Vizitator Mordor Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Ce aduce in plus conectarea direct una de alta a componentelor unui filtru fata de lipirea componentelor pe circuit?Pun intrebarea asta pentru ca ma confrunt cu o situatie bizara.Am lipit toate componentele unui filtru pe 3 cai una de alta,conform schemei in care a fost construit initial,si le-am prins pe o placuta de MDF;distanta intre componente e aceeasi,dar la ascultarea incintelor,cea cu astfel de filtru,a pierdut ceva la frecventele inalte,se aud altfel...mai moi... Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Posibil placa de MDF nu e foarte buna izolatoare, cu multimetrul pus pe 20Mohmi se poate verifica asta. Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Stai ca nu inteleg...e placa MDF de parchet....am vazut la multa lume construirea de filtre pe acest suport.Izolatoare fata de ce? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 verifica cu un multimetru valoarea fiecarei componente.Daca sunt identice inverseaza filtrele cu incintele. Vezi ce se intampla cu sunetul.Totodata cand faci teste foloseste amplasament identic pt ambele incinte. Eventual pune incintele lipite una de alta si sa stai pe axa fiecareia. Dar atentie, acest aspect e doar ca sa simti daca exista sau nu difrente timbrale. Nu merge sa estimezi sunetul final in acest mod! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Filtrele, au in ambele cazuri, fizic aceleasi componente? Primul lucru de luat in seama, desi poate sa nu fie cazul, este diferenta de rezistenta electrica intre conexiuni, si diferente intre valorile componentelor, de la un filtru la altul.Exclud pozitionarea, ai specificat ca este identica, deci s-o consideram asa.P.S. Scuze, am raspuns odata cu Sharky, si sustin si ce spune el, referitor la conditiile de test. Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Exact aceleasi componente(extrase din placa initiala)puse in aceeasi ordine dar pe o alta placa. Am folosit tehnica din imagine dar fara conectorul din mijloc: http://64.92.125.19/~audioalc/filtre/F2B.jpg M-am gandit din prima la rezistenta eletrica diferita.... Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Am facut o masuratoare asa la repezeala cu un multimetru,chiar daca e aiurea,direct pe bornele boxelor:cea cu filtrul cu piesele prinse pe circuit indica 5,3 ohm,iar cea cu filtrul cu piesele lipite direct una de alta,oscila continu intre 5,4 si 5,3 ohmi Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Asta findcă ohmmetrul nu are o rezoluţie mai fină, ca să-ţi afişeze 5,3521 Ohmi şi joacă ultimul digit. Nu e ceva serios. Verifică mai bine toleranţele pieselor, fazarea difurilor, calitatea lipiturilor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum