valentinleonte Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Salut. Am facut rost de acest aparat radio, care nu arata bine mai deloc, dar vreau sa-l restaurez. Problema este ca acest radio este ff complicat la partea de cablaj..este plin de fire care duc la niste trimeri , la un comutator, la potentiometru. Va rog sa ma ajutati cu partea de cablare si cablaj, pt ca nu stiu cum veneau trase toate firele. In principiu am sa-i schimb cei 7 electrolitici. Credeti ca mai trebuie schimbat si altceva din start? Nu stiu daca functioneaza pt ca era vraiste la interior. Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 5, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2012 In primul rand nu stiu care este + pe placa..., condensatorii electrolitici sunt intorsi pe toate partile...sigur a mai umblat cineva in el Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Cu schema in fata si cu rabdare , i se poate da de cap. Eu nu-l am , nu-l cunosc deci nu va pot sfatui mai mult.In link-ul de mai jos , gasiti schema , postata de dl doru3160. Succes.viewtopic.php?f=216&t=69338&p=614631&hilit=s631t#p614631 Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 5, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Off chinuitor cu firele imprastiate peste tot....poate aveti niste fotografii cu detaliile firelor ce impanzesc acest radioreceptor.Multumesc pentru scheme....dar totusi imi trebuiesc niste pareri despre cum se regleaza acest receptor. Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Deocamdata nu regla nimicPune totul la loc conform schemei pune-l sub tensiune si apoi poate vorbim de reglaje.Surubelnita-n bobine si trimeri e cel mai periculos instrument(si mai e si metalica!) Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 5, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Da aveti dreptate...fara reglaje deocamdata, dar urmarind traseele raman uimit de ce cele insemnate cu rosu dubleaza circuitul de alimentare??? Asa a fost proiectat original???? Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 6, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Daca puteti sa ma ajutati cu cateva poze de la bara de ferita cu bobine( Nu stiu unde duc firele care sunt conectate la bobine) si de asemenea la comutatorul UM/UL nu-mi dau seama cum sunt facute legaturile. Va multumesc!! Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 6, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Para am ciuma pe mine.... Nimeni nu da o mana de ajutor, sau sunt prea prost pe langa niste valori ca voi cu o gramada de ani in spate in depanari....multumesc si va urez chinul meu cu acest radio !!!!! Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Fara suparare , vorbiti (scrieti) de parca va obliga cineva sa-l faceti. Daca treaba asta e un chin si nu-i un hoby sau pasiune , lasati-o balta. Dati-mi voie sa va citez pe dvs , din topicul despre Milcov: La service cu toate . Din pacate scrii mult si faci putin , du totul la un electronist.Concret , ce-ati facut pina acum? Spuneti , vedem apoi ce urmeaza.Personal nu va judec si n-as fi replicat asa dar ma irita ironia ce rabate din cele scrise de dvs putin mai sus. Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 6, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Fara suparare , vorbiti (scrieti) de parca va obliga cineva sa-l faceti. Daca treaba asta e un chin si nu-i un hoby sau pasiune , lasati-o balta. Dati-mi voie sa va citez pe dvs , din topicul despre Milcov: La service cu toate . Din pacate scrii mult si faci putin , du totul la un electronist.Concret , ce-ati facut pina acum? Spuneti , vedem apoi ce urmeaza.Personal nu va judec si n-as fi replicat asa dar ma irita ironia ce rabate din cele scrise de dvs putin mai sus.DC nu ati ajutat respectiva persoana???? V-ati dat seama ca nu are experinta deloc...si nu v-ati mai agitat. Omu' era paralel cu electronica nu avea nici o sansa sa repare un radio. E mai bine sa-i spui omului in fata ca nu poate, decat sa-l ametiti cu totul (sfaturi ff bune, dar greu de inteles pentru cineva care nu are habar). Adevarul este ca am fost invidios pe acel subiect, pt ca primea o gramada de raspunsuri la un subiect care din start era destinat esecului. Atat am avut de spus..Radioreceptorul l-am buchisit destul de repede zic eu...ceva ajutoare cu niste poze...schema :cry: (ma doare capu' cand incer sa inteleg ce-i acolo), si am ajuns in faza din imagine. Mai sunt 5 fire are trebuiesc conectate la comutator. Sunt prezentate cu rosu, si nu am habar unde trebuie sa ajunga. Sincer sunt varza la tot ce inseamna bobine, transformatoare din acest radioreceptor. Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 poate ajuta http://tinypic.com/usermedia.php?uo=xDr ... h4l5k2TGxc http://tinypic.com/usermedia.php?uo=xDr ... h4l5k2TGxc http://tinypic.com/usermedia.php?uo=xDr ... h4l5k2TGxc Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 7, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Multumesc mila..Exact de ce aveam nevoie...De luni am sa reincep reconstructia si pastram legatura de-o fi vre-o problema.Ma intreb oare cum reuseau cei din fabrica sa faca productie la asa incurcatura. Locul este ff ingesuit, trebuie sa ai ochi de vultur, exista un caiet sservice in care le spunea unde merge fiecare fir? Si inca ceva...suruburile si piulitele sunt mortale, le-am pierdut prin covor de 2-3 ori de le-am cautat o ora :cry: Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 DC nu ati ajutat respectiva persoana???? V-ati dat seama ca nu are experinta deloc...si nu v-ati mai agitat. Omu' era paralel cu electronica nu avea nici o sansa sa repare un radio. E mai bine sa-i spui omului in fata ca nu poate, decat sa-l ametiti cu totul (sfaturi ff bune, dar greu de inteles pentru cineva care nu are habar). Adevarul este ca am fost invidios pe acel subiect, pt ca primea o gramada de raspunsuri la un subiect care din start era destinat esecului. .Pai daca e vorba de experienta,la ce bun poze cu cablajul cand exista o schema?Puneti problema de parca cineva trebuie sa sara la moment,sa dezbrace aparatul si sa-i faca poze sa vi le ofere pe tava...Intre 2 postari consecutive cu solicitarea trecusera(doar) cateva ore...v-ati gandit ca cel ce va poate ajuta in cazul cand doreste,nu are numai grija de a va satisface cerintele?Spuneti ca ati fost invidios ca altcineva a primit sprijin,poate a ajutat mult la asta si tonul folosit.Ete doua exemple de ajutor imediat viewtopic.php?f=21&t=107279 viewtopic.php?f=19&t=105535 ,si ce-ar fi insemnat,sa sar in sus ca nimeni nu stie sau nu are chef sa spuna?Am ajutat ori de cate ori mi-a stat in putere,asa cum s-a putut,si n-am avut pretentia sa mi se intoarca serviciile,mi-am rezolvat problemele pt ca de regula cu forum sau fara, problemele trebuie rezolvate...aveti schema,aveti un comutator cu 6 sectiuni,identificati piesele care se conecteaza si ati rezolvat problema fara nici o poza sau alta interventie.Daca nu puteti face asta,ma tem ca nici mama pozelor nu va poate ajuta,pt ca e posibil un singur fir sa-l puneti gresit,si nu aveti nici o certitudine ca restul sunt bine puse,sau un criteriu de verificare...schema e de baza,restul sunt mofturi. Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 8, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2012 NO PROBLEM !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum