Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tinta cu confirmare electronica.

Vizitator CipDV

Postări Recomandate

Vizitator CipDV

Buna!

Pasionat fiind de tirul cu aer comprimat, am incercat sa realizez o tinta care sa anunte la ~ 50m wireless, impactul in zona centrala.

Am pergatit un disc metalic ~ 30 cm -corp tinta- si un disc mai mic, central care este legat la un comutator.

Am achizitionat o sonerie wireless chinezeasca si am conectat comutatorul din spatele centrului tintei la ea.

Pana aici toate bune, o apasare = sunet avertizare la 50m.

Dar dupa testele cu arma am observat ca impactul e prea scurt si micul emitator radio are nevoie de o apasare de jumatate de secunda pentru a transmite.

Cu sperantele innecate la mal, ma adresez voua pentru o solutie.

Cum as putea face emitatorul sa transmita la un contact foarte scurt ?

Nu stiu daca am reusit sa explic bine dar atasez o imagine cu emitatorul pentru clarificare.

Nu sunt electronist insa am accesoriile necesare si ceva experienta in mici reparatii.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

1

• remus68

1

• bluey

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incearca si asa: monteaza pe tinta, intr-un colt un senzor de vibratii; o capsula piezo de la un telefon sau o jucarie si cu un mic montaj electronic (un amp. cu AO+trz si releu sau fara pt. executie).Acolo, in poza, este Rx-ul.Acum mi-am dat seama de greseala :da , tu vrei ca, atunci cand nimeresti fix, la tinta, sa-ti sune. Pune un montaj cu un monostabil; cauta scheme dupa aceasta denumire. Succes si bine ai venit printre noi!

Link spre comentariu
Vizitator CipDV

Am vazut si eu ca pe placa scrie RX dar te asigur ca este TX-ul. Ce se vede este inglobat in intrerupatorul soneriei.Cat despre senzorul de vibratii din pacate toata tinta fiind metalica si mare parte din lovituri nu vor fi "pe centru" asa ca rezonantaei va fi mare in toate zonele in care va fi lovita.La puterea impactului nu am cum sa izolez vibratiile centrului de restul corpului tintei. Oricum multumesc pentru raspunsul rapid.

Link spre comentariu

Pai iti trebuie un circuit simplu cu un tranzistor si un condensator, un fel de temporizator care in functie de condensator iti mentine iesirea activa o perioada de X secunde. Folosesti acelasi switch doar ca impulsul ajunge in baza tranzistorului si acesta iti comanda Tx-ul soneriei.

Link spre comentariu
Vizitator CipDV

Multumesc pentru primire si pt ideea cu monostabilul.

Oare unde gasesc un 555 ?

Din cate vad, ar trebuii folosit in modul astabil pentru a genera un contact mai lung.

Va rog corectati-ma daca gresesc.

Sunt dornic sa invat.

-later edit-

ideea cu tranzistorul si condensatorul mi se pare mai ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări