Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cele mai vechi masini de spalat pe care le-ati vazut?

ctepeo

Postări Recomandate

Am avut o Automatica din 89.A murit in primavara din prostia mea.I-am scos pompa de evacuare s-o curat si a cazut ceva apa in ea.Banuiesc ca in programator.Dupa ce i-am pus pompa la loc a facut un foc de artificii superb in programator.Cand am desfacut programatorul , de curiozitate , am gasit camele topite (normal erau de plastic).Pot spune ca si-a dat duhul cu focuri de artificii :da In timpul vietii nu am avut decat probleme de genu papuci coxati.Apropo rezistenta de incalzire e inca buna si are 23 de ani.La un Indesit le-am schimbat ca pe sosete (4 bucati in 3 ani)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

5

• doru3160

5

• blazeu

3

• leoncris

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dorule, tu pe ce lume traiesti?!?Alea-s cele mai scumpe!!! (Vezi bancul cu pustiul care-l intreaba pe tat-su cat il costa insuratoarea si ala-i raspunde: Nu stiu, inca platesc!)Valangjed: cum dreaq ai reusit sa inunzi programatorul (mecanic)?? Ai pus furtunul pe el sau ai incercat sa vezi ce se intampla daca bagi masina in piscina? Sau de fapt strapungerea nu a fost una umeda?Si eu am avut (si surubarit de destule ori!) un Automatic de Cugir si programatorul e aproape singura piesa care nu a crapat! (nu am schimbat cuva, tamburul si filtrul ala antiparazit pe intrare, in rest...intrerupatorul de la hublou s-a spart la prima stoarcere dezechilibrata, apoi au crapat: pompa de evacuare - repatata de vreo 3 ori si inlocuita de vreo 2 - , electroventilul (membrana aia de cauciuc), presostatul (reparat!), condensatorul, si in final rulmentii) A, si rezistenta de incalzire nu s-a stricat, probabil pen' ca nu prea incalzeam apa, probleme atat de costuri cat si de instalatie - 2,3kw plus 375w motorul!!

Link spre comentariu

Valangjed: cum dreaq ai reusit sa inunzi programatorul (mecanic)?? Ai pus furtunul pe el sau ai incercat sa vezi ce se intampla daca bagi masina in piscina? Sau de fapt strapungerea nu a fost una umeda?

Din prostie , am spus si in postul anterior.Mai exact am intors masina cu susul in jos , ca sa pot scoate pompa de evacuare (suruburile de fixare erau ruginite) si apa din pompa , din cuva , nu stiu unde s-a dus , e doar o banuiala ca s-a dus in programator.
Link spre comentariu

Dorule, tu pe ce lume traiesti?!?Alea-s cele mai scumpe!!! (Vezi bancul cu pustiul care-l intreaba pe tat-su cat il costa insuratoarea si ala-i raspunde: Nu stiu, inca platesc!)

Pai cine-a pomenit ceva de insuratoare? :rade:
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am un Whirlpool din 94. A trebuit sa-i sch doar pompa de evacuare in dec. 2012 pt ca se adunase in ea calgon si sulfat de sodiu. Secretul longevitatii: sta in baie masina de spalat, nu este conectata la apa rece ci direct la apa calda (am centrala de apartament si daca vreau sa spal cu apa rece inchid centrala), regulatorul de temperatura este la 30 de grade. Am folosit si la fierbere, la 90 de grade dar de cateva ori cand aveam prosoape imbibate cu ulei de la masaj.A trebuit sa curat sertarele de alimentare cu detergent. De atunci am renuntat la detergentii pulverulenti, omoara masina de spalat, folositi detergenti lichizi sau pernutze.Revin la topic. Cea mai veche masina de spalat si cea mai eficienta a fost pe la oradea cand am vizitat un muzeu. Era ca un teasc, un fel de butoi cu doage lipsa (una da una nu), forma usor tronconica, deaupra o parghie care actiona o greutate de forma unui disc. rufele erau puse in butoi si se actiona cu greutatea, la riu, fara detergenti si ieseau rufele curate...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări