Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIY aparate de masura

niq_ro

Postări Recomandate

Acum 23 minute, d2134 a spus:

Mai simpla de asa nu gasesti:

p140-f2.gif

Bună ziua ! Ieșirea OUT și GND vin cuplate la bornele + / - ale multimetrului digital pe scara de curent continuu   ?  Vă mulțumesc mult , multă sănătate !

Editat de audio1984
Link spre comentariu
Acum 17 minute, KISS a spus:

Bună seara ! Tocmai ce-am citit articolul , cu cele două multimetre digitale pe care le am și care nu sunt True RMS mă întreb dacă circuitul prezentat domnul @d2134  în imagine ar funcționa corect și în parametrii la măsurători  ! 

Numai bine !

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Pagina lui ESP (linkul colegului KISS) + foaia de catalog iti spun cat de corect si in parametri functioneaza.

Si ceva concluzie de pe aceeasi pagina: Given the comparatively low bandwidth of the AD737 (55kHz at an input level of 10mV), it can never be quite as good as the standard arrangement for the AC millivoltmeter, but the fact that it measures true RMS does make it a better meter overall - just don't expect to be able to measure out to several hundred kHz, especially at low input levels.

1tUmXKN.png

Pentru ce faci tu, este suficient de corect si in parametri.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, audio1984 a spus:

Ieșirea OUT și GND vin cuplate la bornele + / - ale multimetrului digital pe scara de curent continuu   ? 

Poti folosi un multimetru digital oarecare pus pe DC 200mV sau poti folosi un modul milivoltmetru digital.

Link spre comentariu

@Mircea Am să construiesc montajul propus de colegul @d2134 și când e gata revin ... voi folosi că etalon generatorul de semnal de 1KHz cu tensiunea reglabilă între 0...2 V ~ pe care îl voi face mâine . 

Numai bine !

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Kreator a spus:

Si generatorul cum il etalonezi?!?

Cu un osciloscop la un vecin din cartier care e inginer electronist (care sa cam saturat sa tot apelez la el)  asta până voi avea propriul meu osciloscop , pe care îl primesc mâine datorită domnului @hixpp02 căruia îi mulțumesc mult pe această cale  ! E vorba de un montaj dintr-o carte a regretatului G.D.Oprescu , un montaj cu doi tranzistori , niste rețele R.C. si un potențiometru pentru reglajul tensiunii , mâine după amiază sau seară postez și poze cu montajul .

Multă sănătate !

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări