OmuGabi Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Salut! Vreau sa-mi fac o mica eoliana folosind un motor Ametek CC cu magneti permanenti , vreau sa va intreb cam care este gama turatiilor obtinuta de o elice eoliana in functie de viteza vantului, eventual si in functie de diametrul elicei, nr de pale etc. Eventual un link catre un site, multumesc. Eu am masurat tensiunile furnizate in gol in functie de anumite turatii(am prins axul motorului in universalul unui strung) si am obtinut 15,7V la 400RPM 24.7V la 630RPM si 31.2V la 800RPM. Cam care este gama obisnuita de turatii pentru o eoliana? Link spre comentariu
arcadius Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Salut! Vreau sa-mi fac o mica eoliana folosind un motor Ametek CC cu magneti permanenti , vreau sa va intreb cam care este gama turatiilor obtinuta de o elice eoliana in functie de viteza vantului, eventual si in functie de diametrul elicei, nr de pale etc. Eventual un link catre un site, multumesc. Eu am masurat tensiunile furnizate in gol in functie de anumite turatii(am prins axul motorului in universalul unui strung) si am obtinut 15,7V la 400RPM 24.7V la 630RPM si 31.2V la 800RPM. Cam care este gama obisnuita de turatii pentru o eoliana?Turatie maxima obtinuta de eoliana 200rpm dar la acea turatie produce maxim in functie de generator .La mine turatia maxima este 100rpm la 40rpm incepe incarcarea.Nu ai nicio sansa sa produci cu ce ai scris mai sus .Cu cat faci generatorul sa produca la turatie mica cu atit e mai eficienta la vanturi slabe ,ca doar nu trebuie sa astepti furtuni sa incarci o baterie. Link spre comentariu
aerodinamic Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Salut! Vreau sa-mi fac o mica eoliana folosind un motor Ametek CC cu magneti permanenti , vreau sa va intreb cam care este gama turatiilor obtinuta de o elice eoliana in functie de viteza vantului, eventual si in functie de diametrul elicei, nr de pale etc. Eventual un link catre un site, multumesc. Eu am masurat tensiunile furnizate in gol in functie de anumite turatii(am prins axul motorului in universalul unui strung) si am obtinut 15,7V la 400RPM 24.7V la 630RPM si 31.2V la 800RPM. Cam care este gama obisnuita de turatii pentru o eoliana?Ai putea folosi o elice cu 2 pale trs 8.5 diametru 1.2m direct pe motor pentru 12v pun si un linc http://24volt.eu/vind_turbinen.phpla trei metri pe secunda ai 406 rotati minut. Link spre comentariu
OmuGabi Postat Aprilie 8, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Multumesc pentru link si informatii, daca nu am gresit eu calculele, 3m/sec corespunde unei viteze de 10.8Km/h, o viteza a vantului perfect posibila.3m x 3600sec=10800m/1000=10Km/hDin ce am citit pe net, acest tip de motor este unul dintre cele mai bune pentru adaptare ca generator pentru instalatii eoliene. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum