Vizitator CostinT Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Salut tuturor ! Am o mare problema si va rog din suflet sa ma ajutati cu solutii in acest sens. Am un apart in Buc, unde-mi cade mai mereu reteaua de energie, ma intereseaza daca exista vre-un mijloc prin care sa pot fi avertizat pe tel mobil cind acest lucru se produce , (prin sms sau bip) ca sa stiu sa intervin in timp util. Este f. important sa stiu cind acest lucru se petrece fie din cauza celor de la ENEL fie din cauza ca o sig automata a sarit si m-a lasat fara tensiune la prize/lumina. Daca cineva stie vre-o modalitate prin care acest lucru se poate rezolva va rog sa-mi spune-ti ce trebuie sa fac . Sint dispus sa cumpar un dispozitiv facut de cineva daca acest lucru poate sa faca cele ce v-am prezentat. Va multumesc. Titlu editat de RoGeorge: Mesaj ->Avertizare la distanţă pentru lipsă tensiune Vă rog alegeţi titluri cât mai clare. http://elforum.info/viewtopic.php?f=94&t=2390 (3.17) Mulţumesc pentru înţelegere. Link spre comentariu
__farad__ Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 O soluţie este să folosiţi un UPS de putere mai mare, din care să alimentaţi consumatorii care nu doriţi să se oprească (se poate conecta direct la tablou, cu modificări mici ale distribuţiei circuitelor). Ca să vă avertizeze pe mobil se poate construi un detector de tensiune, alimentat din reţea + acumulatori, care în lipsa tensiunii sa comande apelarea prin intremediul unui telefon mobil. Concret se va folosi funcţia speed dial a telefonului şi se setează nr pe care trebuie să îl apeleze. Doar că va trebui să reîncărcaţi periodic cartela telefonului (prepay, că doar nu o să faceţi un abonament pt atâta).Asta ca idee de plecare. Link spre comentariu
Vizitator CostinT Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Apreciez foarte mult ideea pe care mi-ati oferit-o cu UPS-ul si cu detectorul de tensiune, alimentat din reţea + acumulatori si cu telefonul, insa desi asta ma bucura foarte mult nu ma prea ''ajuta'' efectiv fiindca nu stiu nici o chema electronica anume in acest sens care sa faca ceea ce mi-ati propus. Adica sa concretizeze aceasta idee in practica. Ma pricep si eu cit de cit la el. ca sa pot duce la realizare un dispozitiv el.ca sa zic asa, dar nu am gasit inca si nu stiu nicaieri sa existe ceva in genul asta.Asta era idea care acum multimita dvs.o am dar daca se poate si o schema ceva mai pe concret daca stie cineva de pe acest forum, pe care chiar sa o pot realiza practic. Va multumesc foarte mult tuturor si astept in continuare o rezolvare din partea cuiva la cererea adresata de mine mai sus. Sint dispus chiar sa cumpar acest dispozitiv daca cineva il poate face. E vb de niste copii mici care stau in mare parte a zilei singurei in casa ( nu-mi pot permite o bona inca) asat cit sint la serviciu deci este oarecum vital ptr. mine sa le retin atentia la tv cu desene animate ca sa nu faca alte boacane cit nu sint cu ei. Asa stiu si ii sun dupa ce sint apelat ca reteaua a picat sa stiu mereu ce fac si daca sint bine. Ce sa fac...Va multumesc. Link spre comentariu
salsa Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Daca aveti linie de la romtelecom e simplu si ieftin. Puteti folosi aceasta alarma. Functioneaza pe baterii si la primirea unui "eveniment" apeleaza pana la 3 numere de telefon si reda un mesaj inregistrat. Atentie! Trebuie raspuns la apel, altfel nu se "potoleste" si incearca in continuare. Din cate vad in descriere nu are decat senzor de miscare, nu si de "usa". E un pic mai complicat de modificat dar se poate. Eu am o asemenea alarma care are si senzor de usa, daca va intereseaza o studiez si va spun ce si cum. Oricum, data fiind situatia, un sistem de supraveghere audio-video prin internet ar fi mai indicat... Link spre comentariu
cristi71 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 . asta va trebuie, in locul contactului magnetic se monteaza un releu alimentat din retea. deasemenea puteti afla si daca s-a restabilit tesiunea.numai bine. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Mai lasa-ne mai nene cu atata reclama. In 98% din posturi faci trimitere catre acel magazin. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Aproape toate mesajele acestui utilizator sunt cu reclama pentru magazinul respectiv... Cred ca doar un mesaj are unde nu a postat un link catre magazin. Link spre comentariu
digix Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Un modul seka sms: http://www.spy-shop.ro/comunicator-gsm-seka-sms.html Un acumulator 12V: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/acumulator-plumb-acid-12v-45a-alien-p-7693 Un incarcator simplu pentru acumulatori plumb acid facut sau cumparat: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/incarcator-acumulatori-plumb-acid-12v-p-10003 Modulul seka sms are 6 porturi programabile ca intrari sau iesiri. Se poate programa sa trimita sms la activarea unei intrari (prin punere la masa). Se poate activa o iesire prin sms sau apel respins, comutare in on/off sau puls cu durata programabila. Exista un sistem mai ieftin folosind un telefon mobil vechi cu port serial disponibil un Arduino si incarcatorul telefonului. Bateria telefonului foloseste si ca sursa backup in lipsa tensiunii de alimentare de la retea. Aveti aici un exemplu cu un proiect al meu, mai vechi, ce ar putea fi adaptat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/30170.page Link spre comentariu
Asi Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Eu am aceasta alarma pg-500. Si la intreruperea curentului trimite un mesaj. Si la revenirea curentului trimite alt mesaj. Ca alarma pare ok, dar senzorii merg spre foarte poart mai ales cei wireless.. raman fara baterii in scurt timp si nu zice nimic alarma, si mai da si alarme false uneori (o ia razna un senzor) Presupun ca orice alarma cu apelator GSM trimite mesaje cand ramane fara curent de la retea mai mult de 1-2-5minute, si mesaj inapoi cand a revenit tensiunea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum