Vizitator Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 cu un cleste de curent citesti foarte bine curentul la sudura. am dat cuiva clestele sa masoare si a zis ca a mers. am avut dt266c, cel mai ieftin. merge pana la 2000A Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 eu vreau să măsor curentul la un invertor, care scoate curent continu. Nu cred că DT ăla măsoară amperi cc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 ala nu, dar sunt si de cc. trebuie cu senzor hall. poti cumpara unul si sa descoperi roata. odata m-am interesat si eu de asa ceva dar nu am mai cumparat senzor, am cumparat cleste de cc si ca trms, cu gama de 2A la care am 3 zecimale, ca sa masor si curenti din electronica, si cu game de 20 si 100A. mai mult era mai scump. .. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 pentru că am turbat în ultima zi căutând faimoasa schemă de frecvenţmetru a lui Andrian Nicolae, asta pentru că voiam să mă uit la etajul lui de intrare, lăudat de multă lume, las aici în ce număr anume din "Tehnium" se găseşte: nr. 4 pe 1980!în nr. 9/1980 se găseşte schema unui capacimetru numeric, de acelaşi autor, dar care, spre deosebire de frecvenţmetrul de mai sus, cu afişaj cu tuburi nixie, e pe afişaj cu leduri, anod comun.mai există un număr de frecvenţmetre numerice, dar mai ales de scale numerice de RF, folosind un număr impresionant de circuite TTL, şi, mai apoi, un număr mai puţin impresionant de circuite CMOS, culminând cu o schemă folosind un 22925, care mai foloseşte doar 2 ic, din care o jumătate a unuia se foloseşte pentru etajul de intrare, cealaltă pentru oscilatorul bază de timp. după aia, au intrat microcontrollerele în scenă...pentru cei care au chef de un frecvenţmetru "old-school", fără mcu, dar cu IC, şi fără consumul "nebun" a 20-30 de TTL-uri, sugerez schema binecunoscută cu 4026.singura chestie la astea e că fiecare 4026 e şi numărător, şi controller de afişaj 7 segmente, aşa că dacă vă arde de mai mult de 4 cifre, o să vă simţiţi "minunat", mai minunat decât v-aţi simţit când aţi lipit alea 20 şi ceva de fire la afişajul lui 7106!!! şi apropo... poate cineva să-mi recomande un etaj de intrare pentru un MC12080?unul care să fie în stare să mă lase să-i aplic un semnal de circa 80-100 V fără să-l prăjesc... pentru că văd că ăsta nu acceptă direct mai mult de 1 volt pe intrare, conform datasheetului... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Si daca aplici semnalul pe un divizor rezistiv de buna calitate, neinductiv, nu intrii in parametri de functionare? Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 La ce ai nevoie de 80-100V la intrare ? Sau mai exact la ce ai nevoie de aceasta tensiune la intrarea in prescaler ? Link spre comentariu
burn.out Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 salutare am un tub catodic de e0109 un datasheet va rog intentionez sa construiesc un mic osciloscop cel de la pag 1 daca nu ma insel , multumesc ! Link spre comentariu
vergil Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 15lo1i_766.pdf Link spre comentariu
xubi Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 A făcut cineva jucăria asta? https://www.eevblog.com/projects/ucurrent/ Link spre comentariu
GeX Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 Miliohmetru Codul sursa: https://gist.github.com/meesaltena/3020d8dbca3403ae3b2d71dab10c0c01 Link spre comentariu
audio1984 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 (editat) Bună ziua ! Am nevoie de o schemă mai simplistă de voltmetru de audiofrecvență , dar ceva care să se poată adapta la un multimetru digital nu unul ce necesită un microampermetru analogic. Știu că e vorba de un redresor și un amplificator de precizie (de instrumentație) am căutat pe google și prin cărți/reviste dar nu am găsit mai nimic , oi fi omis eu ceva . P.S.- Mâine sau marți postez și eu un montaj de generator de audiofrecvență de 1KHz și tensiunea reglabilă de la 0 la 2 V ~ am sa postez poze cu fiecare etapă de construcție , mâine mă apuc și până după amiază cu siguranță îl gat . Mulțumesc și multă sănătate ! Editat August 15, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
validae Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Ce vrei tu numai ,,simplist,, nu poate fi.Caută un milivoltmetru industrial ,,vintage,, pe la cei care casează aparatură de prin şcoli sau întreprinderi.Cred că sunt şi pe forum colegi care te-ar putea ajuta.Vezi de exemplu dl. @dan cod sau userul @hene Link spre comentariu
audio1984 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Acum 4 minute, validae a spus: Ce vrei tu numai ,,simplist,, nu poate fi.Caută un milivoltmetru industrial ,,vintage,, pe la cei care casează aparatură de prin şcoli sau întreprinderi.Cred că sunt şi pe forum colegi care te-ar putea ajuta.Vezi de exemplu dl. @dan cod sau userul @hene Bună ziua ! Mulțumesc , am să caut să văd ce găsesc . Numai bine ! Link spre comentariu
d2134 Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 (editat) 1 oră în urmă, audio1984 a spus: Am nevoie de o schemă mai simplistă de voltmetru de audiofrecvență , dar ceva care să se poată adapta la un multimetru digital nu unul ce necesită un microampermetru analogic. Mai simpla de asa nu gasesti: Editat August 15, 2021 de d2134 Link spre comentariu
cimitavita Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Schema de mai jos este redresorul fără prag a unui aparat de măsură. Diodele sunt joncţiuni BE de tranzistoare. R110, R112 şi R113 trebuie să fie cât mai egale între ele. Ieşirea este diferenţială şi ducea la un ICL7106. C123 este cu mylar sau tantal. C118 doar cu tantal. Dacă e nevoie de o singură ieşire, mai pui un AO. Dacă vrei toată schema aparatului de măsură dai PM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum