Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau sa leg panou solar la o pompa de apa

Vizitator jeidy

Postări Recomandate

Vizitator jeidy

vreau sa leg un panou solar la o pompa de apa,am nevoie de un debit mic de aproximativ 1-3L/h,am gasit celule solare de 3X6 inci au 1.8W, 0.5V SI 3.6A,pompa o sa trebuiasca sa debiteze 1-3L,ma gandeam sa folosesc o baterie de laptop pentru ca trebuie sa pompeze apa cand este intuneric.intrebarile mele ar fi cam multe..:-de cate celule fotovoltaice am nevoie-unde as putea gasi o pompa asa micuta?(am gasit pe pe siteuri pentru acvarii dar erau pompe de aer)si daca aveti alte sfaturi sunt binevenite

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• stefan_k

1

• nicusor1961

1

• costi002

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Filtrele pt acvarii au pompe de apa micute. Doar ca,din ce stiu eu,sunt la 220V,acAcum,vezi ce gasestiPoate ceva pompa auto...sau adaptezi un motor mic la o pompa

Link spre comentariu

Sigur exista pompe pt 12V, am vazut chiar kituri la pachet: pompa + panou solar, daca bine tin minte cu destinatia de "fantana pt gradina". Adica, o mica arteziana alimentata din panouri.Insa nu precizezi de la ce adancime vrei sa tragi apa. Una e o pompa in balta care trebuie sa arunce apa la 20cm (pentru recirculare si aerisire, mai ales), si alta e intr-un put care sa scoata apa de la 30m. Pentru prima varianta, e plauzibil. La a doua, iar tin minte ca am vazut pompe dedicate, dar nu erau ieftine deloc, le-am ignorat.

Link spre comentariu

cauta pompa pentru campare-rulote, merg pe 12 v si sunt undeva la 200 ron diverse debite/puteri. am vazut ca in otopeni e un magazin special pt asa ceva, cand cautam si eu acum 1 an.

Link spre comentariu
Vizitator jeidy

In primul rand va multumesc pentru raspunsuri!Apa ar urca de la la o adancime de 2 metri maxim si pe orizontala as vrea sa mearga vreo 10 metri un furtun subtire,ma gandesc ca pe orizontala are nevoie de o presiune mult mai mica,dar daca nu merge asa pot sa fac un rezervor mai aproape,as vrea sa adaug si un senzor pentru umiditate dar asta mai tarziu.

Link spre comentariu

debit mic, furtun subtire de 10 m , senzor pentru umiditate :rade: mai tie iti trebuie picurator pentru solar/culturidaca da, sa ai grija la presiune. eu am lucrat in Portugalia cu asa ceva, pentru gradini cu flori si n-am depasit 0.7 bar. consumul de energie merge pana in 40W (raportat la presiunea necesara si adancimea putului)in cazul tau o varianta, zic eu acceptabila, ar fi un incarcator solar + baterie auto (de vreo 72 Ah)+ pompa camping + senzor umiditate pentru comanda si control si gata instalatia.dar sa iei in considerare si faptul ca poti sa ai si o saptamana intreaga de vreme rea asa ca ar cam fi indicata o baterie de rezerva care sa o incarci acasa. sanatate si culturi bogate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări