Vizitator mariano Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Salutare!Din pasiune si amintirea mmentelor copilariei - mi s-a oferit ocazia de a achizitiona un aparat de radio Neptun 1Mi-am adus deindata aminte de clipele minunate petrecute la iarba verde cu parintii, alaturi binenteles si de acest aparat de Radio.Cand l-am achizitionat - de fapt l-am primit la schimb - paraia si dadea sa functioneze. Acum sincer sa fiu in prima secunda l-am luat ca sa il vad si sa imi aduc aminte de copilarie, dar apoi tot rasucindu-l si intorcandu-l pe toate partile m-am imbarbatat si am zis sa il fac sa "renasca"Nu sunt electronist, dar imi place sa imi bag nasul in limita rezonabilului si a bunului simt.Televizorul meu Panasonic l-am reparat singur cu sfaturile voastre de aici de pe acest forum. Merge perfect si acum.iata cum arata aparatul cand mi-a picat in mana.... Link spre comentariu
Vizitator mariano Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Apoi m-am apucat si l-am demontat piesa cu piesa - reper cu reper, adicaPlaca cu piese am incercat sa o curat cu foarte mare atentie fara a misca ceva. La vechime asta, lipiturile pot ceda oricand.... Link spre comentariu
Vizitator mariano Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Dupa detasarea carcasei fata si spate - am detasat si circuitele electronice de pe sasiu - pentru a-l spala, curat si revopsi. Ca si culoare am folosit alb Casablanca - produs de Sinto Brasov - o vopsea extrem de rezistenta si cu putere mare de acoperire.Nu stiu de ce nu pot sa mai atasez poze, cred ca sunt prea mari - eu le-am facut la o rezolutie cam mare ca sa pot vizualiza detalii. Link spre comentariu
Vizitator mariano Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Am detasat carcasele - fata - spate - sasiul central - de facpt corect spus cadrul - am curatat si spalat cu cif si periuta carcasa spate. Apoi - grund de plastic elastic si vopsea - iata rezultatul:Pentru carcasa - capac de la baterii - tablita unde sunt inscrisurile nu am sters-o ci dupa ce am indepartat - zonele de lac deteliorate si exfoliate - am relacuit- cu lac incolor. A ramas aspectul " vechio" al suprafetei, care zic eu ii confera autenticitate.Se putea curata si tablita aceasta chimic sau prin sablare, dar inscriptionarea nu o mai puteam face decat serigrafic si la un cost prea mare. Ar fi aratat nou, impecabil ca si scos din cutie dar efortul financiar era prea mare. Link spre comentariu
Vizitator mariano Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Am mia avansat - am izolat si vopsit si carcasa fata. Manerul l-am demontat complet - i-am inlaturat cu grija ornamentele de aluminiu de pe extremitati si pe cel de dedesubt si le-am pregatit pentru o lustruire cu pasta pe tamburul de pasla.Cam astea ar fi operatiunile pe care le-am facut. Dupa cum bine se observa, in partea de jos a carcasei lipseste ornamentul cromat - dar cred ca il voi lua de pe alt aparatsau daca nu imi convine aspectul - am gasit la un magazin de accesorii de mobilier bageta de abs cromata autoadeziva la fel de lata.Ar mai fi de inlocuit ornamentele de crom ale butoanelor, zgariate pe ici pe colo de fostul proprietar. Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Arata mai bine ca din fabrica .De functionat ati reusit sa-l faceti sa functioneze ? Link spre comentariu
Vizitator mariano Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 L-am terminat 0 inclusiv ornamentul lipsa de pe butonul de acord fin l-am montat. Am montat si manerul. Intre timpam mai achizitonat unul, tot in stare deplorabila. Cel pe care l-am restaurat nu merge decat pe UM. Odata cu cel de-al doilea Neptun 1 a-si vrea sa incerc un fel de remake - vreau sa adaptez in interiorul primei carcase - cea alba - un radio nou cu 2 lungimi de undape care sa il adaptez comenzilor carcasei de Neptun 1. Am stat m-am gandit, m-am sucit si cred ca ar fi mai usor pentru mine. Mai mult chiar vreau sa inscriptionez si banda de FM, astfel incat in momentul cand misti butonul de acord cazi pe postul respectiv. Cred ca va fi ceva de munca dar ma inham.... Asta si datorita faptului ca oricand te poti astepta ca la vechiul Neptun sa pice vreun condensator si mai mare daraua decat ocaua. Apropos am de vanzare un radio Mondial alias Neptun 2 impecabil, neumblat in el - conservat de exceptie - culmea ca si functioneaza. Pret 60 lei Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Pai si dc nu incercati sa-l faceti sa functioneze pe toate benzile. Sincer arata impecabil si trebuie sa si functioneze impecabil. Oricum... Felicitari !!!! si din 2 stricate este mai usor sa repari..compari si elimini defectele. Link spre comentariu
Vizitator mariano Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Multumesc pentru aprecieri - ma bucura ca am gasit acest model de Neputn ! si credeti-ma culoarea este aproape identica cu cea originala.Initial nu am stiut ca au fost si albe, gri foarte deschis asa cum l-am si vopsit de fapt. astfel daca dau jos carcasa si o intorc pe spate, unde nu este vopsita nu se vede nici o diferenta, culorile sunt identice.Pe cel de-al doilea achizitionat il voi reconditiona folosind un gri mai inchis asa cum a fost original. De fapt radioul pe care l-am avut copil fiind asa era - gri mai inchis - gen sprit chit auto.Pentru sustinerea prioectului cred ca voi folosi o placa de baza de la unul din radiouri - cel care nu merge - astfel incat sa pot folosi contactele butoanelor de lungimi de unda si butonul de ton.Mai greu va fi cu butonul de acord, dar cu atentie sper ca se va potrivi. Link spre comentariu
viopa Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Felicitari pentru realizare!! Link spre comentariu
Vizitator Cataliniv Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Salut stiu ca nu-i locul locul potrivit, dar am si eu o problema asemanatoare si din cate am vazut va pricepeti sa restaurati aparate mai vechi, as vrea o parere ce as putea sa fac. Am un VEF206 singura chestie este ca are o indoitura in fata in grila de tabla si nu stiu sigur cum as putea sa o indrept, ma tot gandesc la un fel de ciocan mic de lemn cum sunt cele de croitorie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us si nu stiu sigur din ce parte sa o indrept, din interior sau din exterior Poate aveti o idee si scuze ca am postat in topicul dumneavoastra multumesc Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Cataliniv...problema ta se rezolva ff usor..scoti grila si pe o suprafata plana din metal cu un ciocan pt tinichigerie auto incepi sa indrepti zona afectata. Se face cu batai usoare pe ambele fete evitand intinderea materialului. Daca sa intins materialul rectifici usor cu un varf de cutter. Sau mai simplu dute cu grila la un atelier de tinichigerie auto..stiu ei ce trebuie facut. Link spre comentariu
Vizitator mariano Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 cel mai simplu este intr-adevar de indreptat grila la "rece" . Acest lucru se face demontand grila de pe panoul frontal. Atentie la clemele de prindere, caci datorita vechimii au tendinta sa se rupa.Apoi pe o suprafata complet plana cu o bucata de lemn de stejar sau fag perfect dreapta si un ciocanel usor de 200-300 de grame se bate incerpand din centu catre extremitati.Poti repeta operatia si pe fata si pe spate, depinde cu ce parte alegi sa incepi.Apoi ca totul sa fie impecabil toata sita ar trebui sablata fin, asta va inlatura orice urma de interventie, va curata toata suprafata, o va improspata si schimba integral imaginea radioului tau. Se degreseaza, si dupa uscare se aplica un strat de lac incolor prin pulverizare.Aspectul va fi unul de exceptie. Iti garantez! Link spre comentariu
Vizitator mariano Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 mai mult decat atat iti recomand un polish al geamului cu solutie speciala de curatat plexiglasul - gasesti la benzinarii - Xerapol se numeste.Foloseste instructiunile de pe cutie si ai sa vezi ca straluceste geamul radioului tau dupa un astfel de tratament.Detalile mici si aparent nesemnificative creeaza o imagine de ansamblu spectaculoasa. Link spre comentariu
Vizitator Cataliniv Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 multumesc frumos pentru sfaturi, maine sper sa am timp liber si sa ma ocup de el Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum