si pe Bosch, dar mai trebuie ceva maruntis :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări