Vizitator cosminnci1 Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Am un senzor TCST2300 si am ceva probleme la utilizare, probabil nu am inteles corect modul de montare.in datasheet zice ca tensiune alimentare 1.25-1.6V 60mA, doresc sa il alimetez de la 3.3v deci pun o rezistenta de 33 ohm pe partea de colector pun +3.3v si pe emitor iesirea un microcontroller deci ar trebui sa am 1 sau 0 logic si rezistenta de 100 ohmam incercat sa maresc rezistenta de 100 ohm la 1k tensiunea pe iesire imi era pe la 0.5ve suficient sa conectez astfel senzorul? folosesc un cablu utp de aprox 3m dar cred ca asta nu trebuie sa influenteze.Cosmin Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 E OK cum vrei sa faci. Merge si la 5V cu marirea rezistentei de colector si la LED. Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 60mA prin led este cam la limita, sa nu ai surprize daca sta tot timpul aprins.Poti incerca 100 ohm in serie cu ledul. La 3,3V intrare si 1,25V tensiune tipica pe ledul infrarosu ai cam 20mA prin led. Asta e si valoarea la care face producatorul testele in foaia de catalog. La receptor poti pune un voltmetru pe rezistenta serie ca sa urmaresti functionarea corecta a senzorului si sa masori tensiunea cu fascicul IR si fara (de exemplu 3V si 0,2V). Valorile respective trebuie sa satisfaca cerintele controlerului (in functie de cum este programat).Cablul de 3 m il folosesti in circuitul ledului sau spre controler? Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 379_DS.pdf Aberant! De neinteles cum un producator atat de serios precum Vishay a scris alea in datasheet...cred ca vreo secretara de la ei a mancat vreo virgula...LED la 950nm care sa duca in regim continuu 60mA?!Tensiunea inversa de 6V e ok, regimul in impuls de 3A/maxim 10uS e ok, dar nu 60 mA in continuu!!! Puneti in serie cu LED-ul din optocuplorul cu fanta un 470-560 ohmi, altfel se prapadeste...si fara rost, ca nu e nevoie de proiector IR pt. 3,1 mm distanta... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Poate tot secretara a desenat gresit si graficul care arata caderea de tensiune pe led,functie de curent.Si acolo tot 60mA sunt,ba chiar mai mult,ajunge la 100mA..Graficul e la figura 4.Rezistenta din emitorul fototranzistorului,de 100 ohmi,e prea mica.La un curent de 2mA prin tranzistor,caderea de tensiune pe rezistenta ar fi de doar 0,2V.Ar trebui o rezistenta de cca 2k,mai bine un semireglabil de 5-10K.Este in datasheet un grafic care arata curentul maxim prin fototranzistor,functie de curentul prin led....Acesta poate ajuta la dimensionarea corecta a circuitului. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Mda, e cam suspect...nu e exclus ca datasheetul sa fie perfect corect, dar oricum, ajung 4-5 mA prin acel LED(parerea mea). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Renunta la Ch I (e numai pt masurarea caracteristicii) ;Mareste rezistenta de 50R la 100R;Limiteaza curentul de iesire la 9,3mA printr-o rezistenta de 470R. Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Valoarea 60 mA din catalog nu este gresita. Este uzuala valoarea 50-60mA la ledul IR din optocuploare, desi pare mult in comparatie cu ce stim noi de la ledurile vizibile. Eu spuneam ca este mai prudenta o valoare mai mica, inclusiv pentru a avea un consum mai redus. Uite aici un optocuplor ordinar de 1 leu, din care am folosit vreo 10 bucati la serviciu in diverse interfete: http://denethor.wlu.ca/pc200/data_sheets/4N25_f.pdf Nu am avut nevoie de mai mult de 10mA, desi valoarea din catalog este tot 60mA. Rezistenta in serie cu fototranzistorul e bine sa fie stabilita experimental. Valorile rezistentelor din foaia de catalog (circuitul de test) sunt alese pt. a avea timpii cei mai mici de comutatie pentru cuplor, dar utilizatorul de cele mai multe ori nu are de nevoie de ei. Masoara tensiunile pe rezistenta cu si fara fascicul IR, in conditiile de lucru cele mai defavorabile (cu lumina ambianta puternica de exemplu) si verifica daca aceste tensiuni vor fi interpretate corect de controller. Daca este o intrare analogica pot fi programate orice valori, iar daca este o intrare digitala vezi in foaia de catalog de ce nivele logice are nevoie (la 3,3V alimentare). Se mai poate adauga un tranzistor intre optocuplor si controller pentru a mari excursia de tensiune. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 In foaia de catalog se da curentul maxim admis(care nu trebuie depasit) si curentul de la care functionarea este sigura (de la care semnalul e transmis cvasiintegral). Pt aplicatii la distanta se foloseste un tranzistor .Rezistenta din emitor limiteaza curentul la 45mA ,nu la 2mA de unde rezulta o limitare anterioara a curentului de alimentare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Curentul pt ledurile ir in octocuploare e asa mare,pt ca si caderea de tensiune pe led e mai mica (1,xV)Am vazut si intr-un alt datasheet curenti asemanatori pt octocuploare! Link spre comentariu
Vizitator cosminnci1 Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Cred ca i-am dat de capat, acum merge, am legati 5 senzori in paralel si rezistenta de 10 Ohmi, caderea de tensiune pe led e 1,25v aprox deci e in limite.la partea cu tranzistorul aveam problema, cu rezistenta de 100 Ohm era prea mica iesirea sa fie detectata ca si 1 logic, deocamdata am schimbat cu 1K si acum am pe iesire aprox 2,8v si asta vad ca e suficient. intradevar 60 ma ar fi in cazul cu 2 canale si atunci led ul ar merge intermitent nu continuu cum e la mine, dar acum cu 10 ohmi pe 5 led uri in paralel am undeva la 40ma cred ca asta e ok, posibil sa incerc si rezistenta mai mare sa fie mai mic curentul.Cosmin Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Eu unul nu vad rostul folosirii a cinci senzori,atata timp cat unul singur e suficient.Eu as face in felul urmator:as tatona rezistenta inseriata cu ledul pt a obtine prin acesta un curent de cca 15-20mA sa zicem,iar in emitorul fototranzistorului as pune un semireglabil de 10K.Cu ledul alimentat,as regla semireglabilul pana la obtinerea tensiunii dorite. Link spre comentariu
Vizitator cosminnci1 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 am nevoie de 5 senzori doar ca sunt alimentati din aceeasi sursa deci led urile sunt 5 in paralel.partea de semnal e independenta pt fiecare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Ledurile nu se pun in paralel datorita diferentei de Uf - monteaza cate o rezistenta de 0,47R in serie cu fiecare led din opto si grupurile le poti pune linistit in paralel. @Pisica Matache Pai nu prea ai ce sa tatonezi daca cunosti curentul prin rezistenta si tensiunea pe rezistenta . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 nu am citit pdf-ul, dar cei 60ma sa nu fie in cazul postat la inceput-adica t/T=0,01daca conductia este 1% din timp nu cred ca 60ma este un pericolo simpla parere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum