audio1984 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 (editat) Acum 23 minute, d2134 a spus: Mai simpla de asa nu gasesti: Bună ziua ! Ieșirea OUT și GND vin cuplate la bornele + / - ale multimetrului digital pe scara de curent continuu ? Vă mulțumesc mult , multă sănătate ! Editat August 15, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
KISS Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Chiar acum, audio1984 a spus: Bună ziua ! Ieșirea OUT și GND vin cuplate la bornele + / - ale multimetrului pe scara de curent continuu nu ? Vă mulțumesc mult , multă sănătate ! https://sound-au.com/project140.htm Link spre comentariu
audio1984 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 (editat) Acum 17 minute, KISS a spus: https://sound-au.com/project140.htm Bună seara ! Tocmai ce-am citit articolul , cu cele două multimetre digitale pe care le am și care nu sunt True RMS mă întreb dacă circuitul prezentat domnul @d2134 în imagine ar funcționa corect și în parametrii la măsurători ! Numai bine ! Editat August 15, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
Mircea Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Pagina lui ESP (linkul colegului KISS) + foaia de catalog iti spun cat de corect si in parametri functioneaza. Si ceva concluzie de pe aceeasi pagina: Given the comparatively low bandwidth of the AD737 (55kHz at an input level of 10mV), it can never be quite as good as the standard arrangement for the AC millivoltmeter, but the fact that it measures true RMS does make it a better meter overall - just don't expect to be able to measure out to several hundred kHz, especially at low input levels. Pentru ce faci tu, este suficient de corect si in parametri. Link spre comentariu
d2134 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Acum 25 minute, audio1984 a spus: Ieșirea OUT și GND vin cuplate la bornele + / - ale multimetrului digital pe scara de curent continuu ? Poti folosi un multimetru digital oarecare pus pe DC 200mV sau poti folosi un modul milivoltmetru digital. Link spre comentariu
audio1984 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 @Mircea Am să construiesc montajul propus de colegul @d2134 și când e gata revin ... voi folosi că etalon generatorul de semnal de 1KHz cu tensiunea reglabilă între 0...2 V ~ pe care îl voi face mâine . Numai bine ! Link spre comentariu
Kreator Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Si generatorul cum il etalonezi?!? Link spre comentariu
audio1984 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 (editat) Acum 1 oră, Kreator a spus: Si generatorul cum il etalonezi?!? Cu un osciloscop la un vecin din cartier care e inginer electronist (care sa cam saturat sa tot apelez la el) asta până voi avea propriul meu osciloscop , pe care îl primesc mâine datorită domnului @hixpp02 căruia îi mulțumesc mult pe această cale ! E vorba de un montaj dintr-o carte a regretatului G.D.Oprescu , un montaj cu doi tranzistori , niste rețele R.C. si un potențiometru pentru reglajul tensiunii , mâine după amiază sau seară postez și poze cu montajul . Multă sănătate ! Editat August 15, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum