Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu Vumetru cu AN6884

Vizitator Twister

Postări Recomandate

Vizitator Twister

cand alimentez cu + si - 12VCC ..se aprind toate ledurile(10) daca il mai la si il alimentez iar se aprindd treptat (fara sa bag ceva semnal de intrarea (am o sursa decat 12V + si - .... nu -12 GND +12)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• pid

1

• Kytan666

1

decupleaza intrarea , adica lasa pinul 8 direct din integrat liber , si pune R de 100 ohmi , alimenteaza montajul si scade cumva daca poti tensiunea , pe la 9-10 V, si vezi daca se sting ledurile , cand ai atins tensiunea la care s-au stins, legi inapoi pinul 8 si dai semanl audio , si vezi daca misca, daca nu , verifica valoarea rezistentei si condensatorului din pinul 7 , sa fie valori exacte 10K ohmi si 10 micro sa fie polarizat bine condensatorul poate l-ai pus invers, daca nu , alt integrat mai mult nu vad ce se poate face aaa , cu ce il alimentezi ? ce sursa ai , poate ai o problema de filtaj pe undeva sau nu ai tensiunea corecta, atentie la alimentatoare d-alea de bazar reglabile de la 1.5 la 12V, comutat pe 12V , tensiunea atinge usor 14-15V si scade in sarcina , dar la un integrat cu consum mic nu prea scade

Link spre comentariu
Vizitator Dragos2002

Salut. Twister vezi ca condensatorul ala de 2,2 uF trebuie pus inainte de smireglabil. Adica legi pinul central de la semireglabil la pinul 8 si pinul de IN al SR (semireglabil) il inseriezi cu condensatorul de 2,2 si la acesta aplici semnalul. Cablajul care este prezentat de tine mai sus are o mica greseala de proiectare adica condensatorul de 2,2 pus dupa SR, daca te uiti in schema e invers. Si eu am patit la fel ramane condensatorul incarcat si din cauza asta iti stau toate ledurile aprinse.

Link spre comentariu
Vizitator Dragos2002

Nu e aceeasi chestie. Din cate stiu eu si sper sa nu ma insel :yawinkle: in curent alternativ sinusoidal condensatorul se comporta ca "scurt circuit" iar in curent continuu el ramane incarcat pentru ca nu ai alternante. Iar in felul cum l-ai legat tu ii stabilesti pragul de descarcare din semireglabil. Fa cum iti spun eu pune pinul central de la SR pe pinul 8 iar pe pinul liber al SR inseriaza condensatorul de 2,2uF. Incearca totusi integratele vechi care zici ca sunt arse ca poate mai sunt inca functionale. Iar pe alimentare pune un condensator de 1000uF, poti alimenta si dintr-o baterie de 9V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări